Da li uopste rafinerija u NS radi u nekom obimu, ili je potpuno ugasena?Rafinerija u NS ne bi ništa značila. OK je za proizvodnju motornih ulja ali nema mogućnosti proizvodnje goriva po novim standardima. Ne možemo sipati tipa euro 2 dizel u nove automobile... A i kapaciteti bi bili mnogo manji.
Rusi pišu da MOL treba da preuzme upravljanje NIS-om![]()
RUSIJA SPREMNA DA PREPUSTI KONTROLU NAD NIS-om! Poslat zahtev OFAC za novu licencu
Ruski vlasnici Naftne industrije Srbije poslali su zahtev ameriÄkom OFAC-u u kojem se traži produžetak licence za rad, na osnovu pregovora sa treÄom stranom, objavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka ÄedoviÄ HandanoviÄ i dodala da je država Srbija taj zahtev zvaniÄno podržala.www.blic.rs
Prilično sam siguran da je ugašena. Trebalo je da bude ugašena još 2010:Da li uopste rafinerija u NS radi u nekom obimu, ili je potpuno ugasena?
@Whiplash
Može li link na originalnu objavu na ruskom?
Autor nije ni tvrdio da MOL preuzima NIS, a pre nekog vremena sam ovde pisao da je MOL meni poželjan suvlasnik sa 1/3 akcija u NIS-u.To sa MOL-om mi deluje samo kao nagađanje . .
To je jedan od ogranaka Rybar telegram kanala, koji je dosta blizak Moskvi i koji je pod sankcijama EU i USA.Telegram kanal, koliko su ovi pouzdani sa proturanjem informacija, tu baš ima svega na Telegramu, mahom propaganda? Pratiš ih, imaju neku relevantnost ili samo nagadjanje?
Срце ми се стегло.Opet hoće da izigraju Amerikance.
Чак и да је угашена постоји земља и инфраструктура. Претпостављам да се може релативно брзо довести у рад, што би рекао Дошљак, макар за пољопривреду и војску. Бар ту не мора да се води рачуна о евро нормама. И за будуће, мислим да би Новосадска рафинерија требала да буде нека стратешка резерваDa li uopste rafinerija u NS radi u nekom obimu, ili je potpuno ugasena?
Samo bez kukanja kada se dobije po nosuСрце ми се стегло.
Socar je sa druge strane puno logičnija opcija za tu privremenu kombinaciju, ako je prihvatljiva Americi, npr.