Ја бих волео да су више просрпски.
Волим их ја пуно и познајем, али волим и Украјинце, па и Пољаке. Мени је све ово апослутна трагедија што се дешава, али тачно ће сутра бити 150м Словена на 150М Словена, тј то се већ дешава.
Не знам да ли је проруски, али знам да су сви етнички Руси (преко 70% државе) дефинитивно западни културолошки свет по свим параметрима, у ствари пре свега
европски, али у
који им није дозвољено да уђу по паду Совјетског савеза, иако су сами то хтели (наставак онога
Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down)! А нису прихватили
крај историје и ово што ми сад прихватамо, тако да им територије и богатства која имају и која им дају непоштену предност (опет по цитату), сад праве проблем. Раздужена економија, сви биланси у дебелом плусу, неограничен потенцијал...и шта? Па ништа, гурнуше их на исток, а нама покушавају да објасне како је то супер, ево видимо и по коментарима овде. Мислим, јасан је мени концепт мира и утицај тога на развој, али ми је исто тако јасан и концепт опортунитетног трошка и бенефита које губиш.
Дакле само интерес, ништа друго, а ми се ту нешто ложимо и навијамо, про ово, про оно...