Tako je, racunali smo 20% cene sa sajta…Vi ste verovatno racunali 20% od cene sa sajta? Ali, s obzirom da to nije cena koju vi placate, to ispadne manje od 20% stvarne cene.
Mislim da je stvar vrlo prosta - izračunali su kamatu koju bi morali da plate dok ne dodju do izgradjenosti od 80%... sa druge strane je to korektno / motivirajuće i prema kupcima koji ulažu novac na samom početku izgradnje. Ne bi bilo logično da neko uloži novac u banku na godinu ipo i nakon toga za istu lovu kupi stan plus mu ostane kamata ... Kreditini kupci će biti poželjni samo onda kad presuše keš kupci, drugi razlog ne vidim...Možda sam nešto propustio ali inicijalni narativ investitora bio je da ih ne zanimaju kreditni kupci osim ako nisu spremni da založe drugu nekretninu kako bi investitor dobio odmah novac i to do maksimalnih 70% iz kredita. Sada je priča, može kredit na 80% ali 8% "penal". Ovo mi govori da je investitor sva potraživanja dosadašnjom prodajom namirio pa može da "odahne" ili je potražnja učinila svoje te su shvatili da ima dosta kreditnih kupaca koji su zainteresovani. Obrni okreni, očigledno je da se uslovi vremenom menjaju, ko zna, možda za 6-12 meseci budu kreditni kupci više nego poželjni. Na kraju dana niko ne gradi zgradu jer mu je dosadno nego da bi zaradio ali isto tako niko ne želi da ostane sa neprodatim stanovima.
ali mnogi ne bi se zainteresovali za projekat da su oglasili višu cenu. Ovako niža cena privuče kupce, a onda posle saznate koja je opcija u slučaju kredita. Prodajna strategija. A što se tiče cene po meni su fer, svuda su stanovi po 3000 plus pdv, tako da je njihova cena više nego korektna u ovoj fazi. Sve okolne novogradnje su imale više cene.Tako je, samo sto bi po meni bilo vise fer komunicirati cenu za sve kupce uz odredjeni popust za kes kupce koji avansiraju kupovinu.
Stvar je prakticno ista, samo je drugaciji ugao posmatranja.
Zavisi kako za koga.ali mnogi ne bi se zainteresovali za projekat da su oglasili višu cenu. Ovako niža cena privuče kupce, a onda posle saznate koja je opcija u slučaju kredita. Prodajna strategija. A što se tiče cene po meni su fer, svuda su stanovi po 3000 plus pdv, tako da je njihova cena više nego korektna u ovoj fazi. Sve okolne novogradnje su imale više cene.
Sa jedne strane jeste nekorektno kada ste Vi u pitanju, ali sa druge strane, tj njihove, ko zna koliko ce poskupeti građevinski materijal a hoće, a radne snage nema, svi otišli na zapad da rade.Evo da pojasnim…
Mi smo mislili da uplatimo 20% odmah, a 60% negde pred 80% izgradjenosti jer bismo prodali stan u kome zivimo, a ostatak, znaci nekih 20% iz kredita.
Prosto, mozemo stan vrlo brzo prodati ali em negde iz sigurnosti ne bih uplacivala ceo taj iznos (iako ajde verujem da ce to sve biti ok sa njihove strane jer po kolicini prodatih stanova mora biti) em bismo bili podstanari narednih pa skoro 2 godine. Ali me je ta informacija dosta pokolebala. Apsolutno nekorektno i diskriminisuce prema kreditnim kupcima.Obisli smo par kompleksa i nigde nismo naisli na takve uslove. Ok, moze im se, ali sto je mnogo mnogo je.
![]()
U tom kraju nemate zgradu da se prodaje ispod 3.000 eur/m². Čak ni 500 metara ka Farmaceutskom fakultetu. Cena 3200 eur, doduše izgrađenog je oko 60-70%Zavisi kako za koga.
Niza cena mozda privuce paznju, ali netransparentna komunikacija meni licno smeta.
Za Niks imate cene na njihovom sajtu. Oko 3000 evra sa PDV-om.Danas idemo do Niks-a pa cemo videti kakva je situacija dole.
Imate i temu za Niks, kacio sam tamo iskustvaSto se cene za keš kupce tice, apsolutno se slazem, nema jeftinije.Danas idemo do Niks-a pa cemo videti kakva je situacija dole.
Jeste. Cene su kao na sajtu, nema “polu-skrivenih” troskova, dizanja cena i sl.Imate i temu za Niks, kacio sam tamo iskustva
![]()
NIKS Residence [Stambeni kompleks]
forum.beobuild.rs
Mada, oni traze ucesce 20%, pa jos 20% kad dodju na kotu 0, za kreditne kupce.
Oko 3000e su stanovi 45-50 kvadrata u Niksu.Jos nesto da dodam posto je neko spomenuo cene u Niksu. Stanovi od 73kvd su 2.700-2760e sa pdv-om (visi sprat veca cena), te smo gledali.
I spomenuli su nam stanove od 68kvd, cena je od 2.770e pa na gore.
Bukvalno je bas sve onako kako pise na sajtu. Pri tom moram da pohvalim i prezentaciju i sam sajt koji je odlican!
Dakle, nije bas 3.000e, ali smo pored svog vecanja ipak blizi opciji da budemo komsije u Nemanjinom gradu, zbog blizine Trosarine, vise opcija gradskih linija i zeljene skole jer ipak imamo malu decu. Uglavnom, imamo jos sutra da donesemo konacnu odluku.
Pozdrav svima!![]()
Meni više znači mišljenje čoveka koji se odlučio na takav korak od onih koji prosto teoretišu![]()
Ako sam omasio u proceni, plakacemo zajednoMeni više znači mišljenje čoveka koji se odlučio na takav korak od onih koji prosto teoretišu![]()
Ja još nisam ništa rešio, za sada samo istražujemAko sam omasio u proceni, plakacemo zajedno![]()
Ima u ovom projektu nekoliko stanova sa normalnom terasom, manjom od 10, njih sam imao u vidu, ali slažem se, za klasičan penthaus sa velikim terasama ima tu posla kao u omanjem dvorištuPo meni najveca mana lopatanje snega ako padne i sto zbog velicine terase uglavnom vise placas kvadraturu koja nije grejna povrsina.
Liftovi u novogradnjama uglavnom ih ima vise po lameli danas i imaju rezervne generatore tako da uglavnom liftovi nisu problem.