Delija":2suzw2b4 je napisao(la):
^^ Довиђења пријатно.Потражи стручну помоћ под хитно.
Ja sam za tebe strucna i svaka druga pomoc.
Tu sam.
Ne brini.
Aerodrom Morava će oživeti region
Izvor: Tanjug
Na civilno vojnom aerodromu "Morava" u Lađevcima kraj Kraljevau, u toku su radovi na pripremi objekata za prijem kargo tereta.
kargo teret.
Toliko o Tanjugu i tvojim izvorima.
Nista ti ovde nisi napisao: napisale su dve nazovi novinarske upisulje koje su provozali helikopterom, a bice i da sve nas pokusavaju da provozaju pricom o aerodromu.
Dovoljno o svemu govori pojedinost da je aerodrom u vlasnistvu vojske (?!) jer je opste poznato da je vojska super sposobna da bude dobar privrednik i domacin i da rukovodi civilnim aerodromima.
Pukovnici su takodje idealni PR-ovi i menadzeri jer je opste poznato da se celog zivota bave zaradjivanjem para.
У близини аеродрома се налази преко милион становника и неколико туристичких центара. Овај Аеродром је на пола сата од Ужица,Златибора,Крагујевца,Краљева,Пазара,Пожеге,Копаоника,Крушевца...
Objasni mi molim te kako to za pola sata stignes sa Morave do Uzica, Zlatibora, Kragujevca, Kraljeva, Pazara, Pozege, Kopaonika, Krusevca....
Teleportacijom, Maglev-om?
ili ovim tvojim Ferarijem:
НТ ће бити на сат времена вожње једино ако свако од нас буде имао по Ферарија па да у просеку шипчи 250км/х.
Itd, itd...
Al' da se ja vise ne smaram s tobom, mani me se, nego da vidimo sa ovim ljudima koji bi da razgovaraju, a ne da se pracakaju.
Gargoyle":2suzw2b4 je napisao(la):
mali i funkcionalan aerodrom u ajndhovenu, kažu preko 2 milion putnika godišnje, wizz i rajan lete odande (između ostalih i wizz za bg).
treba podržati svaku decentralizaciju i svaku demonopolizaciju, još ako nije politička predizborna floskula....
Stvar i jeste u razmerama, a mi u Srbiji im nismo bas skloni: ako nismo najveci, mi bi da budemo barem veliki.
Vidi, ovaj aerodrom koji si pomenuo, sa oko 2 miliona putnika godisnje jeste mali i funkcionalan.
Aerodrom NT je 2011. godine imao negde oko 3,1 milion putnika i manje vise je zadovoljavao potrebe Srbije.
Dakle, jedan mali i funkcionalan aerodrom je otprilike kao nas najveci...
Razloga, naravno, ima koliko hoces: razvijenost, standard, potrebe....
Naravno da je regionalizacija i decentralizacija OK. Samo, to se ne pocinje aerodromima u svakom gradu i prema svakom lokalnom feudalcu koji bi da ima bas aerodrom, nego nekim drugim stvarima.
U te stvari, izmedju ostalog, spadaju i takozvani prioriteti, ali i odrzivost pojedinih takozvanih projekata.
A u tim prioritetima i odrzivosti, siguran sam, aerodromi danas u Srbiji nisu ni blizu vrha liste.
Ima precih stvari, a obaska sto takozvana ekonomska situacija ne ide bas na ruku prosecnom Srbinu koji bi da se vozi avionom. Low cost ili High cost
u Srbiji danas nema klijentele za iole ozbiljan razvoj vazdusnog saobracaja. Mislim na isplativ, komercijalan.
Pa samo Beograd ima 2 velika aerodroma koji bi, sve i da Srbiji krene, zadovoljili potrebe kako putnicke, tako i teretne za ohoho godina unapred.
A regionalizacija bi pre aerodroma mogla da znaci i povezivanje saobracajnicama koje zasluzuju to ime regionalnih centara i medjusobno i sa Beogradom.
Kada bi se samo pruga Beograd - Nis (pominjem nju zato sto je od nje ostalo nesto) iole dovela u iole pristojno stanje, od Beograda do Nisa i obrnuto bi se putovalo manje od 3 sata i to iz strogog centra pravo u strogi centar: nema aviona ni aerodroma koji bi to vreme mogli da dostignu, a to vazi i za vecinu drugih regionalnih centara u Srbiji.
Price o aerodromima, kao sto je ona o niskom koji vec propada, bas kao sto ce i ovaj u Ladjevcima su price za slikanje i jednokratnu upotrebu koje, ako nista drugo, dokazuju sa kojom se lakocom i neprofesionalno pristupa tako ozbiljnim stvarima i - jos gore - kako se lako trose pare poreskih obveznika Srbije.
Vojska dala pare za dogradnju aerodroma?
Cije bre pare?
I sa kakvim pravom?
SMATSA finansirala CT?
To namena para koje ona zaradjuje?
Radi se, prosto, o nekoj vrsti drzavnog reketa.
Ili onog: ruka ruku mije...
Neko pomenu, mozda onaj 'igrale se Delije, na sred zemlje Srbije' da je aerodrom NT visoko profitabilna firma.
Jeste, kada nema nikakve konkurencije i kada je zasticena kao beli medved: da je ovoj drzavi i onima koji otvaraju aerodrome iole bilo do vajde gradjana Srbije, davno bi em' privatizovali aerodrom, em' pomogli da se za teretni i low cost saobracaj iseli vojska iz Batajnice i aerodrom osposobi za teretni i low cost saobracaj.
Ali se ne ispusta nikom zlatna koka, bas kao sto se radilo sa mobilnom telefonijom koja nam je i danas medju najskupljima u Evropi, kao sto se radi sa fiksnom telefonijom koja ni do danas nije dobila drugog operatera, a trebalo je jos pre 2 godine...
Primera ima koliko hoces.
Ovako, sareno i za slikanje, za zamazivanje ociju, placeno tudjim (nasim) parama...