Moguće. U CIA dokumentima je počeo da se spominje čini mi se '87/88/89.Mozda je bio strani agent - ali Ruski. Pa nisu mu zena i deca pobegli u London nego u Moskvu. Pobogu.
Poslednje sto je napisao je da su ga izdali istorija i Rusija.
Ако мислиш да се политичке преференције исказују кроз одећу, онда је јасан показатрељ колико се разумеш у стање ствари. Важи за све наравно.
Интереси Србије морају бити изнад свега, изнад свих личних преференција. Не постоје пријатељства међу државама, постоје искључиво интереси.Tvoji predlozi su zaista državnički, pokretanje sukoba sa NATO, uvođenje sankcija Americi... Ne mogu da verujem da posle svega što smo prošli neko se za to zaista zalaže.
Интереси Србије морају бити изнад свега, изнад свих личних преференција. Не постоје пријатељства међу државама, постоје искључиво интереси.
Морамо заштити наше националне интересе по сваку цену и на сваки начин.
Национални интерес број један је да држава уопште опстане.Pa tako je, slažem se. Nacionalni interes je da država ne ostane bez energenata, valjda se tu slažemo. Kako ćemo zaštiti taj interes? Ne vidim da guranje prsta u oko najmoćnijim svetskim silama (nije Rusija) pomaže u ostvarivanju tog cilja. I još nešto, mora se razlikovati zaštita nacionalnih interesa jedne zemlje od ideologije, inače se lako zamene.
Već sam pisao o tome (i ne samo ja), pogledaj unazad. Mislim da tvoj način razmišljanja upravo vodi u pravcu nestanka nacije. Bez ljudi, nema države.Национални интерес број један је да држава уопште опстане.
Када већ спомињеш енергенте, шта ћемо онда са гасом? Није све у нафти. Како ћемо се грејати, користити гас у привреди?
Без људи нема државе, тачно, али без државе нема ни људи што смо неколико пута осетили на својој кожи у 20. веку.Već sam pisao o tome (i ne samo ja), pogledaj unazad. Mislim da tvoj način razmišljanja upravo vodi u pravcu nestanka nacije. Bez ljudi, nema države.
Kakav god taj Balkanski tok bio, naša ekonomija i privreda od toga zavisi, tj od gasa koji dolazi tim putem. Setimo se koliko smo problema imali dok smo gas nabavljali iz severnog pravca.Pa evo ja cu da ti kazem zasto. Zato sto Rumunija nije ruska kucka i zato sto je tamo ruski uticaj tradicionalno najmanji od svih istocnoevropskih zemalja. Npr sa Bugarskom smo se istorijski klali milion puta ali saradnja je jako dobra, Vucic se vidjao redovno sa Borisovim zato sto su obojica ruske kucke. Takodje kriminal cveta, sluzbe saradjuju, sve je to ruska veza. Gde god je zaobilazenje zakona, kriminal, korupcija, zloupotreba sluzbi - to je ruska ekipa.
Sa Rumunijom tako neceg nema. I onda imamo situaciju da nemamo maltene nikakve odnose sa najmocnijom i najvecom drzavom regiona i plus drzavom koja nam istorijski nikada nista lose nije uradila.
Rumunija energetski nije bila deo ruskih planova i zato je i Srbija bez ikakvih odnosa sa Rumunijom. Zato je sa Bugarskom gradila gasovod kako bi se opet vezala za Rusku naftu. A ima svedocenja da je Borisov isao u Moskvu da se izvini nakon kraha juznog toka i da je onda omogucio da se napravi prakticno to isto - balkanski tok, uz nevidjenu korupciju na projketu.
Tu politiku sukobljavanja sa najjačim svetskim silama imali smo prilike da osetimo na sopstvenoj koži isto u dvadesetom veku. Ti predlažeš da se vratimo na tu politiku. Meni je to potpuno neshvatljivo i nerazumno.Без људи нема државе, тачно, али без државе нема ни људи што смо неколико пута осетили на својој кожи у 20. веку.
naravno da ne vredi, kada se nema šta po tom pitanju osporiti.Ovo ne vredi argumentovano osporavati, gomila gluposti i baljezganja.
Koje mere nisi napisao?Предузети мере против САД-а, а не клечати на кукурузу и плакати. То би озбиљна држава урадила.
Štednja goriva je izgleda već krenula.