Ja sam čuo da su Rusi već na Dunavu i da za 48 sati dolaze na Kosovo, naše je samo da pustimo Legiju i JSO iz zatvora...
Da se vratimo mi na NIS i činjenicu (koja je ponovljena više puta od strane svih: od stručnjaka iz oblasti finansija i energetike pa do same nesrećne ministarke i još nesrećnijeg direktora Srbijagasa) da će, ukoliko ne dođe do odlaganja sankcija u toku ove nedelje, platni promet preko banaka biti obustavljen. Preko koje banke će NIS poslovati (jer mora nekako da se odvija platni promet), odnosno da li vredi podmetnuti Štedionicu (pod rizikom od sekundarnih sankcija koje bi je mogle pogoditi), kako plaćati obaveze prema unutrašnjim i spoljnim poveriocima NIS-a (naročito spoljnim, tu je veći problem, pre svega zbog JANAF-a), da li privatnici imaju kapacitete dovoljne da nadomeste svu NIS-ovu veleprodaju (i odakle uvoziti ako u regionu već postoje poteškoće sa snabdevanjem dizelom koji se najviše troši) i tako dalje... I na kraju, možda i najvažnije, koliko će to plaćati građani Srbije.
Emocije po strani, ovo su sve operativna pitanja koja se tiču svakoga u ovoj državi.