Šta je novo?

Nove opštine

Није поента у већем или мањем броју општина, потребно је направити систем у коме неке општине неће бити у милости а неке у немилости а како то да се изведе појма немам :kafa:

GOJE":2to7a7vt je napisao(la):
@vucko,

Pa baš ti podaci o poređenju Bača i Beograda govore puno o tome da je potrebno više opština.

Beč ima to svoje administrativno područje koje je uporedivo sa gradskim područjem Beograda po površini, a pritom Beč ima 23 Becirka, dok Beograd na tom području ima samo 10 opština.

Veći problem Beograda je taj što obuhvata i potpuno nepotrebne prigradske opštine.

Ja bih njih izbacio potpuno, i dodao 3 nove cepanjem postojećih gradskih. Tako bismo dobili optimalno funkcionalno podeljen grad.

Па да живиш у једној од тих општина, молио би бога да останеш у склопу града Београда. :mad:
И коме би онда припале те општине када би их неко попут тебе "избацио"?

Cepkati sredstva, udupljavati administraciju - nikako, da se ne ponavljam
samo da potsetim da
u vecim mesnim kancalarijama već po odavno rade neke opštinske službe kao što su matičar, porezi, razne overe
a naj novijim predlogom uvođenje sudskog notara ,
lavovski deo potreba građana će moći da se završi u mesnoj zajednici

Ovo je dobra prilika za pravu reorganizaciju,
smanjivanje administracije, troškova , dizanje elektronskog poslovanja na viši nivo
a samim time i pojednostavljavanje svih poslova naročito oko vecih projekata.

Rasteretiti gradsku upravu , uvesti četiri regiona (opština-prema kompasu) i akcenat staviti na MZ
tj. favorizovati loklnu zajednicu i njenu volju i raspolaganje pripadajucim sredstvima

Kada se nešto radi na jedan način i to ne daje željenu efikasnost i dr.
zadržavanje istog načina rada bez obzira na promenu broja isto nece dati željene rezultate
prosto moramo promeniti kompletan način rada tj pristup
ili čuvena rečenica ,, majstora u pokušaju,,
- evo treći put sečem a ono opet kratko - :laugh:

tako je.

najveća većina nas ide u opštinu samo po izvod iz matične, uverenje o državljanstvu, venčani list i slične stvari. samo treba povećati ovlašćenja mesnim zajednicama i tako bi se poboljšala administracija.

ne trebaju nam novi predsednici opština, poslanici, pisari, sekretarice, šalteruše, kafe kuvarice, čistačice.

ne trebaju nam novi budžeti, planeri, tenderi.....

ono što nam treba je efikasnija administracija. da ljudi u sadašnjim opštinama rade ono što im piše u opisu radnog mesta. da se raznorazni papiri izdaju po mesnim zajednicama, venčanja takođe, a zašto da ne da za neke manje projekte mesne zajednice izdaju dozvole.

ja bi umesto povećanja broja opština predložio smanjenje.

1. stari grad koja bi se prostirala na prostoru današnjeg starog grada, savskog venca, vračara, palilule bez banata, rakovice bez resnika, voždovca bez avalskog venca, čukarice do železnika....
2. sremski beograd
3. banatski beograd
4. istočni beograd koji bi bio na područiju grocke + avalski venac sa resnikom
5. južni beograd područje obrenovca + umka.

opštine sopot, mladenovac, lazarevac bi isključio iz područja grada beograda.

Somi303":10ywky8x je napisao(la):
GOJE":10ywky8x je napisao(la):
@vucko,

Pa baš ti podaci o poređenju Bača i Beograda govore puno o tome da je potrebno više opština.

Beč ima to svoje administrativno područje koje je uporedivo sa gradskim područjem Beograda po površini, a pritom Beč ima 23 Becirka, dok Beograd na tom području ima samo 10 opština.

Veći problem Beograda je taj što obuhvata i potpuno nepotrebne prigradske opštine.

Ja bih njih izbacio potpuno, i dodao 3 nove cepanjem postojećih gradskih. Tako bismo dobili optimalno funkcionalno podeljen grad.

Па да живиш у једној од тих општина, молио би бога да останеш у склопу града Београда. :mad:
И коме би онда припале те општине када би их неко попут тебе "избацио"?

Pa svuda u Svetu je praksa suprotna ovoj koju imamo u BG da se 70km od centra prostire administrativna granica grada od 1.1 milion stanovnika. Obrenovac i Lazarevac se drže samo zbog fantastičnih finansijskih priliva. Same bi egzistirale znatno bolje.

Konkretno Batajnica bi sa svojom industriskom zonom naročito nakon buduceg završetka čvorišta
bi bila mnogo ,,bogatija,, nego sam Zemun ali opet tvrdim da nije rešenje u kloniranju novih opština

Upravo danas u našim poštanskim sandučićima dobili smo flajer određene polit. stranke
sa pozivom na tribinu gde ce većeras u 19,00 h u Crkvenim prostorijama
Gradski menađer Aleksandar Bjelić, predsenik opštine Palilula Danilo Bošković, predsednik opštine Surčin Voica Jovanović, direktor JKPa Bgda vodovoda i kanalizacije Cvija Babić
agitovati krilaticom ,, Batajnica , opština po meri svih ,, :bash:

Koliko vidim sve sam ,, majstor u pokušaju ,, :laugh: :lool: :laugh:
poturaju upravo ono što sam napisao da je negativno u predhopdnom postu
kloniraju isti princip načina rada umesto da menjaju

Više bih voleo da odgledam ponovo originalnu Domanovićevu ,, Stradiju ,, nego ove majstore u pokušaju

Ne znam ni dal je na kraju održana najavljena tribina
ali
Našta to liči da jedan u ovm slučaju dva presednika dr. opština dolaze u trecu opštinu da potstiču ,,otcepljenje,,
umesto da rade na još boljoj saradnji i funkcionalnosti u korist jednog Beograda
čiji da su
ali je to vrlo ružno, i da ne nabrajam sve ono kavi su sa NE. . . al stidim se što su takvi ičiji :( :notok: :(

Da sumiram svoje misljenje.

Problem je politicki sistem a ne broj opstina.Ovo je jos jedno sibicarenje kako bi skrenuli politicari napade sa sebe prodavanjem price da se stvaranjem novih opstina pojavljuje magicni stapic koji ce se resiti korupcije i svega ostalog.Naprotiv samo stvaramo vecu korupciju i jos vise birokratije koja nema poentu.I tako u krug...Riba ribi grize rep.

Резултати гласања на сајту http://www.grockainfo.com/

grocka.jpg

Somi glasaj ti do sutra samo za Lestane i Djeru,ali odosmo mi u paketu... Tako je i najbolje... svako svojim putem... Samo kad pomislim da se za neke papire moram cimati ovih dana do grocke u sup na onoj ''cuki'' glava me zaboli :rant: ... Tako da ... sta da ti kazem uskoro ce ti pisati na ulasku kod pkb plantaza bolec... "Dobrodosli u opstinu Severni venac'' :D :D :laugh:

Потпуно природно би било само да се одвоји Калу-Лештане и граница буде дуж Кружног пута. Евентулно и Винча.

Али Болеч и Ритопек, је већ смешно. Територије њихових месних заједница задиру дубоко до Заклопаче и Гроцке, и имају истоветну земљишну намену: викендице и воћњаци.
Осим тога, становницима та два насеља би било свеједно где им је центар општине, јер су им иГроцка и Калу исто удаљене.

prigradski":3oar1s9w je napisao(la):
Somi glasaj ti do sutra samo za Lestane i Djeru,ali odosmo mi u paketu... Tako je i najbolje... svako svojim putem... Samo kad pomislim da se za neke papire moram cimati ovih dana do grocke u sup na onoj ''cuki'' glava me zaboli :rant: ... Tako da ... sta da ti kazem uskoro ce ti pisati na ulasku kod pkb plantaza bolec... "Dobrodosli u opstinu Severni venac'' :D :D :laugh:

Само ти гласај за "бољи живот" и нову општину, а шта ћеш добити знамо сви. Биће вам лепо једно годину-две, а онда ће почети Ритопек да се буни па Болеч јер се не улаже у њих, а опет ћете добити хаос. :) :p

Ako se narod iz boleca i ritopeka izjasni da zeli da istupi i prikloni se novoj opstini,dobrodosli su ako ne... sta da se radi... Neka ostanu u sklopu Grocke... Kalu realno nikad nije ni trebao pripasti Grockoj,ali kapiram da je Zvezdari bilo dosta ovih i leti mokrih lugova :) jos smo im mi samo falili... Bukvalno smo i periferija svoje opstine i periferija grada,nadam se da ce se to promeniti uskoro... :rolleyes: Ritopek se i protiv Grocke buni,nemaju vodu u 21.veku,a Dunav protice pored njih... a i ne bi se slozio da geografski gravitiraju bolec i ritopek ka grockoj jer iz centra ritopeka npr treba 15km a ako ides 304 i 302 to se pretvori u dugo putesestvije,a iz boleca treba opet nekih 12ak km... i mozda sediste ne bude u kaludjerici,mozda ga postave negde na medji lestana i kalua... a opet do opstine im ne bi trebalo vise od 8 km i kada npr zavrse tu administraciju produzavaju ka gradu ako su zaposleni ili idu u skolu... Ja npr kad idem za grocku treba mi ceo dan... dakle minimum 45 minuta putovanja (ne racunam cekanje 302 ako se ne uklopim u red voznje) cekanje za papirologiju da se zavrsi,obicno se onako neinformisan zadesim u vreme pauze, plus iz centra grocke dodjem na stanicu,jedan bus smugne ,sledeci je za 15 min... dakle minimum 3 sata izgubim dok sve to odradim... a ovako npr zavrsim tu blizu mene i idem dalje ka gradu... bukvalno Pick and Go...

prigradski":251xbvzp je napisao(la):
Ako se narod iz boleca i ritopeka izjasni da zeli da istupi i prikloni se novoj opstini,dobrodosli su ako ne... sta da se radi... Neka ostanu u sklopu Grocke... Kalu realno nikad nije ni trebao pripasti Grockoj,ali kapiram da je Zvezdari bilo dosta ovih i leti mokrih lugova :) jos smo im mi samo falili... Bukvalno smo i periferija svoje opstine i periferija grada,nadam se da ce se to promeniti uskoro... :rolleyes: Ritopek se i protiv Grocke buni,nemaju vodu u 21.veku,a Dunav protice pored njih... a i ne bi se slozio da geografski gravitiraju bolec i ritopek ka grockoj jer iz centra ritopeka npr treba 15km a ako ides 304 i 302 to se pretvori u dugo putesestvije,a iz boleca treba opet nekih 12ak km... i mozda sediste ne bude u kaludjerici,mozda ga postave negde na medji lestana i kalua... a opet do opstine im ne bi trebalo vise od 8 km i kada npr zavrse tu administraciju produzavaju ka gradu ako su zaposleni ili idu u skolu... Ja npr kad idem za grocku treba mi ceo dan... dakle minimum 45 minuta putovanja (ne racunam cekanje 302 ako se ne uklopim u red voznje) cekanje za papirologiju da se zavrsi,obicno se onako neinformisan zadesim u vreme pauze, plus iz centra grocke dodjem na stanicu,jedan bus smugne ,sledeci je za 15 min... dakle minimum 3 sata izgubim dok sve to odradim... a ovako npr zavrsim tu blizu mene i idem dalje ka gradu... bukvalno Pick and Go...

Ово што сам подебљао доказује колико си размажен и плитак, навикао си на бус на 5 мин па ти 15 изгледа као цео дан, а ово што си написао је потпуно тачно "kapiram da je Zvezdari bilo dosta ovih i leti mokrih lugova :) jos smo im mi samo falili...". Само сте им ви фалили!Не требате ни нама зато само напред, отцепи се стоко!
Иначе ни Заклопача нема воду сваког дана, а погоди због кога? Па због вас, никако да се заситите. Гроцка нема пара да асфалтира пут у свом "главном" насељу, а ви само кукате како паре одлазе у Гроцку, а Гроцка се изградила у пи**у материну па је то доказ! Једва чекам дан када ћете се коначно одвојити и надам се заувек остани самостални! Не требате нам!

Dobro je somi kapiram da si isfrustriran,ali cemu to ''stoko''?! Jel to zbog brojnosti,pa mislis da smo grla?Nisam ja plitak i razmazen vec zelim da zavrsavam svu papirologiju ili u svojoj mesnoj zajednici ili 5-6-7 do 10 km,koliko kapiram i avalski venac zeli zbog toga da se formira,zato sto su neka naselja udaljena i po 20km kao npr ja od grocke... I ovo je forum gde svoja misljenja i zapazanja iskazujes a ima puno istomisljenika sto se ovog tice... Mene apsolutno NISTA ne vezuje za Grocku ali opet ne nazivam njihove stanovnike stokom... Bice i nama i vama bolje kapiram da se i kod vas nista ne radi ali dodji do Kaludjerice da vidis sta su komunalni problemi... O asfaltiranju ulice,dovodjenju vode,kanalizacije brinuli su moji matorci dakle sve o svom trosku opstina DINAR nije dala,za sve imam racune crno na belo,pa ti vidi... Tako je celo naselje izgradjeno,NASIM novcem... Svi znate koliko se npr 90ih uzimalo za telefonski prikljucak... Jedino sto ce grockoj ostati da se okrene poljoprivredi,ni od cega drugog nece imati prihode... Jos ako i Vrcin posalje otpozdrav... bice tesko... a sto se nasih problema tice...To jedino grad moze da sredi,dokle god smo pod patronatom grocke cekacemo njihovu inspekciju,njihovu gradsku cistocu i puteve ce nam odrzavati srbija put umesto beogradput... Mislim da ce to znaciti svim ovim naseljima koja gravitiraju ka istocnoj kapiji Beograda

Јел то значи да ја треба да се отцепим од Београда јер ми је школа удаљена више од 25 км од куће?
А о комуналним проблемима немој да ми причаш! И сам кажеш "ovo je forum gde svoja misljenja i zapazanja iskazujes", моје мишљење је да су калуђерчани ст***, не сви, али на жалост већина. И није Гроцка крива јер је калуђерица као "донета цунамијем" што рече Матеја :laugh:. Није Гроцка крива што је 90% насеља изграђено без дозволе, криви су становници! Мене нешто "везује" за калуђерицу, али то не мења моје мишљење!

Ti si daleko od Bga kako god okrenes... Dacu ti konkretan primer,za vreme koje mi treba da dodjem do grocke ja autobusom stignem do OPSTINE nbg i ostane mi jos 5 min lufta da narucim pljeku u Perperu... Kaludjerica je od terazija udaljena 12 km a opet upravo zbog statusa ''prigradskog'' naselja nikada nece imati izgled kao neka naselja koja su 15-19km udaljena od centra grada... Dakle ,ko to ''koci'' osim maticne opstine? Mateja je koliko sam skapirao Batajnicanin i znam da i tamo postoji inicijativa za formiranje opstine jer i njih maticna opstina dosta ''koci'' ,ne bih rekao da je i tamo neka ''idilicna'' situacija,jedino sto su im ulice dosta siroke i kolski izlazi u sremskom stilu... Pa u pravu si,da je opstina na vreme reagovala,kao sto nije,ne bi se naselje tako gradilo... Znaci ne zanimamo ih to su svojim ignorisanjem pokazali,dakle kad smo sve mogli sami,mozemo i napraviti svoju opstinu... Ako ti vec nas nazivas stokom onda cu ti izneti zapazanje da vecina ljudi koji dodju na ustanicku a da su pritom iz begaljice ili iz zaklopace imaju utisak kad izadju na okretnicu kao da su videli l
Las Vegas... Cast izuzecima,ali vecina se tako ponasaju.... Izgleda da si i ti medju tim zaklopacanima pod ''utiskom''

Ти си... прави калуђерчанин! :D или боље :rolleyes: Кад сиђем на Устаничку имам утисак да видим Мумбај!
Dharavi-slum-in-Mumbai-001.jpg

Ђубре на све стране, не постоји никакав ред, а онда дође 307
OB-AJ418_Mumbai_20070417131124.jpg

па онда "људи" лепо по сред пута до станице 50-ице, не занима их што блокирају аутобус да прође.
А у поређењу са "вашом" окретницом Устаничка је Лас Вегас! :D
85513_bgd01-cvetkova-pijaca-foto-stanko-djalic_f.jpg

Лудило, цигани на све стране, риба смрди :D
Дакле имамо много бољи утисак него ви, читај ст***! :D

Ja jesam doseljenjik u Kaludjerici iako su moji dosli u naselje pre skoro 40 godina kad su na konjarniku npr bile njive :) ,spadam u Kaludjercane ali ne spadam u one Avangardne starosedeoce... Menjas teze ali aj ,neka ti ;) Zovi kako hoces bas me briga ali nemoj da nas zoves cesto pa da vam puste 309 na okretnicu poteza 300 kao kad su rekonstruisali olimp,secas se... 2meseca pakla,onako samo pratite pogledom kako dolaze 309ke a ostalih autobusa nigde a vi kadar nevera,tesko vam pada sto je toliko cest ;) Generalno obe okretnice su teske price... Taj koji je projektovao okretnicu ustanicka bas je fino isprojektovao i za marketice,za taxi vozila,minibus linije,50 i ove ''tvoje'' milina prosto... Kaludjerica stil na ustanickoj sve zbrda zdolisano... Najjace je to sto komunalci tu svako jutro kad se vratim iz nocne kao ćiste što bi oni rekli a realno ustanička 23h izgleda kao svinjac,samo 1 h normalno... Kod Cvetka je dosta bolje jedino što se vozila nepropisno parkiraju pa naprave problem... Pijaca je fizički odvojena od okretnice 309 sad tu ulaze samo vozila nabavke za maxi i ostale radnjice... Valjda ce jednog dana usvojiti zidarov plan da se preusmere vaše linije dole na sumice...
Za ovo ''cigani'' dobices packu od unije roma,pazi sta pises brate znas kako su zeznuti ;)

Nije lepo da zoveš nekoga stokom, oni su ti komšije Šomi. Ja sam rekao da je Kaluđerica kao naneta cunamijem, ali tome nisu krivi njeni građani već situacija koja je bila takva kakva jeste. U tom smislu rub Batajnice i Altina su Venecija na fekalijama. Batajnica je imala sreću da se razvijala u srećnije vreme pa otuda široke ulice i dobra infrastruktura u većem delu naselja.

Grocka bi bilo najbolje da se pocepa na dva dela, odnosno, da Kaluđerica postane opština koja uključuje i prva okolna naselja.

Ма да, умирем од љубоморе јер имате бус на 5 мин -.-
Нису ми комшије и нека се отцепе. Јер су цигани и ст*** :laugh: :laugh:

Pa naravno da ti nije lako... ;)
Naravno da ćemo se otcepiti... možda roma ima gore na smederevskom putu gde je ona mahala.... dole je kraj gde dominira bela rasa :D ,od roma samo gastarbajteri opet ti je argument :blah: a opet zar je bitno to ...
A sad popij :vops: pa na spavanje,nema potrebe za daljom diskusijom...

Šomi, samo nastavi, daješ nam sjajne argumente da svi rešimo da se odvojimo od Zaklopače..

@ Prigradski

Што рече Шоми, класичан Калуђеричанин.

Насеље Гроцка се распада, главним улицама тече блато, дуж Смедеревског пута не мамо ни уличну расвету .....чек, чек, чек.....Калуђерица је има.

Да видимо у каквом је стању Смедеревски пут кроз Калуђерицу и кроз Гроцку.....У каквом је стаењу јавни превоз?

Водовод кажеш....па сви делови Гроцке који су на брду лети немају воду. То није само проблем Ритопека.

За нормалан развој Калуђерице ни Њујорк не би имао буџет. Нико вама не може помоћи, није вам Гроцка крива. Одвојте се, ја искрено немам ништа против. Коначно ћемо се ослободити финансијксе рупе без дна. Саммо ми је жао Болечана и Ротопекчана. Јадничци, није им јасно зашто немају воду....па све паре одоше за Калуђерицу. Стварно сиротани, биће им још горе.....

Vrh