"horda sa istoka" buahahah rasizam kad-tad izbije na površinu kod svakog dežurnog borca za mir, demokratiju i ljudska pravaZa***ao si se. Ima jedan veci kancer u Evropi od bilo koga - Rusija.
Sta god da radi Ukrajina razumem ih i podrzavam ih. Zemlju im je brutalno napala horda sa istoka.
I sada mi treba da verujemo da se Putin samo jednog jutra probudio i napao Ukrajinu ničim izazvan.
Ma neka veruje u sta hoće, samo je zadatak istog da obezbedi normalnu konverzaciju na temi bez vređanja, trolovanje, nazivanja drugih članova raznim epitetima i slično. Što mi se čini da baš i ne radi...Видиш да их има који верују. Укључујући и админа.![]()
Prolazi 100%, parlament i jeste inicijator cele price, drugi su kocili. Pitanje je samo da li ce biti nekih izmena. Orban je nebitan, Madjari imaju dugorocan ugovor.E sad mi lakse, to ipak treba da prodje Parlament. Ti parlamentarci su dosad x puta razmatrali,donosili,menjali ,povlacili svakakve gluposti. Ipak nas nasi plase da je 1.1 2026 smak sveta i da ce nas oni spasiti samo neznaju kako. Ako potraju znaci smak sveta je odlozen do leta najmanje? A mozda im se ukazuje da ce brat Orban da prespoji jos koju godinu?
Ne, mere stupaju na snagu 1.1.2026. ali je ostavljen prelazni period za postojece ugovore (transition period for existing contracts) do 17. juna 2026 za kratkorocne tj. 1. januara 2028. za dugorocne.Ovo oko gasa mi malo nejasno ili nisam dobro razumeo. 1.1. 2026 ne znaci da ostajemo bez gasa. Zabranjuje se tranzit i kupovina Ruskog gasa i to do 6 . meseca 2026 za ugovore koji su sklopljeni nakon 6. meseca 2025. Od 1.1. 2026 zabranjuje se bilo kakvo sklapanje ugovora. Madjarima i Slovacima koji imaju ugovore koji su sklopljeni pre 6. meseca i dugorocni su dozvoljava se do 2028 snabdevanje. Teorijski ako nasi sklope neki ugovor onda mozda kupimo jos 6 meseci.
I ukupna je zanemariva, 2.5 milijarde kubika je lako nadomestiti (EU trosi 180x vise).Zamena je to sto ce se gas uzimati zajedno sa "Evropljanima". Ako ste slušali izjave njegove gazdarice prilikom posete Beogradu, biće vam jasno o čemu se radi.
Zameniti gas drugim energentima je nemoguće, jer ga koristi privreda i toplane, individualna potrošnja je zanemarljiva kod nas.
Vreme je za kuvanje flašica.Ne znam koliko ima istine ali izgleda ništa od sastanka u Budimpešti
Jos bolje ako je tako, mada nisam video da se precizira zabrana tranzita ka drugim clanicama.Navodno se mere odnose na EU zamlje, dok je tranzit i dalje moguć ka neEU zemljama, naravno sve to do 31.12.2027. Tako da ako potpišemo nekad ugovor sa braćom trebalo bi da preguramo još 2 godine…
Upravo je to sad razjasnila i Marta Kos u Evropskom Parlamentu, decidno je rekla da EU ne zabranjuje tranzit ruskog gasa ka zemljama koje nisu EU članice. Tako da je na vrhovnim vodjama da dogovore ili ne dogovore a onda 2 godine da se radi na alternativi.
Svaki autokrata se trudi da narod i javnost drzi konstantno u strahu. Ima li zgodnije prilike kao ove plus situacija sa NIS da se narod zaplasi i drzi u strahu.Ma od starta se videlo da znaju nešto što mi ne znamo, da je zaista frka, drugačija bi se pesma pevala u medijskim nastupima.
Navodno se mere odnose na EU zamlje, dok je tranzit i dalje moguć ka neEU zemljama, naravno sve to do 31.12.2027. Tako da ako potpišemo nekad ugovor sa braćom trebalo bi da preguramo još 2 godine…
Upravo je to sad razjasnila i Marta Kos u Evropskom Parlamentu, decidno je rekla da EU ne zabranjuje tranzit ruskog gasa ka zemljama koje nisu EU članice. Tako da je na vrhovnim vodjama da dogovore ili ne dogovore a onda 2 godine da se radi na alternativi.