Заиста ми је некада невероватно колико људи воле да критикују само ради критике. Проширивање улица је у 99 посто случајева позитивна ствар. Чак и тамо где сада не постоји гужва, она ће постојати када се изграде нови комплекси и градски центри (например, преко пута Сава центра ка реци...). Мислим да није лоше некада и похвалити, зато што ће вам људи више веровати када будете изнели неку добронамерну и оправдану критику. Овако све делује крајње усиљено и јако пристрасно. Мислим да је то уједно и проблем великог дела опозиције и опозиционо настројеног дела јавности.
Zato je loša stvar što se u 101% slučajeva vozila zaglave u onim delovima grada gde se ulice ne proširuju, i gde se umesto rešavanja tog problema radi na pronalaženju izgovora kako je neizvodljivo, preskupo, ne bi dalo željeni efekat... Kada budu krenuli sa proširivanjem tih ulica, ima da budem među prvima koji će da pohvale. Naravno, ovo ne znači da ću da podržim i pozdravim širenje ulice koje je na štetu tramvajskog podsistema i sl.
Pravi se od BG Dubai na to sam mislio. Sve zarad ekonomije. Sad to nekome se svidja nekome ne. Takvo je vreme u svetu, jedino tako moze se prezivi.
Pravi se favela uvijena u slike Dubaia. Odnosno, na postojeću matricu grada se meću (grade) zgrade koje liče na Dubai ili pokušavaju da liče. Na taj aspekt sam mislio. Za mene to nije modernizacija, već demodernizacija. A to je usko vezano sa prvim delom ovog posta.