Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Prva faza je od Vojvode Stepe do Peka Dapcevica, a druga dalje ka Jerkovicu. Deo ka Jerkovicu je bar duplo kompleksniji za izgradnju jer je potrebno izgraditi nadvoznjak.

Screenshot PDR-a pokazuje da ne obuhvata zgradu na uglu Kruznog puta i Peka Dapcevica koja je tacno preko puta Nemanjinog grada.
Da li mozda imas vise informacija oko ovog nadvoznjaka - i celog magistralnog prstena? Nisam uspeo da nadjem nacrte/planove...

Da li mozda imas vise informacija oko ovog nadvoznjaka - i celog magistralnog prstena? Nisam uspeo da nadjem nacrte/planove...

Neke informacije koje imam je da bi skretanje ka Stepi trebalo da bude ukinuto, a omoguceno preko SMT.
Za deo od Peka Dapcevica ka Jerkovicu zbog konfiguracije terena je potreban nadvoznjak (vijadukt), al ne znam odakle ce kretati i kako ce tacno biti reseno samo ukrstanje sa Peka Dapcevica. Dalje ka Medakovicu vec postoji put, a od Medakovica ce se napraviti direktan izlaz ka Lasti i tu je ukljucenje na auto-put.

Info od prethodnog tendera:
- saobracajnica obuhvata i vijadukt duzine 253 metra (to je od Peka Dapcevica do ulice Brace Jerkovic)
- sirina saobracajnice je 24 metra (to je izmedju Stepe i Nemanjinog), dve saobracajne trake po smeru, trotoari sa obe strane, mostovska konstrukcija

Iskreno 2.450 eura je cena koja trenutno moze da se reskira u Nemanjinom Gradu. Ispod u Vozdov kvart vec ode preko 2.700.
A Nemanjin Grad po meni bolja lokacija. A i taj projekat sto ce Elexir raditi u Peke Dapcevica kad krene ,nece biti početna cena ispod 2.600 eura pa naviše.
Nemanjin Grad kad dodje na 80% izgradjenosti preći 3.000 eura po m2.

Iskreno 2.450 eura je cena koja trenutno moze da se reskira u Nemanjinom Gradu. Ispod u Vozdov kvart vec ode preko 2.700.
A Nemanjin Grad po meni bolja lokacija. A i taj projekat sto ce Elexir raditi u Peke Dapcevica kad krene ,nece biti početna cena ispod 2.600 eura pa naviše.
Nemanjin Grad kad dodje na 80% izgradjenosti preći 3.000 eura po m2.
Odakle znate da će u Eliksirovom budućem velikom projektu u Peke Dapčevića biti cena 2600+ eura?
Mislim moguće je ali oni nisu ni započeli

Cena je 2450 e plus pdv koliko sam na sajtu procitala i to nije mala cifra kada se izracuna (2900). Za male Investicione stanove ok ali dati neke vece pare i kupiti stan za zivot gde cete sa svih strana biti okruzeni saobracajnicama ja mislim da ne vredi

Cena je 2450 e plus pdv koliko sam na sajtu procitala i to nije mala cifra kada se izracuna (2900). Za male Investicione stanove ok ali dati neke vece pare i kupiti stan za zivot gde cete sa svih strana biti okruzeni saobracajnicama ja mislim da ne vredi
pdv na stan je 10%, 2450 + 245 = 2695 evra je krajnja cena sto je korektno.
Problem je sto je obavezno i garazno mesto koje kosta 21600 evra

Moje misljenje je da je cena kvadrata vrlo konkurentna (sa ili bez PDV-a) i da je lokacija odlicna, sa tendencijom da bude jos bolja za par godina. Slazem se da je cena parking mesta visoka, ali to je sada realnost svih projekata u Beogradu. Sto se tice buke, to je vec individualna stvar. Ceo zivot zivim na raskrsnici prometnih ulica i to mi nikada nije predstavljalo problem.

Ono sto je meni licno minus ovog projekta (pogotovo ukoliko trazite veliki stan i cesto vam dolaze gosti) jeste manjak parking prostora oko same zgrade. Nadam se da ce Elixir to delimicno resiti, mada ce i tamo sigurno biti guzva... Ne znam gde ce ljudi koji dolaze u goste ili u lokale u prizemlju moci da se parkiraju – mozda u naselju Stepa Stepanovic? Pretpostavljam da je i tamo vec sada guzva – mozda neko moze da prokomentarise jer ja nisam iz tog kraja...

Ne bih se ja toliko sekirao za goste, suviše je i o tome brinuti na ovakvom tržištu, mada jeste dobro pitanje, veći je problem gde će mala deca kad izadju napolje...

Isto i tamo će biti garazno mesto slična cena. Sve ide u nedogled sa cenama
Ovo ima smisla samo za nekoga ko će sigurno kupiti garažu u bilo kom kompleksu... Raylika je ipak što je ovo jedan od retkih projekata gde je obavezna kupovina, i za one koji nemaju auto.

Ne bih se ja toliko sekirao za goste, suviše je i o tome brinuti na ovakvom tržištu, mada jeste dobro pitanje, veći je problem gde će mala deca kad izadju napolje...
Nama je kuca uvek puna, pa razmisljam i o tome... 🙂 Sto se tice dece, prvo mi pada na pamet dvoriste zgrade za one najmladje. Siguran sam da će biti sadrzaja, poput parkica, kao i u ostalim kompleksima. Za one malo starije, u okolini naselja postoji mnogo opcija, na primer, SC Vozdovac. Ali potpuno razumem tvoj komentar – nije da mozes samo da pustis klince napolje i ne brines ni o cemu

Upravo sam razgovarao sa ljudima iz Elixira. Oni svakako planiraju gradnju na Vozdovcu, ali nista u naredne dve godine (najmanje). Rade veliki projekat u Negotinu za potrebe svojih radnika i dok to ne zavrse nece da zapocinju projekat na Vozdovcu.

Moje misljenje je da je cena kvadrata vrlo konkurentna (sa ili bez PDV-a) i da je lokacija odlicna, sa tendencijom da bude jos bolja za par godina. Slazem se da je cena parking mesta visoka, ali to je sada realnost svih projekata u Beogradu. Sto se tice buke, to je vec individualna stvar. Ceo zivot zivim na raskrsnici prometnih ulica i to mi nikada nije predstavljalo problem.

Ono sto je meni licno minus ovog projekta (pogotovo ukoliko trazite veliki stan i cesto vam dolaze gosti) jeste manjak parking prostora oko same zgrade. Nadam se da ce Elixir to delimicno resiti, mada ce i tamo sigurno biti guzva... Ne znam gde ce ljudi koji dolaze u goste ili u lokale u prizemlju moci da se parkiraju – mozda u naselju Stepa Stepanovic? Pretpostavljam da je i tamo vec sada guzva – mozda neko moze da prokomentarise jer ja nisam iz tog kraja...
Ko kupuje lokale u obavezi je da uzme onoliko parking mesta koliko za taj lokal je investitor predvideo. Za poslovnu zgradu ce imati spoljni parking. U suštini ja mislim da će imati leteća mesta za kupce ili kad neko naidje. Zato insistiraju da svi stanovi uzmu parking garažu, da ne bi se parkirališta na spoljni deo. Imaće tu mesta. Videcete

Upravo sam razgovarao sa ljudima iz Elixira. Oni svakako planiraju gradnju na Vozdovcu, ali nista u naredne dve godine (najmanje). Rade veliki projekat u Negotinu za potrebe svojih radnika i dok to ne zavrse nece da zapocinju projekat na Vozdovcu.
Kao što sam i mislio, u tom nekom periodu kada se ljudi budu uselili u Nemanjin grad kreću radovi Elixir-a.

Poslednja izmena:
Kao što sam i mislio, u tom nekom periodu kada se ljudi budu uselili u Nemanjin grad kreću radovi Elixir-a.

Meni to baš odgovara. Za slučaj da nisam zadovoljan ili mi bude trebao veći stan mogu ga prodati po ok ceni jer je završen i kupiti tamo ili negde drugde.
Bez obzira na odluku, taj deo Voždovca će dobiti na vrednosti kad se izgradi sve to što planira Elixir i grad, a već i sada postoji dosta toga u Stepi (igrališta, škola, široke ulice) koja je preko puta. A ako bude trebao relax od komšijske gradnje, tu je Bajfordova šuma do koje može peške :)

Meni to baš odgovara. Za slučaj da nisam zadovoljan ili mi bude trebao veći stan mogu ga prodati po ok ceni jer je završen i kupiti tamo ili negde drugde.
Bez obzira na odluku, taj deo Voždovca će dobiti na vrednosti kad se izgradi sve to što planira Elixir i grad, a već i sada postoji dosta toga u Stepi (igrališta, škola, široke ulice) koja je preko puta. A ako bude trebao relax od komšijske gradnje, tu je Bajfordova šuma do koje može peške :)
Relax u šumici može da traje oko sat-sat i po vremena, a onda se lepo vratiš u "komšijsku" zonu gradnje nakon šetnje, osim ako si poneo šator i planirao duži ostanak 😂 Šalimo se malo, naravno da svako radi kako mu odgovara, ne znam zašto se ljudi toliko vređaju ako neko iznese drugačije mišljenje. Nemam problem sa tim da tebi odgovara nešto što meni ne odgovara. Na stranu sa gradnjom, meni i pored toga nisu odgovarale neke stavke iz ugovora, dosta su rigidni i po principu hoćeš-nećeš, stavljaju hipoteku na stan i garažu koju ja plaćam, zatim zaštitili su se kao beli medvedi da mogu sa vrlo malim penalima da jako puno kasne sa izgradnjom kompleksa, itd. Sve to ukupno, kao celina, mi uopšte ne odgovara, zbog rizika vezano za rokove, hipoteku, uknjižbu, buduću gradnju u okolini, itd. Naravno, možda sve ispadne savršeno, na vreme, kvalitetno, ali nisam spreman da rizikujem mogućnost da to ne bude slučaj. Ugovor ih štiti maksimalno, a kupce minimalno. Tu se moje interesovanje za stan u tom kompleksu završilo. Nadam se da će sve ispasti kako treba i da će ljudi koji su se ipak odlučili da kupe nekretninu u Nemanjinom gradu na kraju biti zadovoljni.

Bolje imati prolazne probleme (par godina gradnje) nego vece infrastrukturne ili neresive probleme.
Na primer mi padaju cukaricka padina sa nehigijenskim naseljem za koje niko zivi ne zna kada ce biti raseljeno.

Od buke se mozete stititi sa vecom spratnosti ili dobrom izolacijom (ako je profil prozora odgovarajuci) dok protiv prasine barem privremeno (mada preporucujem trajno jer na godisnjem nivou nije neki trosak) mogu se uzeti preciscivaci vazduha.

To pricam kao neko ko niti je kupio ovde stan niti planira, ali bicu u slicnoj situaciji sa gradnjom oko mesta gde sam ja uzeo stan.

Ugovor ih štiti maksimalno, a kupce minimalno.
Ovo je uobicajena pojava i nije simptomaticno za ovog investitora, jednostavno investitor zna da ce prodati sve stanove jer je potraznja i dalje ogromna pa svi pristupaju u fazonu uzmi ili ostavi.

Uglavnom manji investitori mozda izadju u susret jer su manje poznati, ili im je lokacija / projekat losiji pa nije tolika zainteresovanost.

Ovo je uobicajena pojava i nije simptomaticno za ovog investitora, jednostavno investitor zna da ce prodati sve stanove jer je potraznja i dalje ogromna pa svi pristupaju u fazonu uzmi ili ostavi.

Uglavnom manji investitori mozda izadju u susret jer su manje poznati, ili im je lokacija / projekat losiji pa nije tolika zainteresovanost.
Jasno mi je to, može im se, pogotovu u Srbiji. Zato sam izmedju uzmi ili ostavi, izabrao opciju ostavi.

Skica gde se vide planirane zelene površine i magistralni prsten.
Unutrašnji deo (tamnije zeleno) treba da uradi Nova Vizantija, a ovo spolja ka magistralnom prstenu treba da uradi grad prema PGR-u.

1742390528784.png

Skica gde se vide planirane zelene površine i magistralni prsten.
Unutrašnji deo (tamnije zeleno) treba da uradi Nova Vizantija, a ovo spolja ka magistralnom prstenu treba da uradi grad prema PGR-u.

Pogledajte prilog 233105
Po ovoj skici Vizantija ima obavezu da uradi nešto malo zelene površine oko kompleksa, dok oko 80% treba da uradi grad. Svi znamo da to znači višemesečno (ili višegodišnje) čekanje i slanje zahteva. Ništa u ovoj državi ne funkcioniše kako bi trebalo. Blago Japancima, efikasni, vredni, organizovani, za razliku od naših mufljuza koji jedino gledaju kako da stave pare u džep, a sve ostalo im je teško i mrzi ih da urade. Ovo što sam rekao nema veze sa Vizantijom, nego sa našim društvom i državom u celini, čisto da se razumemo.

Vrh