Mislim da je za benzin po trenutnom standardu (EN 228) dozvoljeno max 10% etanola, a recimo moj benzinac fabrički može da radi sa E25 gorivom (25% udela etanola).
Recimo u Brazilu na pumpama može čak 100% etanol da se sipa, a verujem da bi se i kod nas moglo dosta benzinaca "prepraviti" da rade na veću smešu etanola ili čak sa 0% benzina.
Ali generalštab je direktan poklon (tj. mito) Trampu, a ovih 1.4 milijarde je promet američkim kompanijama. Tako da Vučić još uvek ima šanse.Kompletna obaveza madjarske je da kupi američki gas, nuklearno gorivo i oružje u vrednosti od 1,4 milijarde (dosta špekulacija, navode se i veće sume, ali ova je narealnija). Malo je Generalštab, moraćemo još nešto.
Zasto? Samo nece povecati kolicinu koliko su se nadali.Ovo je baš loša vest za JANAF.
Mislim da je to ustvari razlog zašto je Orban uspešno izlobirao za Mađarsku dok Vučić nije uspeo. Vučić misli da može da izlobira u USA ako lično korumpira Trampa, jer se tako lobira u Srbiji. Ali mnogo je uspešnije lobiranje u USA kad se obezbedi profit i za Wall Street, kao što je Orban i uradio. Vučić je učio od Orbana, ali izgleda da nije dovoljno naučio, očigledno da nije toliki kalibar kao što je Orban.Ali generalštab je direktan poklon (tj. mito) Trampu, a ovih 1.4 milijarde je promet američkim kompanijama. Tako da Vučić još uvek ima šanse.
"Sledeća nedelja je od izuzetnog značaja za NIS"Neka bude da nismo dobro razumeli, ali za sledeću nedelju nema više izgovora. . .
Critics say energy dependence on Russia is being replaced by energy dependence on the US. The Orban government argues it is achieving greater diversity of supply.
Tekst je o Mađarskoj.
"Sledeća nedelja je od izuzetnog značaja za NIS"
![]()
VuÄiÄ: SledeÄa nedelja od izuzetnog znaÄaja za NIS, ljudi da ne brinu
"Nije samo pitanje NIS-a, mi imamo i Lukoil u zemlji", rekao je predsednik Srbije Aleksandar VuÄiÄ veÄeras na RTS.www.b92.net
Dokle.god EU ne nađe svoje izvore nafte, uvek će da zavisi od nekog. Trenutno zavise od zemlje koja vodi rat u Evropi. Sve drugo je u ovoj siruaciji bolje od toga.Tekst je o Mađarskoj.
Al da, ista logika može da se primeni na EU
Ako krenes od pretpostavke da sve sto Rusi rade je ispravno, onda si ti u pravu. Ako krenes razumno, onda nisi.Логика достојна Сократа!
И по чему је боље?
Да купујеш скупље и да седнеш на иглу земље која води ратове по читавом свету?