Početkom oktobra su nudili popust za trosobne i veće stanove od 4.5%, krajem oktobra su već smanjili na 4%. Rečeno mi je tada da neće još dugo trajati popust.Da li neko moze da me posavetuje koliko je realan popust koji moze da se dobije prilikom razgovora sa agentima prodaje?
Planiram da kupim 3.5 ili 4.0 stan u ovoj zgradi (90-110m2) i 2 garazna mesta. Cene (i dalje preko telefona samo) koje sam cuo su 4500-4800, zavisno od spratnosti.
Na Cene Nekretnina - Statistika cena stanova moze da se vidi svaki ugovor i gledajuci poslednja 2 meseca (oktobar i novembar) bilo je 21 prodaja nekretnina u ND, sa cenama od 3777 do 5025, medijana 4380 EUR/m2. Na osnovu toga, cena koju sam cuo mi deluje previsoka.
Mislim da depresija dolazi od cene m2 Kad 4800/m2 nije problem za platiti, tada depresije nema.Фаза 1 је далеко успелија, а простор између Фазе 1 и 2 непријатан и депресиван. Уживо поготово.
Ne bih bio toliko strog da kažem da je promašaj, ali se slažem sa tobom da je bi bila atraktivnija da je visina drugačija i da je makar jedan deo druge faze uređen kao kula od 25-30 spratova. Sa ovakvom arhitekturom i tom spratnošću bio bi pun pogodakФаза 2 габаритом и висином промашај од почетка.
Meni kao potencijalnom kupcu takav pristup odgovara. Bolje je tako nego pristup "lako ćemo". Činjenica je da su A blok i Novi Dorćol ispali jako dobro i izgrađeni u brzom roku.Kao investitori vrlo nezgodni i prezahtevni, dogovor sa izvođačima i podizvođačima se pravi uz čitav tim advokata.
Daleko od toga da je "lako ćemo" kod drugih.Meni kao potencijalnom kupcu takav pristup odgovara. Bolje je tako nego pristup "lako ćemo". Činjenica je da su A blok i Novi Dorćol ispali jako dobro i izgrađeni u brzom roku.
Iz iskustva. Moze da se desi da prvi racun za struju bude naduvan. Razlog je bio sto je EDB potrosnju iz 2-3 meseca "strpao" u jedan, pa se lako predje u plavu, a moguce i u crvenu zonu. Potrebno je da se uputi zalba EDBu, da rrazmazu potrosnju po proteklim mesecima. E sad, mojoj komsinici su prihvatili zalbu i umanjili racun, a meni nisu. Nisam imao zivaca da se dalje dopisujem, pa sam platio. Posle su racuni bili ok.Ja sam ovde u temi pitao sta se desilo sa visokim racunima za struju sa pocetka teme (bio je neki problem kod par kupaca i racuni su bili naduvani),
- u par sati je obrisano i to sa pocetka teme i moje pitanje . Bice i ovo, ali bilo mi je jako bzvz jer me stvarno interesuje sta je tu mogao da bude problem i kako se resilo. Prosto je poucno za bilo koju drugu novogradnju, ukoliko dodje do slicne situacije.