Šta je novo?

Novi Dorćol [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Više se ne vide dvorci 8)

Prilozi

• IMG_20200728_155226_HDR.jpg
    IMG_20200728_155226_HDR.jpg
    943,1 KB · Pregleda: 7.942
Raste ko pecurke poslije kise tako ovdje ploce rastu ...

novidorcol01-2020-08-10-16-33-26.jpg

jel bila vec tema vezana za problem komaraca u ovom kraju? cujem da su “dunavski” komarci bas “zedni”?

Primetili smo da je ovo jedan od retkih projekata na forumu kojeg prate uglavnom pozitivni komentari pa smo poceli da razmisljamo o mozda nekom stanu od 50ak kvadrata...

Beobuild je izuzetan izvor informacija i ovim putem hvala jos jednom svima !

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=765239#p765239:7m3wyc1s je napisao(la):
istojano » Uto Avg 11, 2020 8:48 pm[/url]":7m3wyc1s]jel bila vec tema vezana za problem komaraca u ovom kraju? cujem da su “dunavski” komarci bas “zedni”?

Primetili smo da je ovo jedan od retkih projekata na forumu kojeg prate uglavnom pozitivni komentari pa smo poceli da razmisljamo o mozda nekom stanu od 50ak kvadrata...

Svuda gde je u blizini reka, problem komaraca je za nijansu veci, ali mrezice za komarce na stanovima resavaju problem, naravno ukoliko zelis da si blizu Save, Dunava ili bilo kakve vece vodene povrsine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=765239#p765239:2hwv5ga0 je napisao(la):
istojano » 11 Aug 2020 08:48 pm[/url]":2hwv5ga0]jel bila vec tema vezana za problem komaraca u ovom kraju? cujem da su “dunavski” komarci bas “zedni”?

Живим на Дорћолу, годинама никакав проблем. И запрашују редовно.

To je naduvana prica ljudi koji nikad nisu ziveli na Dorcolu, setaju pored reke i ujede ih komarac, pa misle da je u stanovima roj

Живео сам у близини (Цариградска, и то доњи део - ближе Херцеговини), и није био неки проблем с комарцима. Додуше имао сам комарнике. Али генерално није страшно. Иначе, мени је тај крај прелеп. И искрено бих волео да купим ту стан, али је мало скупо хаха.

Највећа недоумица ми је како ће изгледати саобраћај у Венизелосовој након што се усели комплекс.

Занима ме знали се реална цена станова и да ли су можда већ распродати или не? Унапред хвала на одговору ако неко зна :)

Biće kolaps sa saobraćajem kad se usele svi, Venizelosova je ionako već sad veoma opterećena. Francuska će takodje nagrabusiti. Jedino dobro je što će se Dunavska iza proširiti pa će sa te strane moći lakše da se prodje prema Kalemegdanu i Nbg koliko-toliko.

Što se cene tiče, znam da je kad su tek počeli sa prodajom bila 2.750 eur kvadrat sa pdv-om, kakva je sad situacija sa cenom i dostupnim stanovima ne znam. Garažno mesto mislim 18 ili 20k. Nakon završetka ove faze kreću i fazu 2, uvučeni objekat bliže Dunavskoj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766774#p766774:2loa0gge je napisao(la):
Diego » Pon Avg 17, 2020 2:48 pm[/url]":2loa0gge]Biće kolaps sa saobraćajem kad se usele svi, Venizelosova je ionako već sad veoma opterećena. Francuska će takodje nagrabusiti. Jedino dobro je što će se Dunavska iza proširiti pa će sa te strane moći lakše da se prodje prema Kalemegdanu i Nbg koliko-toliko.

Što se cene tiče, znam da je kad su tek počeli sa prodajom bila 2.750 eur kvadrat sa pdv-om, kakva je sad situacija sa cenom i dostupnim stanovima ne znam. Garažno mesto mislim 18 ili 20k. Nakon završetka ove faze kreću i fazu 2, uvučeni objekat bliže Dunavskoj.
То се сећам да је прича била 2.750 и 2.950 (за онај повучени спрат) за квадрат, али ме баш занима колики су реални уговори.
А 18-20К за гаражно место, машала!

Tek sad otkrih ovaj projekat i temu. Da nije ove teme i foruma, pojma ne bih imao da se ovo gradi. Mislio bih da je tu i dalje fabrika David Pajić.
A bio sam na mesnatom zasedanju u obližnjoj Staroj Hercegovini pre samo mesec dana. :D

Najpre, žao mi je što vidim još jednu fabriku kako odlazi u oblak prašine. Slažem se naravno s onim konstataicjama da fabrikama nije mesto u gradu iz brojnih razloga. Ali problem je što se ovde uništavaju i gase fabrike, tj. ne sele se s jednog mesta na drugo, nego se sahranjuju. Takođe, ova fabrika nije bila ni bog zna kolko velika niti bih reko da je zagađivala. A rekao bih da je itekako potrebna Beogradu jer Daka liftovi i dan danas čine 2/3 liftova širom zemlje. I čak i ako više nema kapaciteta da se proizvode (što je apsurdno, al ajd...) treba neko sve to da održava i dalje. A ko će, i sa čime, ako se svi nekadašnji pogoni i kadrovi sahrane? :kafa:

Što se projekta tiče, ovako sa slika i rendera deluje lepo. Mada moram da kažem da me iritira što na svakih par godina, ''norma'' za spratnost stambenih objekata u Beogradu poraste za još koji sprat. Nekad to beše 5-6, pa onda postade 6-7 i evo sad je već uveliko 7-8. A sve to u delu grada koji je već dosta opterećen.

Ako se ovako nastavi, ovaj grad će postati neupotrebljiv, disfunkcionalan.

Inače, tek sad otkrih ovu Akademiju savremenih umetnosti tik pored. Slabo poznajem taj deo grada između Žorža Klemansoa, Despota Stefana i Cvijićeve. Retko kad imam potrebu da idem tamo.

Fabrika je preseljena, naravno nije to više onaj kapacitet iz SFRJ ali itekako postoji potreba za proizvodnjom i servisiranjem liftova.

U Dunavsku 67, fabrika je i dalje aktivna. U ovom kompleksu ce biti ugradjeni liftovi David Pajic Daka. Kako kazu iz prodaje, i bista Davida Pajica Dake ce biti izlozena u kompleksu. Lep gest

Sudeci po referencama (A blok, hotel Hilton itd.) prave kvalitetne liftove.. e sad, koliko toga sami proizvode, a koliko samo sklapaju i montiraju, nisam siguran..

Ok, sve u svemu mnogo mi je drago da i dalje rade i da ovaj put izgradnja stanova nije znacila i unistenje jedne proizvodnje. Super vesti. :)

A za ovaj stambeni kompleks ne sumnjam da ce biti lep za oko a verovatno i za zivot. Ali tek ostaje da vidimo koliki ce uticaj imati na okolni saobracaj. Mada kako je sve moglo da ispadne, ja sam bogme zadovoljan.

Ja sam takodje dosta zadovoljan ovim projektom, a pogotovo tempom kojim se gradi.
Ima tu dosta toga što su oni samovoljno zadržali od fabrike, vidi se da im je stalo do toga da ovo malo više ide ka gentrifikaciji prostora umesto potpunog rušenja i izgradnje nečeg novog.
Jedina primedba koju imam je to što projektanti nisu mislili na to da koriste ciglu kao fasadni materijal barem u nekim delovima budućeg kompeksa. To bi izgledalo fenomenalno i dodatno bi se uklopilo sa ostacima fabrike. Generalno mislim da se cigla ne koristi u meri u kojoj bi trebala da se koristi kad su novogradnje u pitanju.

Na sajtu inače ima link da se prati situacija na gradilištu uživo, i to više kamera

Sad sa njihovog sajta, baš su brzo sve ovo izgradili, koliko vidim u temi tek su u januaru 2020 krenuli da čiste i kopaju.

Screenshot_2020-09-08-16-32-57-570_com.android.chrome_1.jpg

Vrh