Koliko vidim sa slika, ako dobro vidim, ispune zidova povučenih spratovi i najluksuznijih penthaus stanova se zidaju betonskim blokovima? Malo mi to deluje neprimereno ovakvom objektu. U redu, ventilisana fasada, izolacija, ali betonski blok?
Takođe, da li ste gledali stanove i dispozicije stanova? Ne znam ko je projektant, ali evidentno nije ZAP ili Dizajn Arhitektura koji su radili A Blok jer ovi stanovi nisu baš prilagođeni tržištu i aktuelnim trendovima na našem tržištu. Skoro svuda su veš mašina (i bojler čini mi se) izdvojeni iz mokrih čvorova, ali na hodnik, ne u vešernicu kao posebnu prostoriju, već deluje da će biti u ormarima (koji pretpostavljam da se ne isporučuju). Pored estetike, nije baš srećno imati veš mašinu u prostoriji bez praga, hidroizolacije, slivnika. Ispravite me neko ako grešim.
Kuhinje su jednostrano orjentisane i skoro bez ikakvog radnog prostora, rasteri uslovljeni AB zidovima rezultirali nepovoljno iskorišćenim kvadratima, trpezarijski stolovi lebde u prostorima između kuhinje i dnevne sobe, predstavljaju jedinu vizuelnu barijeru ka kuhinji, dvosedi u dnevnim sobama, a pritom nisu male kvadrature prema broju soba, već samo loše iskorišćen prostor. Nisam pročitao temu od početka, pratio sam je, ali iskreno, ako izuzmemo skupe fasade i pohvalno očuvanje Platnare, neverovatno su čudne dispozicije stanova i rekao bih neprimerene projektu ovog kalibra tj. cene.