RockerSVK":103bt56j je napisao(la):
Па што ниси бомбардовао лепо надлежне институције предлозима још 2007/8 када се почео усвајати назови дизајн а не сада кад је већ готово просипаш приче о Слоби и данашњим дилетантизмом у институцијама државе. Сви смо тога свесни шта је државу задесило и да је већ скоро 20 година у q***у. Од тога кад повучеш паралелу није ни ништа чудно, да свуда одличују дилетанти. Јбг, такво време нас је задесило. Неки ће се на таблице навићи, други ће тртљати. Шта је ту је.
Priča o Slobi je samo odgovor da je i tada postojao "autentični srpski dizajn".
MUP je jedna od najokoštalijih komunističko-birokratskih institucija. Čelna mesta zauzimaju ljudi po partijskoj i rođačkoj liniji a ne po znanju. Sistem rada je ostao isti kao u vreme Tita i Slobe i zato vađenje lične karte, saobraćajne dozvole i danas predstavlja mukotrpan rat sa birokratijom kao i u vreme mog dede. Sloba ih je učio kako da pucaju iz mitraljeza i bazuka, a ne kako da budu servis građana, a na žalost ovi posle 5. oktobra su malo šta izmenili, a negde su čak i napravili korake unazad.
Sticajem okolnosti znam kakvi su bili otpori u MUP-u kada su mladi oficiri na Čukarici izneli ideju o pokretanju biciklističkih patrola na Adi Ciganliji. "Kakvi crni bicikli, majice i šorcevi, ovo je bre milicija a ne one pederske američke serije". Na jedvite jade su ovi sa Čukarice to progurali a sve je bilo finansirano iz njihovih privatnih džepova. Dakle glavonje koje tamo vode glavnu reč su ljudi srednjovekovnih razmišljanja. Ne znaju oni ni šta je PR, ni imidž, ni dizajn, ni funkcionalnost.
E tablice su pravile takve intelektualne "gromade", osokoljene politikom tadašnjeg ministra Jočića i politike "Kosovo je Srbija, idemo u Evropu ali pod našim uslovima" a sve uz pesmu "Moje selo lepše od Pariza" i molebana.
Zato imaš i nakazni grb i izmešane alfabete. A odluke oko njenog dizajna, sto posto sam siguran donošene kafanski i uz obilje izliva kvazipatriotske patetike.
Evo kako je to verovatno izgledalo: Kada je nesretni policajac nacrtao prvu verziju tablica ministar i šefovi su počeli da urlaju "Dobro ajd ta plava traka levo..kad uđemo u Jevropu trebaće, ali gde je bre ovde naša srpska ćirilica izrode jedan!?" pa mu ovaj odgovori "gosn ministre ali ne može ćirilica u Evropu"..pa kad je policajac doneo verziju tablice sa grbovima gradova ovaj je dreknuo "šta je bre ovo nesretniče jedan!?? Nemoj mi te separatističke, decentralističke oznake..nego deder turi ti ono naše da sloga Srbina spašava da osokolimo ovaj naš napaćeni narod..i dodaj ćirilicu negde na tablicu majku mu, pa nek crknu dušmani...ti kao da se stidiš što si Srbin i srpskoga roda!!"
Toliko o dizajnu i logici razmišljanja ljudi koji su se bavili datom temom