Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Da li se uslov o hipoteci na drugu nekretninu odnosi samo na dobijanje kredita u Unicredit banci na 50% izgradjenosti ili u svakoj banci cak i na 80% izgradjenosti?
U Unicredit banci su nam rekli da je to uslov za 80%, ali svakako više informacija će nam reći u petak. U ovom trenutku oni NG posmatraju kao bilo koji drugu novogradnju. Upravo je to ono što nas najviše buni, Milica nam je rekla da nas oni obaveštavaju kada dodju na 50% izgrađenosti da apliciramo za kredit, a u UB tvrde da se čeka 80%. U drugim bankama još uvek nismo proveravali.

Koliko ja znam za svaku novogradnju, svaka banka zahteva 80% izgradjenosti. Hipoteka se stavlja na nekretninu za koju se kredit uzima (osim ako ne zelis da budes drugacije)

Pitam ovo jer su na sajtu naveli:
Куповина стана, локала или гараже у комплексу Немањин град на кредит је могућа само за клијенте који могу ставити хипотеку на већ постојећу другу некретнину у свом власништву или у власништву чланова породице.

S druge strane, ovo stoji u primeru predugovora koju su nam poslali:
2.9. Продавац се посебно обавезује да на захтев банке-кредитора изда и овери заложну изјаву о упису хипотеке на предметном стану, укључујући вансудску извршну хипотеку, у корист те банке, искључиво ради обезбеђивања стамбеног кредита Купцу, с тим да Купац сноси све трошкове процене Непокретности, солемнизације заложне изјаве и уписа хипотеке. Продавац се неопозиво обавезује да овлашћеном проценитељу банке-кредитора Купца омогући несметани приступ предметним Непокретностима у циљу вршења процене њихове вредности.

Neka me neko ispravi ako gresim, ali ja ovo tumacim da prodavac (Nova Vizantija) garantuje da ce hipoteka moci biti upisana na stan iz ugovora.

Može da se upiše kada bude stepen izgrađenosti 80% uz cenu 2500+PDV+8% za uvećanje troškova izgradnje.
Koliko se vrednuje ta hipoteka? Ako dobro razumem to znači da se na 80% izgradjenosti moze staviti hipoteka na stan od strane kupca?
U sličnoj sam poIciji, to jest biću i baš zme zanima koliku hipoteku mogu uzeti ako stan vredi po proceni XY eura. Da li je to 40, 50% ili više procenata zarad uzimanja kredita i ulaganja u nešto drugo.
Kod mene u kompleksu je isto projektno finansiranje od banke

Pozdrav svima!
Dvoumim se između dva stana i voleo bih da čujem vaša iskustva i savete:
• Stan 5.4 na I ili II spratu
• Stan 2.3 na III ili IV spratu

Zanimaju me:
•Prednosti i mane same strukture ovih stanova (raspored prostorija, iskorišćenost prostora...)
•Orijentacija stanova: prema kružnom voždovačkom putu ili prema unutrašnjosti kompleksa.

Šta biste vi izabrali i zašto?
Hvala unapred na savetima!

Stan 2.3 nema istu strukturu na skici i na 3d modelu. Koji prikaz je tacan? Garderober ne postoji na 3d modelu ili nesto propustam :)?
IMG_5030.jpeg
IMG_5029.jpeg

Pozdrav svima!
Dvoumim se između dva stana i voleo bih da čujem vaša iskustva i savete:
• Stan 5.4 na I ili II spratu
• Stan 2.3 na III ili IV spratu

Zanimaju me:
•Prednosti i mane same strukture ovih stanova (raspored prostorija, iskorišćenost prostora...)
•Orijentacija stanova: prema kružnom voždovačkom putu ili prema unutrašnjosti kompleksa.

Šta biste vi izabrali i zašto?
Hvala unapred na savetima!
Ja bih lično izabrao 2.3 na 4. spratu. Samo i isključivo zbog orijentacije JZ, naspram SZ kod 5.4.

Raspored je prilično sličan, mada mi se kod 5.4 više svidja kuhinja jer je donekle odvojena. Doduše, u 5.4. ima onaj "pomoćni prostor", koji mi deluje suvišan pa se to potire.

Azuriran je sajt.
Dostupno je po sajtu jos 297 stanova.
Prodat 31 stan za ~13 dana.

Citam da su iz prodaje rekli da je ostalo jos 180 stanova?! Pretpostavljam da oni racunaju i ono sto je rezervisano kao prodato.

Obzirom na komercijalne uslove koje daju, to je dosta dobar rezultat.

Zdravo svima. Da li neko moze da mi kaze svoje misljenje za stan 10.4 u Lameli H.
U pitanju je dakle 4 sprat a stan je orijentisan ka naselju Stepa Stepanovic.
Stan je smesten na spoju sa drugom lamelom, pa verujem da je izmedju 2 lamele mozda bolja izolacija.? Sobzirom da je ceo kompleks ukopan u odnosu na Sumadijske divizije, ciljali smo na nesto vecu spratnost kako ne bi bili u ravni sa pesackom stazom u SD. Takodje, da li neko ima predstavu, da li ce kompleks nekako biti povezan sa te strane sa samim naseljem(stepeniste, put)? Mislim na period dok se ne izgradi planirana saobracajnica. Hvala svima na odgovoru i pomoci.

Sta mislite o lokalima koji su u ponudi u ovom kompleksu?
Da li vredi investirati i koja strana je najbolja?
Prema bulevaru ili ka posti?

Takodje, da li neko ima predstavu, da li ce kompleks nekako biti povezan sa te strane sa samim naseljem(stepeniste, put)? Mislim na period dok se ne izgradi planirana saobracajnica.

Privremeni izlaz ka Stepi već postoji i koriste ga radnici.
Izlaz je gde radnici parkiraju automobile ka Stepi, onda asfaltnim putem negde do sredine i uzbrdo stazom se izlazi na Šumadijske divizije i Stepu.

Privremeni izlaz ka Stepi već postoji i koriste ga radnici.
Izlaz je gde radnici parkiraju automobile ka Stepi, onda asfaltnim putem negde do sredine i uzbrdo stazom se izlazi na Šumadijske divizije i Stepu.
Hvala.
Mislio sam na neki "regularan" izlaz a ne kroz rastinje. 😃

Hvala.
Mislio sam na neki "regularan" izlaz a ne kroz rastinje. 😃

Nije kroz rastinje. Prošetajte tuda kad budete imali vremena jer mislim da će baš vaš stan gledati na taj izlaz :)
Ne bi radnici prolazili kroz rastinje pored toliko građevinskih mašina.

Dok su tamo perionica i stovarište to je jedini izlaz ka Stepi pa pretpostavljam da će Vizantija donekle urediti taj izlaz gde je sada ograda gradilišta i parking, a da će dalje od toga ostati isto do izgradnje magistralnog prstena jer to nije njihova parcela.

Nije kroz rastinje. Prošetajte tuda kad budete imali vremena jer mislim da će baš vaš stan gledati na taj izlaz :)
Ne bi radnici prolazili kroz rastinje pored toliko građevinskih mašina.

Dok su tamo perionica i stovarište to je jedini izlaz ka Stepi pa pretpostavljam da će Vizantija donekle urediti taj izlaz gde je sada ograda gradilišta i parking, a da će dalje od toga ostati isto do izgradnje magistralnog prstena jer to nije njihova parcela.
Hvala.
Da li neko mozda ima skicu/prikaz te lamele, kako bi video kakvi ce prozori tu biti(neko je spominjao da imaju 2 verzije tj standardne i od poda do plafona.?
Hvala.

Vrh