Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Može. To spada pod vandredne okolnosti i obično se i to definiše u Ugovoru.
Eventualno ako uplatiš preko 50% odmah nakon potpisivanja Ugovora na tebe ne utiču te vandredne okolnosti, ali to opet zavisi od investitora kakav Ugovor će da ponudi.
 
Ne može, onda niko ne bi ni potpisivao nikakve ugovore. Kupovina u izgradnji ti omogućava nižu cenu, jer si svesno ušao u rizik kupovine nečeg što još uvek ne postoji.
 
Ja sam nedavno potpisao Ugovor u kome je navedeno upravo ovo što sam spomenuo, ali sam išao sa 50% učešća pa se na mene to ne odnosi.
 
Cena dogovorena u ugovoru ne može biti promenjena usled “vandrednih okolnosti”. Jedino što može da se promeni usled toga je da se eventualno rok završetka izgradnje odloži na nekoliko meseci.
Kao što je neko napisao gore, da je slučaj da investitori menjaju cene u toku izgradnje onda se ugovori ne bi ni potpisivali.
 
Meni je takodje receno u jednom projektu koji je aktuelan trenutno, da moze doci do promene cene ukoliko se ne uplati vise od 50%.
Malo cudno ali eto tako kazu u prodaji.
 
Gde je ovaj soliter? Kako je pozicioniran u odnosu na Bežaniju, na ulice, na postojeće zgrade? Ne mogu da skontam, jel ima neko crtež ili nešto?
 
Prekoputa prizemne Thule prodavnice i Bele reke, ali ne odmah do ulice, nego u dubini bloka, u podnožju lesne zaravni.

ZZxgPmC.jpeg


Dva objekta zapadno su već izgrađene New Minel zgrade, ova potkovica ostaje sa blentavim kalkanom i zatvara joj se dvorište, aha.
 
Gde je ovaj soliter? Kako je pozicioniran u odnosu na Bežaniju, na ulice, na postojeće zgrade? Ne mogu da skontam, jel ima neko crtež ili nešto?
Ako ja dobro shvatam ovakav će neki biti raspored novih zgrada
 

Prilozi

  • Screenshot 2023-05-31 at 09.10.26.png
    Screenshot 2023-05-31 at 09.10.26.png
    1,8 MB · Pregleda: 326
Ali zelenilo na renderima je ludilo!
Realno ne postoji i niti će!
 
Из локацијских услова:

- Минимални проценат слободних и зелених површина на грађевинској парцели је 40%,
- Минимални проценат зелених површина у директном контакту са тлом (без подземних објеката и/или
- Делова одземних објеката) износи 15% на нивоу грађевинске парцеле,
- Очувати заштитини зелени појас природне падине лесног одсека. Аутохтоно зеленило на лесном одсеку има улогу додатне стабилизације самог одсека, тако да нису дозвољене никакве интервенције. Очување фонда флоре и фауне, као и очување визура са одсека и на њега, је обавезно и највећи квалитетцелокупног доживљаја предметног простора. Постојеће лагуме треба затворити, односно затрпати,
- Сачувати квалитетну вегетацију затечену на терену, посебно постојеће уређене зелене површине и уклопити је у ново пејзажно уређење,
- Нове зелене површине треба да буду декоративно уређене, озелењене репрезентативним примерцима солитерних стабала и цветних аранжмана, са воденим елементима и сл.,
 
Danas su počeli Prodajni Dani! Ima li neko neke informacije? Cene, popusti itd...
 
Наравно, причом о зеленилу продају овај налицкани СССР микрорејон.
 
100 EUR popust po kvadratu je popust
3450 pa navise sa popustom i PDV om

Znaci 3550€ (sa PDV-om) ce biti minimalna cena nakon prodajnih dana? Malo mi je to preoptimisticno sa njihove strane. Ako se svih tih ~700 stanova proda po toj ceni, znacemo da nema krize niti pada cena nekretnina u neko dogledno vreme :LOL:
 
3450 je redovna - 100 eur sa pdv-om

sa vecim spratovima i cena raste.

ovo je bila cena za nizi deo
 
Dobro veče!
Moze li neko od stanara da kaže svoje utiske za New Minel iz prve faze i da li cena opravdava kvalitet? Isplati li se kupovati porodican stan u drugoj fazi?
Hvala!
 
Vrh