GOJE":2to7a7vt je napisao(la):@vucko,
Pa baš ti podaci o poređenju Bača i Beograda govore puno o tome da je potrebno više opština.
Beč ima to svoje administrativno područje koje je uporedivo sa gradskim područjem Beograda po površini, a pritom Beč ima 23 Becirka, dok Beograd na tom području ima samo 10 opština.
Veći problem Beograda je taj što obuhvata i potpuno nepotrebne prigradske opštine.
Ja bih njih izbacio potpuno, i dodao 3 nove cepanjem postojećih gradskih. Tako bismo dobili optimalno funkcionalno podeljen grad.
Somi303":10ywky8x je napisao(la):GOJE":10ywky8x je napisao(la):@vucko,
Pa baš ti podaci o poređenju Bača i Beograda govore puno o tome da je potrebno više opština.
Beč ima to svoje administrativno područje koje je uporedivo sa gradskim područjem Beograda po površini, a pritom Beč ima 23 Becirka, dok Beograd na tom području ima samo 10 opština.
Veći problem Beograda je taj što obuhvata i potpuno nepotrebne prigradske opštine.
Ja bih njih izbacio potpuno, i dodao 3 nove cepanjem postojećih gradskih. Tako bismo dobili optimalno funkcionalno podeljen grad.
Па да живиш у једној од тих општина, молио би бога да останеш у склопу града Београда.
И коме би онда припале те општине када би их неко попут тебе "избацио"?
prigradski":3oar1s9w je napisao(la):Somi glasaj ti do sutra samo za Lestane i Djeru,ali odosmo mi u paketu... Tako je i najbolje... svako svojim putem... Samo kad pomislim da se za neke papire moram cimati ovih dana do grocke u sup na onoj ''cuki'' glava me zaboli :rant: ... Tako da ... sta da ti kazem uskoro ce ti pisati na ulasku kod pkb plantaza bolec... "Dobrodosli u opstinu Severni venac'' :laugh:
prigradski":251xbvzp je napisao(la):Ako se narod iz boleca i ritopeka izjasni da zeli da istupi i prikloni se novoj opstini,dobrodosli su ako ne... sta da se radi... Neka ostanu u sklopu Grocke... Kalu realno nikad nije ni trebao pripasti Grockoj,ali kapiram da je Zvezdari bilo dosta ovih i leti mokrih lugova jos smo im mi samo falili... Bukvalno smo i periferija svoje opstine i periferija grada,nadam se da ce se to promeniti uskoro... Ritopek se i protiv Grocke buni,nemaju vodu u 21.veku,a Dunav protice pored njih... a i ne bi se slozio da geografski gravitiraju bolec i ritopek ka grockoj jer iz centra ritopeka npr treba 15km a ako ides 304 i 302 to se pretvori u dugo putesestvije,a iz boleca treba opet nekih 12ak km... i mozda sediste ne bude u kaludjerici,mozda ga postave negde na medji lestana i kalua... a opet do opstine im ne bi trebalo vise od 8 km i kada npr zavrse tu administraciju produzavaju ka gradu ako su zaposleni ili idu u skolu... Ja npr kad idem za grocku treba mi ceo dan... dakle minimum 45 minuta putovanja (ne racunam cekanje 302 ako se ne uklopim u red voznje) cekanje za papirologiju da se zavrsi,obicno se onako neinformisan zadesim u vreme pauze, plus iz centra grocke dodjem na stanicu,jedan bus smugne ,sledeci je za 15 min... dakle minimum 3 sata izgubim dok sve to odradim... a ovako npr zavrsim tu blizu mene i idem dalje ka gradu... bukvalno Pick and Go...