Види, ја сам исто тако мислио пре 15 година, а тада сам имао 19. У међувремену то "чување знања за Србију" је добило праву дефиницију: интелектуално труљење. На оних 10 година матуре, када сам имао 29. већ се видело ко је где након Математичке гимназије. А и ван исте, гледајући у одређене иоле талентоване људе ван ње које знам. Ја сам био свестан да ако не одем пре 40-те, неко моје евентуално знање, идеје и шта ја знам неће више вредети ни Србији нити било ком другом.
Оно што је карактеристично за ове Г17-ММФ предаторе, уз заштиту политичко, друштвеног система какав јесте, је да се гасе Институт за путеве и Гоша, и да је извршена технолошко раскантавање са (про)давањем ГОШЕ. Чак је гашењем ГОШЕ уништена технолошка база погонских инжењера и техничара. При томе, ни једна нова фабрика нити научни институт нису отворени у овој области.
СНС је направио друштвено окружење са врло строгом хијерархијом и контролом из странке свега и свачега. Можда ту постоји шанса и простор за неке конструктивне идеје и предлоге, а да се неко са добром идејом професионално оствари? Ја сам СТФ чисто поставио питање, као некоме ко се представља као експерт у тој области. Без прозивки, а као одговор добио прозивке. Између редова прозивки одговор: "Немам шта да ти одговарам на питање, одговорио сам ти пре 5 година", а прозивке су увек нове, и увек свеже. А за тих 5 година, стварно се много тога променило у Србији у друштвеном смислу.