Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Ahaha... Isfi investior, u jednom kompleksu ne moze da izgradi zgrade iste velicine. Ne bi bio naprednjak kad na sitno ne bi ucario. Pa makar i ovaj jedan spratic, a pored gradi kulu od 21 sprata. Kakav onda kvalitet ocekivati. Ovi gledaju sasvim sigurno da ustede na svakom stekeru, zici, pragu... Muka mi kad gledam ove slike.

Nije ovo slucaj samo sa ovim projektom. Pogledaj ceo blok 65 i sad 64. Osim westa koji ima nekog ukusa, svi projekti su potpuno drugaciji od ostalih. Razlicita spratnost, fasada, boja, stil. Kad se sve zavrsi lici ce na jednu skupocenu favelu bez imalo ukusa ili stila.

Nije ovo slucaj samo sa ovim projektom. Pogledaj ceo blok 65 i sad 64. Osim westa koji ima nekog ukusa, svi projekti su potpuno drugaciji od ostalih. Razlicita spratnost, fasada, boja, stil. Kad se sve zavrsi lici ce na jednu skupocenu favelu bez imalo ukusa ili stila.
S tim što West ima ubedljivo najviši objekat od svih...

IMG_20250304_131326.jpg
IMG_20250304_131208.jpg
IMG_20250304_131502.jpg
IMG_20250304_132202.jpg

Meni su kada sam se raspitivao prosle godine rekli da ce materijalizacija kule biti drugacija od ostatka i za nijansu bolja

Tako da mozete obojica biti u pravu, kula jedna stolarija a okolni objekti druga

Mene zanima šta znači to da je trenutno postavljen uzorak koji nije finalno rešenje? Pretpostavljam da ih neće samo skinuti i staviti neke druge.

Praksa do sada je bila (na nekim, ne na svim objektima u izgradnji), da se montira isti prozor od nekoliko različitih dobavljača i vrsta profila. Onda tu investitor, glavni izvođač i nadzor biraju šta će da bude finalno rešenje. Onaj izabrani ostaje, ovi drugi se skidaju.
Druga varijanta je da se u pokazni stan ugrade prozori koji su već izabrani (čini mi se da je ova varijanta ovde, jer ima nekoliko različitih pozicija, a sve imaju istu zaštitnu traku).

Nije finalno rešenje pošto će se horizontalna prečka spustiti, a vertikalna ukinuti.

new-minel-020425-06.jpg

Vrh