Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Dnevna potrošnja u Srbiji je oko 8200 tona dnevno. Za koliko dana može kompozicija da obrne krug do Ploča?
Ako bi deo uvozili a deo išao iz prerade možda bi tako mogao da se premosti jedan period. Koji je kapacitet barži, dal je to uopšte realna priča? To bi bio potencijalni dodatni kanal dopreme nafte do rafinerije?

Treba izbaciti TNG iz računice, nekih 10% i većina je iz uvoxa. Znači dnevna potrošnja dizela i benzina u Srbiji je oko 7400 tona. Podatke sam našao na brzinu pa možda nisu tačni.

Zapravo našao sam podatak ovde https://n1info.rs/biznis/podatak-o-...imamo-nafte-u-rezervi/?utm_source=chatgpt.com:
NIS-u treba otprilike 11 hiljada tona dnevno za normalan rad

Poslednja izmena:
Dal zaista postoje ovako naivni ljudi.
Covek koji je dobio orden Aleksandar Nevskog za 20 godina sluzenja ruskoj sluzbi da kaze Rusima NJET 😂
Pa uradili bi mu gore nego onom kucetu sto su mu pokazali kada je bio tamo.
Земљаче, Броз је добио орден Победе 1945 за 20 година служења совјетској служби, па шта би 1948?

Deluje kao da je ona informacija od juče sa telegram kanala izvor ove vesti…
I meni se tako čini. Vidim i UAE da su ubacili a mi pisali o tome ovde juče
Vest sa Telegram kanala u ulasku MOL-a u NIS - što podržavam.
1000005662.jpg

Neće nama da prodaju jer znaju da nikad vlasništvo ne bi vratili. Ovako im Orban možda i vrati vlasništvo da mogu opet da nas drže kao pse na uzici

Znači nisu poslušali amerikance i nastavljaju da donose sirovinu ruskoj firmi čak i po skupljoj ceni.
Šta bi tu moglo poći naopako...
Vidim da je i Federacija krenula uvoz nafte iz hrvatskih Ploča pre neki dan posle 35 godina.
Deluje da je to osposobljavanje železnica federacije i bio plan od početka

Može ali neće

Овај текст као да је писао Форест, заљубљеник у Бугарске успехе. Овакве анализе са једнаким успехом пласира и непомјаник и онај његов фићфирић када показују успехе економског оригами тигра.

Чак и у овој анализи се види да су Бугари плаћали три године скупље гас него ми, а у будуђности нема шансе да ће они грдни пикови не понове.

Па зар треба да се подсећамо колико смо плаћали електричну енергију кад нам је власник печењаре водио ЕПС?

Осим тога, ми не знамо који фактори ути на цену коју ће Бугарска да плати. Ми нисмо део ЕУ, тако да сва математика одмах пада.

Vrh