Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Dostavice nam gas padobranima, kao sto su nam 1999 dostavili S-300
Ma samo neka usmere rakete prema Sofiji i puštaju gas Bugari odmah.
Kao što su ih onomad usmerili prema Vašingtonu pa su Ameri istog trenutka prestali da nas bombarduju.

Tresla se gora, rodio se miš?

Izgleda da ipak neće morati padobranima, bar jos 2 godine.

Koliko vidim, sad kažu da se uopšte ne odnosi na tranzit u 3. zemlje. Dakle ne još dve godine, nego do ulaska Srbije u EU. A mnogo će vode do tad proteći Dunavom...a i Dnjeprom.

www.danas.rs

OFAC zaustavio prodaju firmi ćerki NIS-a u Rumuniji, Bugarskoj i BiH

Nevolje stižu jedna za drugom. U to se ovih dana uverava Naftna industrija Srbije kojoj se zbog američkih sankcija poslovanje para kao kad se iznošeni džemper raspara povlačenjem samo jednog končića.
www.danas.rs
www.danas.rs

U tekstu kaže:

"Od trenutka uvođenja sankcija sva NIS-ova zavisna preduzeća u ove tri države zatvorila su benzinske stanice, računi su im blokirani i prestala su da posluju."

Ovo nije tačno. U BiH rade pumpe i dalje (ne rade kartice), u Bugarskoj su zatvorene, dok u rumunskim medijima nema nikakve informacije o pumpama u Rumuniji, a ima recenzija sa pumpi od poslednjih par dana kao da i dalje rade normalno.

Propade mu plan da se pojavi kao spasitelj slobodarskosg vaskolikog srpstva

Nema od jutros ništa novo osim ovog

IGRA VELIKIH: Srbija suočena s pretnjama i posledicama ratne histerije, VUČIĆ NA SEBE PREUZEO ODGOVORNOST ZA SPAS!​

Ajd' nek jave više koliko je nafte ostalo u Pančevu da ne prespavam i taj doček.

Ili je to, ili su mu malo pripretili, pa je nešto pristao, pa sad igraju nisam muzičar/jesam muzičar.

Inace kupio sam juce gorivo na NISu, radi dina i dalje. Dok sam placao vidim kako radnice iza kase broje Eure i pitah da li je to sada dozvoljeno placanje u stranoj valuti na sta su mi potvrdno odgovorili.

Znaci ovi id*** su odlucili da suspenduju i zakon o deviznom poslovanju. Uopste mi nije jasno kako knjize te prodaje. Degradiraju ceo sistem sve vise i vise, ovo je tragicno.

NIS je odavno u prekršaju jer isplaćuje radnicima plate unapred. Pitaj bilo kog knjigovođu da li obični smrtnici smeju to da urade i kolika im kazna sledi.

Inace kupio sam juce gorivo na NISu, radi dina i dalje. Dok sam placao vidim kako radnice iza kase broje Eure i pitah da li je to sada dozvoljeno placanje u stranoj valuti na sta su mi potvrdno odgovorili.

Znaci ovi id*** su odlucili da suspenduju i zakon o deviznom poslovanju. Uopste mi nije jasno kako knjize te prodaje. Degradiraju ceo sistem sve vise i vise, ovo je tragicno.
Ček, zar nisu oni imali oduvek opciju plaćanja u EUR, tj. imali su Menjačnicu, tako da su mogao da zameniš EUR i platiš gorivo.

To je onda placanje u dinarima jer si zamenio eure i platio racun u dinarima. Medjutim oni sada direktno primaju eure, stavili su ih u kasu. Jedino ako im ista kasa nije i menjacnica i prodajno mesto, sto nisam siguran kako su zakonski regulisali

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
To je onda placanje u dinarima jer si zamenio eure i platio racun u dinarima. Medjutim oni sada direktno primaju eure, stavili su ih u kasu. Jedino ako im ista kasa nije i menjacnica i prodajno mesto, sto nisam siguran kako su zakonski regulisali
Kako stranci placaju gorivo u tranzitu, obzirom da nemaju dinare?
Racun im se svakako izdaje u dinarima, ali kako oni knjize te evre kojim im strani kupac plati?

Hehe, kao da nikad niste sipali gorivo u Bosni ili na Kosovu. Sve može, evri, dinari, marke. Bitno da su šuške.

U sklopu mnogih NIS pumpi su VIP menjačnice. Verovatno da kod njih zamene.

Ajd' bar da ima neki popust kad već rade na crno.
Bio pre neki dan da gledam viskije, međutim ništa nema sniženo. Kao da će da rade još 100 godina a ne da im već sutra sledi katanac.

Bila bi fora da Rusi ucenjuju vlast da moraju da puste NIS da prima Dinu/IPS i da im ostavi račun u BPŠ, inače im neće dati ugovor za gas.

A onda OFAC lupi sankcije NBS-u i BPŠ-u.

Ово је интересантно.

Откуд овај скок? Због изјаве Марте Кос?

Ne mora da ima veze sa Srbijom. JANAF je uveliko u pregovorima sa MOL-om.

Vrh