Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Utiče ali ne u velikoj meri. Da utiče u velikoj meri bio bi prvi na udaru sankcija a ne sad posle 3 godine.
Pa ako rusi za vreme opštih sankcija izvoze dnevno za oko 420.000.000 dolara, mislim da godišnji profit NIS-a bude za jedno 2-3 dana izvoza :cool:

Pa ne, znači da je iz ugla američkih zvaničnika šut karta Rusima u najboljem interesu Srbije

Aha znači mi najbolje da ćutimo i još se izvinemo Đuri (USA) što nas je tukao (sankcijama) !?
Ovde neki žele da nas na svakodnevnom nivou u to ubede...kako je to za nas dobro i odgovarajuće, jel' te! U prevodu moći ćemo da kupujemo jeftinu rusku naftu ali preko zapadnih dobavljača po višestruko skupljim cenama, i neće nam se garantovati regularno snabdevanje i cene kako je do sada bilo preko rusa...jooj ali baš svašta 😂
Stvarno čovek mora da bude kompletan idi.o.t da bi na to pristao + da se lišimo direktne energetske infrastrukture koju bi rusi izgradili u budućnosti itd itd + da se oslobodimo podrške u Savetu Bezbednosti (SB) i UN !

Vidim priča se o prodaji Severnog Toka, ne bi me čudilo da ga ameri kupe, zakrpe (pošto tačno znaju gde je miniran, jel' te!) i njime prodaju jeftin ruski gas EU...mislim što da arče tankere za LNG!

Poslednja izmena:
"Gazprom je tek treći po proizvodnji nafte, veći je i Lukoil."

Lukoil koji uspešno posluje u SAD sa današnjim danom.

Blago nama kad ovdi na forumu imamo "stručnjake" koji se u sve razumeju i sve bi bez razmišljanja predali u zapadne ruke...ako može za juče!

Sumanuto je uopšte pisati o bilo kakvoj predaji, prodaji, nacionalizaciji NIS-a kad jedan Lukoil posluje u americi...to mogu samo korisni idi.o.t.i ili prozapadni botovi haha

Vrh