Wile E. Coyote
Advanced
У питању су историјски разлози, јер је то скраћеница од "Hansestadt Hamburg". Уосталом, H је ознака за Хановер. С друге стране, то није правило. G је ознака за град Гера, а GE за Гелзенкирхен. Има још примера, само су у питању двословне и трословне ознаке.Urbanista":a3syczbc je napisao(la):Sem toga, u Nemačkoj samo veliki gradovi imaju jedno slovo (osim Hamburga koji je izuzetak i ima"HH").
Мени не, доста главних градова у Европи имају ознаку од једног слова. Још бисмо се осетили и већима него што јесмо. :lol: Пре свега, у питању би била практичност једнословне ознаке за Београд, због могућности да се остави 6 карактера за број и да не буде гурања на таблици. N?, S?, K и P у том смислу нису толико неопходни. Али, као што рекох, вероватно сам у мањини. То је неки мој концепт који сам направио давних дана и који, ако се мени допада, не мора да значи да се и другима допада.Urbanista":a3syczbc je napisao(la):A meni bi bilo glupo da izgubimo ono "Bege" za BG...
Вероватно онај грб чија је скраћеница на таблици. Друга варијанта (по мени, мање логична) је да свака општина има свој грб, а ознака да буде заједничка. Трећа варијанта (по мени, најмање логична) је да свака општина има своје таблице. Тако би трословне ознаке и те како имале смисла.hazard":a3syczbc je napisao(la):Manje-vise svaka opstina ima svoj grb. Caka je u tome sto, kao sto rekoh, nema svaka opstina svoje tablice. Koji grb staviti na tablice koje pokrivaju nekoliko opstina?