dedinje":2uy0an5o je napisao(la):
Prema Zexu Hram je suviše izdvojen od okoline i usamljen. On planira rušenje sve do "gradića Pejtona". Dalje,planira izgradnju velikih zgrada u onom parku između B. Oslobođenja,Tiršove i Katćeve što zanči uništenje parka. Takođe planira veliku zgradu u parku gde je meteorološka stanica i koji je sad skoro uređen?! Gde je spomenik Karađorđu, gde onaj spomenik (mislim Svetom Savi) poklon Rusa?
Dedinje, uopste nije planirana izgradnja nikakvih velikih zgrada, svi spomenici i mala crkva ostaju gde jesu. Jedino sto se uklanja je ono cudo od biblioteke, koje vise prolici bloku 39, nego svetosavskom platou. Ta zgrada je sve samo nije reprezentativna i stilski je potpuni promasaj za ovaj plato, sto je i razumljivo jer je gradjena maltene posle, ali pre hrama.
Taj park se "unistava" jer se dobija 3x veca zelena povrsina sa desne strane.
Dedinje, vi niste izgleda bas sa paznjom procitali opis ideje. Onaj ko je pazljivo procitao ne daje takve komentare, jer sam sve naveo sta, kako i zbog cega, a opet kao sto je vam je spatiotecte naveo, u pitanju je cista geometrija, jer Beograd nazalost nema NIJEDAN JEDINI pravi trg, (sem delimicno Bajlonijeve pijace i NP ) makar kako mi trg shvatamo kao pojam, i prema onome sto smo ucili iz literature.