Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Imate analizu toga od kolege koji je postavio to na ovoj temi pre par strana, barem što se tiče osvetljenja.
Hvala, videla sam . Dopada mi se i zbog toga strana koja gleda na sumadijsku diviziju , samo ne znam kad se izgradi taj magistralni prsten sa koje strane ulice ce biti manja buka od saobracaja Mozda je glupo pitanje ali vidjala sam i stanove gde ljudi ne mogu da sede na terasi i pricaju od buke u saobracaju pa ne znam da li moze i ovde to da bude slucaj?

Hvala, videla sam . Dopada mi se i zbog toga strana koja gleda na sumadijsku diviziju , samo ne znam kad se izgradi taj magistralni prsten sa koje strane ulice ce biti manja buka od saobracaja Mozda je glupo pitanje ali vidjala sam i stanove gde ljudi ne mogu da sede na terasi i pricaju od buke u saobracaju pa ne znam da li moze i ovde to da bude slucaj?

Saobraćaj će se svakako čuti sa strana koje gledaju spolja ukoliko ste na terasi, ali ćete imati otvoren pogled i najviše sunca.
Najmanje buke od saobraćaja ćete imati u stanovima koji gledaju ka dvorištu, ali ćete tu imati manje sunca i ne tako dobar pogled.
Svakako morate napraviti neki kompromis. Inače, ta strana ka Šumadijskoj diviziji je izgleda najtraženija pa pitanje i šta je ostalo slobodno.

Saobraćaj će se svakako čuti sa strana koje gledaju spolja ukoliko ste na terasi, ali ćete imati otvoren pogled i najviše sunca.
Najmanje buke od saobraćaja ćete imati u stanovima koji gledaju ka dvorištu, ali ćete tu imati manje sunca i ne tako dobar pogled.
Svakako morate napraviti neki kompromis. Inače, ta strana ka Šumadijskoj diviziji je izgleda najtraženija pa pitanje i šta je ostalo slobodno.
Hvala na odgovoru, lepo ste mi pojasnili

Da li je neko uspeo da izdejstvuje normalnu spratnost sa strane Šumadijskih divizija ili vam je isto rečeno da nema ništa sem prvog sprata? Takođe i za garažu, skoro ništa na drugom nivou nije ostalo, tako kažu.

Gradjevinska se izdaje na odredjeni period, tako da rok izgradnje mora postojati.

Sa obzirom da se verovatno radi iz faza nemoguce je staviti za ceo kompleks rok izgradnje jer se za svaku fazu vadi posebna gradjevinska.

Ja mislim da je razlog prost, ne zele da se objasnjavaju za buduce faze zasto na tabli pise jedno a u prodaji pricaju drugacije za buduce faze.

Sumnjam da ce da menjaju tablu za svaku fazu i to je to.

Moguće, mada oni govore da se gradi tako da sve faze budu gotove u isto vreme, ako se ne varam.

UPDATE: vozd me je za malo preduhitrio, ali ima istu informaciju

Ako ne traze gradjevinsku za sve odjednom ili vec to nije slucaj mogu da pricaju sta hoce :)

Moguće, mada oni govore da se gradi tako da sve faze budu gotove u isto vreme, ako se ne varam.

UPDATE: vozd me je za malo preduhitrio, ali ima istu informaciju
Izgleda da se gradi sve u jednoj fazi, ali po fazama…polako i pamet u glavu…ide vrlo mutna godina sto u ovom našem brlogu, sto globalno…

Izgleda da se gradi sve u jednoj fazi, ali po fazama…polako i pamet u glavu…ide vrlo mutna godina sto u ovom našem brlogu, sto globalno…
Isto sam bukvalno to i ja pomislio za faze, ali mi onda palo na pamet da su faze tu jer je prethodni investitor tako planirao a ovi bukvalno samo otkupili projekat

A što se tiče pameti u glavu, od 2020 je svaka godina luda, tako da mene ovde mnogo više brine to sto po kupac nije nimalo zaštićen od beskonačnog odlaganja roka završetka, ako izuzmemo smešnu nadoknadu u maksimalnom iznosu od 2,5% od vrednosti stana, u vidu penala za kasnjenje … znaaam, tako je i na drugim projektima, samo kažem

A što se tiče pameti u glavu, od 2020 je svaka godina luda, tako da mene ovde mnogo više brine to sto po kupac nije nimalo zaštićen od beskobačnog odlaganja roka završetka, ako izuzmemo smešnu nadoknadu u maksimalnom iznosu od 2,5% u vidu penala za kasnjenje … znam, tako je i na drugim projektima
Prepisuju jedni od drugih te uslove, ovde mi je i ok što su prepisali +-2% od Eliksira kod većine je +-3%, jedino su u NS-u gde sam kupio stan stavili plaćanje na osnovu stvarne kvadrature, to jest u prevodu +-O%.

Prepisuju jedni od drugih te uslove, ovde mi je i ok što su prepisali +-2% od Eliksira kod većine je +-3%, jedino su u NS-u gde sam kupio stan stavili plaćanje na osnovu stvarne kvadrature, to jest u prevodu +-O%.
A šta mislite o tome što Investitor stavlja hipoteku na zemljište i nepokretnost za koju ste dali novac?

A šta mislite o tome što Investitor stavlja hipoteku na zemljište i nepokretnost koju ste kupili?

Ja bih to najradije poslao banci na komentar. Banka u principu nema problem da kreditira sa hipotekom drugog reda ukoliko je sve transparentno i u predugovoru postoji definisana obaveza da investitor skine hipoteku.

Ukoliko je kupovina za keš, ja bih mu tražio da skine hipoteku pre isplate.

A šta mislite o tome što Investitor stavlja hipoteku na zemljište i nepokretnost za koju ste dali novac?
Meni je to isto odradjeno i pise u Ugovoru gde sam uzeo porodični stan u NS-u.
Advokat me je upozorio šta piše i rekao da li verujem Investitoru, iskreno nemam mišljenje, voleo bih da nema toga ali eto pristao sam.

Meni je tu crvena lampica što je @RođeniVožd pomenuo hipoteku na stan i zemljište... Nisam znao da je moguće da se stavi hipoteka na zemljište ispod zgrade i stanove odvojeno, tj. mislio sam da tu važi načelo jedinstva nepokretnosti, ali ja nisam pravnik tako da mi možda promiče nešto očigledno.

Meni je tu crvena lampica što je @RođeniVožd pomenuo hipoteku na stan i zemljište... Nisam znao da je moguće da se stavi hipoteka na zemljište ispod zgrade i stanove odvojeno, tj. mislio sam da tu važi načelo jedinstva nepokretnosti, ali ja nisam pravnik tako da mi možda promiče nešto očigledno.
Ne znaju ni svi advokati, pitaj advokata ozbiljnija pitanja u ovakom scenariju šta ako.... Odgovor je meni bio da li veruješ Investitoru.
Ja do sada kupio u izgradnji 3 nekretnine on se drzi pravila sigurna je starogradnja.
Prosao sam bolje od njega ali eto , to je rizik što se kupuje u novogradnji...
Ranije Investitori preprodavali stanove, danas je to akoro nemoguce jer ne znam slučaj jer ide sve preko notara koji su azurni.

Jeste crvena lampica, jer nije ok i da damo pare za stan i da se PLUS još upisuje hipoteka na taj isti stan, dupli rizik. Ne uliva sigurnost. Ne daj Bože pukne projekat Banka se naplati preko Vaše nepokretnosti i ćao zdravo, vi ni krivi ni dužni ostadoste bez stana, garaže i para. Ne kažem da je ovo verovatan scenario, skoro sam siguran da nije, ALI postoji rizik i prebačen je u velikoj meri na kupca. Da budem fer, prodavac ima obavezu da skine hipoteku nakon što kupac isplati ceo iznos, ali opet nije ok da recimo uplatim 90% iznosa i da mi stoji hipoteka na stanu i garaži.

Filipe, nisam mislio na +-2% kvadrature, već isplatu penala koja ne može biti veća od 2,5% vrednosti nekretnine… u prevodu, zarobi npr 200.000€ a za kasnjenje isplati maksimum 5.000€ i dalje može da produži rok koliko mu volja…

Filipe, nisam mislio na +-2% kvadrature, već isplatu penala koja ne može biti veća od 2,5% vrednosti nekretnine… u prevodu, zarobi npr 200.000€ a za kasnjenje isplati maksimum 5.000€ i dalje može da produži rok koliko mu volja…
I ovo je crvena lampica, bravo, isto sam uočio. Jako mali penali za prodavca čak i ako kasni godinu i po dana sa projektom. Mnogo prostora je ostavio sebi, previše.

Filipe, nisam mislio na +-2% kvadrature, već isplatu penala koja ne koze biti veća od 2,5% vrednosti nekretnine… u prevodu, zarobi npr 200.000€ a za kasnjenje isplati maksimum 5.000€ i dalje može da produži rok koliko mu volja…
Ok razumem, ali to su uslovi koje skoro svi imaju, nemaju možda manji Investitori jer ne prepisuju Ugovore i nemaju takve advokate.
I ti manji će to staviti kada narastu, pročitaju ili angažuju boljeg advokata.
Kada je potražnja velika onda se štitiš i ne mariš, kada nije ustupaš prema klijentima, tako ja gledam.

Vrh