Jel to isti tok kojim nam stize gas iz Azerbejdzana?
Izvinjavam se sto ovako upadam.
Iz kojih zemalja stize gas/plin u Srbiju gasovodom ?
Htio sam da pitam iz koje je zemlje/zemalja gas tj. ciji je gas ruski , azerbejdzanski ?Balkanskim tokom, nastavak Turskog toka:
Rusija - Turska - Bugarska - Srbija
Ruski i Azerbejdžanski, s tim što je gasno polje u Azerbejdžanu u mešovitom vlasništvu, od kojih 30% drži British Petroleum kao relativni većinski vlasnik (svi ostali imaju po manje).Htio sam da pitam iz koje je zemlje/zemalja gas tj. ciji je gas ruski , azerbejdzanski ?
Hvala
Eh, ne postoji toliko plitak mozak koji će naći realno pokriće za uguravanje Srbije u EU/NATO niti to ko iskreno želi, osim ono malo žuto izbledelih.Što nemam ovakav mozak da odmorim jedno par dana u svetu deluzija i optimizma bez pokrića.
Vetar nosi mnoge komentare , ali nije to cilj ionako se ozbiljna politika ne vodi ovde po forumima, više da nam prođe vremeЈа бих волео да су више просрпски. Волим их ја пуно и познајем, али волим и Украјинце, па и Пољаке. Мени је све ово апослутна трагедија што се дешава, али тачно ће сутра бити 150м Словена на 150М Словена, тј то се већ дешава.
Не знам да ли је проруски, али знам да су сви етнички Руси (преко 70% државе) дефинитивно западни културолошки свет по свим параметрима, у ствари пре свега европски, али у који им није дозвољено да уђу по паду Совјетског савеза, иако су сами то хтели (наставак онога Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down)! А нису прихватили крај историје и ово што ми сад прихватамо, тако да им територије и богатства која имају и која им дају непоштену предност (опет по цитату), сад праве проблем. Раздужена економија, сви биланси у дебелом плусу, неограничен потенцијал...и шта? Па ништа, гурнуше их на исток, а нама покушавају да објасне како је то супер, ево видимо и по коментарима овде. Мислим, јасан је мени концепт мира и утицај тога на развој, али ми је исто тако јасан и концепт опортунитетног трошка и бенефита које губиш.
Дакле само интерес, ништа друго, а ми се ту нешто ложимо и навијамо, про ово, про оно...
Eh, ne postoji toliko plitak mozak koji će naći realno pokriće za uguravanje Srbije u EU/NATO niti to ko iskreno želi, osim ono malo žuto izbledelih.
Uh, ti si mene u brzopletosti svojstvenoj čistim bajdenofilima sasvim loše razumeo, ali valjda tako to ide kod vas, na žalost...međutim veoma je važno da pričamo o miru i o smirivanju svake vrste provokacija i nestabilnosti koje stižu iz tog EU/NATO tabora, koje si kako sam kažeš, iz prelivnih (prelivode?) razloga prihvatio za sopstvene gospodare. To jeste tvoje pravo, ali naš narod nema ništa sa tim i čak šta više ih se gadi.Meni lično bi odgovaralo da smo izvan EU/NATO kao neka mešavina Švajcarske i Izraela.
S obzirom da smo gola sirotinja koja nema resurse, kapacitete, infrastrukturu niti ljudstvo ni kao Švajcarska ni kao Izrael, a što naši domaći putinofili poput tebe odbijaju da vide, shvate ili priznaju - moramo biti prelivode i slušati šta naređuje trenutni gospodar našeg regiona a to su EU i NATO.
Kada Rusi i / ili Kinezi budu (ako uopšte budu), onda ćemo njihovu pesmicu pevati. Do tada до свидания i 再见.
Moscow accused Biden's administration of leaving behind "scorched earth," or total destruction, for incoming US President Donald Trump — since he cannot cancel the sanctions without Congress approval.
Дакле морамо да прекинемо све везе са државом која нас подржава да би онда постали вазали друге која нас омаловажава.
Невероватно!!!
Mozda nas i krene jednom u zadnjih 50 godina kad to uradimoДакле морамо да прекинемо све везе са државом која нас подржава да би онда постали вазали друге која нас омаловажава.
Невероватно!!!