Baš me zanima kako će braća rusi koji nam u maloprodaji naplaćuju najskuplje gorivo u regionu i šire rešiti situaciju nestašice bez gubljenja pozitivnog sentimenta. Vrv bratski, kao i do sada. Boleće ih ona stvar, a Vulin će dobiti orden.
Koja mržnja i neznanje.Baš me zanima kako će braća rusi koji nam u maloprodaji naplaćuju najskuplje gorivo u regionu i šire rešiti situaciju nestašice bez gubljenja pozitivnog sentimenta. Vrv bratski, kao i do sada. Boleće ih ona stvar, a Vulin će dobiti orden.
Rafinerija pripada Ruskoj državi, naftovod Hrvatskoj, sankcije su uveli Amerikanci.imamo rafineriju i naftovod
За складиштење и точење горова.Koje kapacitete ima država, iz rezervi? Pristup par-nepar![]()
Baš me zanima kako će braća rusi koji nam u maloprodaji naplaćuju najskuplje gorivo u regionu i šire rešiti situaciju nestašice bez gubljenja pozitivnog sentimenta. Vrv bratski, kao i do sada. Boleće ih ona stvar, a Vulin će dobiti orden.
Znači nikad otprilikeAmeri su rekli da ćemo dobiti naftu kada nacionalizujemo NIS, i to je to.
neće. dinar je takav jer mu to EU i MMF traže13 godina vestacki održava kurs jakog dinara da bi opstao na vlasti, a sad ce preko noci isti taj da sruši dinar da bi pao sa vlasti?
Nisam ispratio, ima li nekih fotki sa aerodroma, čije cisterne razvoze avio gorivo?
nije to baš tačno. Dok ulaziš u EU te "ucenjuju" uglavnom otvaranjem tržišta eu kompanijama (lidl npr, banke). To je sve vec odrađeno kao šta se vidi po stranim kompanijama u Srbiji. Kad jednom uđeš onda kapitaliziraš i sam to EU tržište ako znaš.I kad si u EU i dalje te ucenjuju.
Tako je. I "čerupanje" NIS-a Ameri moraju da odobre.Samo što svaku prodaju NIS-a mora da odobri američka strana![]()
Dodaj tu i puštanje Kineskih špijuna na slobodu. Zamerila se ova vlast Amerima u vrlo lošem trenutku.Znači nikad otprilike
Inače timing svega ovoga je zanimljiv kad se pogleda malo šire
-imali smo razgovore Putina i Trumpa o Ukrajini
-Imali smo "Imenovanje" američkog ambasadora u Srbiji poreklom sa ovih prostora
-imali smo "onog" u Moskvi na paradi
-imali smo odlaganje sankcija NIS-u ~9 meseci
Šta se onda događa:
-Trump pravi zaokret prema Putinu
-nominacija američkog ambasadora za Srbiju se povlači
-sankcije NIS-u stupaju na snagu
,,... Baš me zanima kako će braća .... ,,
Kad imam nešto da radim od težih poslova uvek mi se brat odazove i pomogne mi.
Ali kad znam da je u gužvi i ako mi treba.... ne zovem r,adim sam koliko mogu
jer znam da se tada i on muči
i (kad bih mogao mu pružiti) moja pomoc njemu bi dobro došla.
Nije brat krava muzara , pa samo daj, daj daj
i da jeste , pa i kravi mora da se daje
šta smo mi to dali ?
U gajbice sa izvoznim vocem po dobroj ceni svašta su nalazili, i cigle a nismo ispoštovali ni dogovoren kvalitet te mnogo puta zbog pokušaja uvaljivanja vracali nam robu. Braci se ne uvaljuje
Samo postojanje naj jačeg zaštitnika pravoslavlja nije mala stvar.
Ministarka je navela da očekujemo da se zaštite interesi Srbije, da se zaštiti energetska sigurnost i bezbednost naše zemlje.
"To je i u našem zakonu o energetici predviđeno i to je naš interes to je naš cilj i mi to moramo da saslušamo prvo. Onda ćemo nakon tog sastanka izaći sa našim predlozima", rekla je Đedović Handanović
Vrlo sam skeptičan da ova vlast sme da nacionalizuje NIS i po tom pitanju ću ostati skeptičan dok se ne desi.Po ovome bih rekao da se ide u nacionalizaciju, kao što su im Ameri nacrtali pre neki dan.
Sad samo da porastu cojones za tako nešto.
Русима?Samo što svaku prodaju NIS-a mora da odobri američka strana![]()
Ako Rusi ne sarađuju, a sve izgleda tako, postoje dve loše opcije: ili ostajemo bez naftnih derivata ili bez gasa. Dizel i benzin se delimično mogu nadoknaditi iz uvoza (eto prilike ljudima bliskim režimu), gas ne može. Tako da ja očekujem da ćemo pustiti NIS da prestane da radi da bismo imali gas.
To će da traje dok ne krenu sankcije ka ruskom gasu i kad Vučić ne bude imao šta da izgubi, pa će tada nacionalizovati NIS.
Izjave Hamovićke o tome kako menadžment NIS-a nema plan ne znače mnogo, jer oni i ne mogu da imaju plan - sirovu naftu ne mogu da nabave i to je to. Odluke su političke prirode, direktor NIS-a je tu bitan koliko mi ovde sa foruma. Njena izjava više govori o nervozi režima zbog ruske nekooperativnosti; i pored toga ne verujem da će smeti da nacionalizuju NIS jer nisu nabavili gas na drugom mestu.
Finansijski to će da košta, dži-di-pi će ozbiljno da kalira, trošovi poslovanja će da porastu pa ni njihova ekipa neće da bude sretna, a ni glasači. Tako da finansijska cena ima ozbiljnu političku cenu za režim.
To sada vodi ka mnogim opcijama:
* raspisivanje izbora dok situacija ne eskalira
* pojačavanje represije kad situacija eskalira
* popuštanje prema Kosovu da bismo dobili popuštanje sankcija i/ili gas od SAD
Varijante tipa "potpuno okretanje ka Rusiji" mu ne vrede mnogo. Iako on može da želi da postane Lukašenko #2, Rusija nema način da mu dostavi naftu a uskoro neće moći ni gas.