Šta je novo?

Novi Muzej Nikole Tesle

... je mnogo logičnije rešenje....

A uuuu, šta reci...
...nek sv. Petar bude milostiv prema tebi
kad dodje vreme za to....

Dobro je znati i ovo

Na Božić pre 79 godina umro je Nikola Tesla čijim je izumima postavljen temelj i pravac vrtoglavog naučno-tehničkog razvoja ljudskog RODA u 20. veku.

Hvala na lepim željama.

Ako već Muzej gradi Beograd na vodi, bolje rešenje je Savski trg nego ova novopredložena lokacija. Još renoviranje poluraspale zgrade... ne deluje kao najbolje rešenje.

Pravo rešenje treba da pored muzeja sadrži i Teslin mauzolej. Ne može urna da stoji u muzeju.
A za to nema ni volje ni para.

Poslednja izmena:

IMG_7713.jpeg

Nije loše, ali moglo je mnogo bolje.. minus veliki je zagušenost okoline stambenjacima..

Steta sto konkurs verovatno nije dozvolio neku nadogradnju...jedini plus je taj svetlarnik.

Svakako se slazem sa onim sto je ovde pre receno da je Tesla bio covek buducnosti i da treba nesto za 21. vek, a ne hipsteraj.

A ni ovo nije ni nesto impresivno i preterano kreativno u hipsterskom stilu.

Ovaj muzej ima potencijal da bude broj jedan turisticka destinacija u gradu i zasluzuje da se daleko pazljivije pristupi svemu, a ne da se pravi Dogma pivara sa par eksponata i fensi detalja.

Ne znam, mislim da neopravdano pljujete. Svi kao "trebalo je to bolje" a kad ih pitas kako bolje, kako bi ti uradio dobijes odgovor "pa on je najveci naucnik zasluzuje vise"
To sto se trenutni teslin muzej vec 72 godina nalazi u kucerku nema veze, mora nov da bude na milion kvadrata i da nam svima sevaju munje u bulju kad udjemo tamo i da nas hiljadu holograma prati kroz muzej i da, da bude napravljen funkcionalni Teslin Toranj ispred muzeja......
Ne znate ni vi sta hocete ali znate da je to moralo bolje

Pa da, sta ocekujes, da forumasi iskoce sa spremnim renderima i alternativnim resenjima? Mada, imali smo i to, vrati se koju stranu unazad.

To da je sad u kucerku, a sad ce biti preseljen u nesto vece je isti argument kao za BNV - jel vam bilo bolje ranije kad su bili zmije, pacovi i narkomani?

Pogledao sam instagram video koji je postavljen par postova iznad i utisak je - neimpresivno i nista specijalno.

Da te ja pitam kakav je bio film koji si gledao sinoc i ti kazes - nista specijalno, ocekivao sam vise, potencijal je bio daleko veci, film je o licnosti koji zasluzuje bolji film... pa ne bih skocio na tebe da mi objasnjavas kako bi ti to napravio film da bude bolje. Rekao bih - ok.

Meni je projekat ok. sve je bolje nego trenutno stanje,jedino što bi ja promenio je da umesto dimnjaka postave neki vid Teslinog tornja

Forsirano uguravanje muzeja ovde je i u kontekstu seljenja i rušenja Sajma kako bi se predstavilo da nisu samo demit krmače u ovom delu BNV-a ispod Mostara već ima i drugih sadržaja, a zapravo BNV proširiše do hale 1 Sajma nadomak Ade Ciganlije.
Apsolutno, pranje savesti za kradju i otimacinu, po sistemu - evo dajemo vam Muzej NT, sta hocete vise.... Zato su ga i preselili za Dorcola (i ako bi tamo lokacija bila bolja), da bi se bacila prasina u oci zbog Sajma, prosirenja BnV itd... Vec vidjen potez vlasti na tu temu... Zato se i plaším da je ovo (jos jedno) mrtvo slovo na papíru, kao sto je jos uvek i Istorijski muzej...

Onda bar nek operu savest kako treba.

Zion Williamson wrote:
,, ....i da nam svima sevaju munje u bulju kad udjemo tamo i da nas hiljadu holograma prati kroz muzej i da, da bude napravljen funkcionalni Teslin Toranj ispred muzeja......
Ne znate ni vi sta hocete ali znate da je to moralo bolje... ,,

O kakve krupne bla bla reci
Da si čitao starije postove BBa saznao bi da poprilično znamo šta hocemo i to ne samo u unutrašnjosti muzeja, vec i sa starim pristaništem za istovar nj. uglja.

Na žalost to nisi čitao vec zadovoljavaš svoj ili nečoji pljuvački poriv ovde na BBu

Da ti sada citiram stare postove, necu,
čitaj ih i misli o tome šta si napisao kao član BBa.

Ево прво што ми упада у очи - близина зграда иза музеју. Шири појас зеленила иза ка стамбењацима би значио да сам музеј дође до изражаја пошто је са друге 3 стране опкољен петљом и булеварима.

Овако реконструисана и без икакве асоцијације са Теслом, зграда је душу дала да буде технолошки музеј као пандан природњачком музеју код Ушћа (где би у природњачки пребацио неке мале животињице из Зоо врта типа ракуне, змије и сл. да буде интерактивно и занимљиво и људима и животињама). Музеј Николе Тесле или у нову зграду или у стару термоелектрану. Свашта технолошки би овде могло да се постави и не би наишли на проблем величине зграде у односу на тренутну поставку

To sto se trenutni teslin muzej vec 72 godina nalazi u kucerku nema veze
sve je bolje nego trenutno stanjе

Што ово Београд на води размишљање, све је боље само да није више пруга тамо и да имамо спуст на реке.
Наравно да је боље да Теслин музеј није у три собе као сада, али убацивање музеја у неки стари објекат, само зато што је заштићен, па ови шакали нису могли да посаде стамбењаке, па као ево вам музеј када толико кукате за њима.

Нова зграда музеја, велики инострани конкурс, па онда Заха или неко друго велико име, баш нам фали нешто тако.

Мени ово мало као ТЦ Ада мол са старом фасадом и Теслиним именом.

Vrh