Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Изјава градоначелика Београда Драгана Ђиласа о нехигијенском насељу у Блоку 67

Нехигијенско ромско насеље у Блоку 67 није ограђено. Ограђено је Универзитетско село, и то са свих страна, у шта свако ко оде тамо може да се увери. Што се тиче изјава представника појединих невладиних организација, питам се у чему они то подржавају становнике нехигијенских насеља. Да ли у томе да они наставе да живе у тако ужасним условима, да им деца не иду у школе, а да им пацови господаре насељем?

Град Београд донео је своју одлуку у вези са овим питањем и од ње неће одступити ни за милиметар. Нехигијенска насеља која се налазе на локацијама значајним за развој инфраструктуре града биће расељена. Њиховим житељима биће обезбеђен смештај, вода, санитарни услови, али моћи ће да их користе само уколико њихова деца 1. септембра пођу у школу. Град ће учинити све што може да им помогне, двадесеторо ромске деце добиће стипендије, а ако буде потребно, обезбедићемо и гардеробу за школску децу. Желим да истакнем да свако ко жели да злоупотреби несрећу тих људи и њихове деце, то неће моћи да ради.

Расељавање насеља испод моста „Газела” биће завршено до краја августа, а у врло сличном року биће расељено и нехигијенско насеље у Блоку 67, код „Белвила”. Град ће свој део завршити, а исто очекујемо и од надлежних републичких институција. Нећемо преговарати о томе где ће на територији Београда ти људи бити расељени, нити ћемо уважити евентуалне протесте.
Izvor: Grad Beograd
 
Ok, znaci vest je bila izmanipulisana.
Dobro je odgovorio Djilas... nemam zamerki.
Sad bi trebalo podneti prijavu protiv pomenutih nevladinih organizacija zbog sirenja laznih vesti.
 
Нехигијенско ромско насеље у Блоку 67 није ограђено. Ограђено је Универзитетско село, и то са свих страна, у шта свако ко оде тамо може да се увери. Што се тиче изјава представника појединих невладиних организација, питам се у чему они то подржавају становнике нехигијенских насеља. Да ли у томе да они наставе да живе у тако ужасним условима, да им деца не иду у школе, а да им пацови господаре насељем?
moj najbolji prijatelj se i sam uverio da je naselje ograđeno jer je i bio u samom naselju tako da ne znam šta lupa ovaj čovek.. pogotovu što mu je poslednja rečenica presmešna zato što je potpuno ista sa još 1000 tako izgovorenih koje su se loše završile

podržavam izmeštanje,ali ne i smejuriju ovog čoveka
 
ocelot, ništa te nisam razumeo iz ovog posta, nisam uspeo da razumem koji je to čovek i na koje naselje misliš, ako možeš da pojasniš?
 
ocelot":1byjcl5c je napisao(la):
moj najbolji prijatelj se i sam uverio da je naselje ograđeno jer je i bio u samom naselju tako da ne znam šta lupa ovaj čovek.. pogotovu što mu je poslednja rečenica presmešna zato što je potpuno ista sa još 1000 tako izgovorenih koje su se loše završile
podržavam izmeštanje,ali ne i smejuriju ovog čoveka
bolje prosetaj sam pa ces videti da nije ogradjeno kompletno divlje naselje, a ako budem imao vremena slikacu i postaviti ovde da se uveris... posto iz blokova prema gradu svaki dan prolazim tuda... postoji ograda duz J.Gagarina do parkinga od buvljaka, ali sa te strane nema ograde i citavo divlje naselje ima izlaz na sve strane osim prema J.Gagarina i samom belvilu...
 
U sustini to nije "naselje" vec plac, i kao takav moze biti igradjen.
 
Овакве ствари које раде ове организације не треба коментарисати и давати им било какав публицитет...не знам ко ми рече да су викали ОГРАДА - ЖИЦА - СРЕБРЕНИЦА (могуће је да нисам потрефио неку реч, али мислим да је овако)...овакве ствари морају да буду санкционисане у корену, што није урађено...чему прича, где је интервенција власти???
Сећам се Звездине утакмице у хали Пионир, када је приведен човек који је имао браду само зато што је личио на Чичу...то су страшне ствари, а са друге стране се допушта да се овако нешто ради...Нема потребе скупљати поене претњама преко медија...једноставно је требало одреаговати и недопустити овакве ствари...може сад да прича шта хоће...чим је ово допуштено, одговорност постоји...уопште ме неинтересују речи...
 
Grad spreman za raseljavanje Roma ispod „Gazele"

Vesti :: Beograd
»
06. Avgust. 2009 | (14:54 -> 15:12), Izvor : Studio B, Komentari: 0

Grad Beograd raseliće romsko naselje ispod mosta „Gazela" u 13 gradskih opština rukovodeći se principom negrupisanja siromaštva, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.


Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić za Studio B kaže da bi nehigijensko naselje ispod mosta Gazela trebalo da bude raseljeno do kraja ovog meseca.

Završen je tender za nabavku kontejnera, a 114 porodica bi trebalo da bude raseljeno u 13 beogradskih opština. Krkobabić ističe da je neophodno hitno raseliti to naselje jer je most u lošem stanju, a država, odnosno preduzeće Putevi Srbije zaključili su ugovor sa Evropskom bankom koja je odobrila kredit od 90 miliona evra za rekonstrukciju.

Krkobabić kaže da je je jedan od njihovih uslova bilo je raseljavanje tog nehigijenskog naselja.
Link: http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=41068&kategorija=Beograd
 
Kazu da ce do kraja Avgusta,pasce neka blizkrieg akcija :p
 
Meni i dalje ostaje nejasno zašto nisu raselili i ljude sa druge strane reke??? Kako im oni ne smetaju da započnu rekonstrukciju?
 
Goldstein":3aj71v5p je napisao(la):
Meni i dalje ostaje nejasno zašto nisu raselili i ljude sa druge strane reke??? Kako im oni ne smetaju da započnu rekonstrukciju?
E, pa verovatno zato što je zemljište sa druge strane u nadležnosti Železnice, a to je već sasvim drugi OOUR.
 
Све похвале за овако добро одрађен посао. Искрено нисам веровао да ће успети да све прође овако мирно и глатко.

Понедељак, 31. aвгуст 2009.

Исељено бесправно нехигијенско насеље испод моста „Газела”

Више од 210 картонских барака у којима је живело око 900 људи, без иједног инцидента исељено је данас из нехигијенског насеља испод моста „Газела”, чиме је оно после више деценија престало да постоји. У акцији је учествовало више од 140 радника надлежних градских служби, ангажовано је око 70 возила за разне намене, а према првим проценама са овог простора биће однето око 500.000 тона разног смећа.

За 114 породица са пребивалиштем у Београду обезбеђен је адекватан смештај на Чукарици, у Раковици, Младеновцу, Барајеву и Сурчину.

За породице које немају пребивалиште у Београду, у сарадњи са надлежним републичким министарством, обезбеђен је превоз и прихват у местима из којих су дошле.

Обишавши локацију, градоначелник Драган Ђилас захвалио се и честитао Милану Кркобабићу, заменику градоначелника, Владану Ђукићу, градском секретару за социјалну заштиту, и Живораду Анђелковићу, помоћнику градоначелника, који су поднели највећи терет ове акције.

– Овај проблем постоји у граду неколико десетина година, и када смо пре неколико месеци рекли да ћемо га решити тако да сви Београђани буду задовољни, укључујући и оне који живе у овом насељу, многи нису веровали. Били смо предмет многих оптужби и неповерења, а данас је то, захваљујући сарадњи са Министарством унутрашњих послова и градским службама, била заиста одлична акција, и ми смо оно што смо обећали да ће бити готово 31. августа заиста и испунили. Сутра ћете видети, када будемо обишли и повели ту децу која никада нису ишла у школу, да смо и тај део обећања испунили. Најважније је да сада, што се града Београда тиче, ова саобраћајница може да се реконструише, али ћу још једном поновити да ја као градоначелник немам право да зауставим реконструкцију „Газеле”, али да ћу стално инсистирати на томе да сви Београђани знају динамику радова, шта ће се и када радити и када ће се који део „Газеле” затварати – рекао је градоначелник Ђилас.

Градоначелник је као следећи задатак навео расељавање нехигијенског насеље поред „Белвила” на Новом Београду, а породице које су биле код базена „Милан Гале Мушкатировић”, пресељене су још раније на простор Палилуле.

Милан Кркобабић, заменик градоначелника, подсетио је на испуњено обећање и казао да посао исељења овог нехигијенског насеља није био нимало лак.

– Посао је био велики, није било лако преселити скоро хиљаду људи од седам ујутро до два поподне. Сви људи који су у томе учествовали заслужују само похвале. Не ради се само о породицама које имају боравиште у Београду. Ми смо урадили посао и за оне породице које су са југа Србије, тј. 53 такве породице су расељене, добиле су аутобуски и камионски превоз, иако су биле у надлежности Министарства за рад и социјалну политику. Град је ради целокупног решавања овог проблема преузео на себе обавезу да обезбеди комплетну логистику тако да је у овом случају сарадња министарства и града била оптимална – казао је Милан Кркобабић.

Заменик градоначелника подсетио је да ће све градске општине, сем четири централне, прихватати становнике нехигијенских насеља.

Напомена: Снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv
извор Беоинфо
линк http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1356401

Понедељак, 31. aвгуст 2009.

Сва деца из нехигијенског насеља испод „Газелe” биће укључена у образовно-васпитни систем

Сва деца расељена из нехигијенског насеља испод „Газеле” похађаће припремни предшколски програм. За старије од седам година, који нису кренули у школу, тај програм реализоваће се по скраћеном поступку у основним школама, најавила је Љиљана Јовчић, градски секретар за дечју заштиту.

– Све активности града усмерене су на брзо и ефикасно укључивање ове деце у образовно-васпитни систем. Тако је град за сву децу обезбедио уџбенике, школски прибор, ранчеве и гардеробу, како се ни по чему не би разликовала од осталих. У наредних 10 до 15 дана сва деца ће у општинским домовима здравља проћи систематске прегледе. У разговорима са родитељима видели смо да су они врло заинтересовани да им деца крену у вртиће и школе – истакла је Љиљана Јовчић.

Деца предшколског узраста смештена на територији општине Чукарица похађаће вртић „Мила”, који има асистента за Роме. Малишани смештени у Земуну похађаће вртић у Бољевцима, она у Барајеву „Полетарац”, у Младеновцу „Брезу” и у Раковици „Долорес”. Остала деца која нису предшколског узраста проћи ће скраћени припремни програм у школама.

Према речима секретара за образовање Владимира Тодића, сви директори школа обавештени су о доласку деце, за коју је обезбеђен и градски превоз. Око стотинак расељених малишана биће интегрисано у васпитно-образовни систем.
извор Беоинфо
линк http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1356410
 
Prodjoh ja malore pored ex Karton Sitija. Daleko od toga da je sve rascisceno, ali su ostatke skupili na nekoliko gomila i pretpostavljam da ce sada to da raznose. A o mirisu bolje da ne govorim. Apelujem da se prozori hermeticki zatvore prilikom prolaska pored :lol:
 
Prošao i ja. Ostala je ljubičasta, i još par "kuća" od čvrstog materijala. Neverovatno koliko ima djubreta.

A na šta liči Gazela kada se gleda odozdo.... :rolleyes:
 
Вала и ред је био да се тај свињац већ једном рашчисти - убедљиво највеће ругло Београда!:notok:
Сад да ће бити 500 000 тона ђубра баш не верујем, јер то значи да би било 25 000 камиона од по 20 тона, пре ће бити да је у питању цифра од 50 000 тона или 5000 (мало вероватно, ипак се то ђубре таложи годинама). Ја нисам данас пролазио туда, али сам био у недељу и направио сам пар слика са пешачке стазе изнад паркинга код Сава Центра - зју како одвратан призор!:blah:
Љубичаста кућа - то је она што се види када се прође оним путићем испод моста? Баш сам се у недељу запитао да ли ће и њу да руше. А што се смрада тиче - па како и не би смрдело кад је ту до јуче било 100-нак пољских клозета и септичких јама!:blah: Али полако, све ће то да се излуфтира.:laugh:
Ђилас због овога добија мој глас на сваким изборима на којима се појави као кандидат, како због расељавања Олимпијског насеља:laugh:, тако и због начина његовог расељавања - нема станова, ево вам бараке али има да живите као сав нормалан свет!:kk: И још обавеза да деца морају да иду у школу - права ствар:kk:, једино тако се и Цигани могу укључити у систем као равноправни грађани а да се истовремено смањи и ситни криминал, просјачење, прање стакала по семафорима (што аутору овог поста посебно иде на живце), улична продаја и сл. Само да наставе како су започели и нехигијенска насеља у Београду ће ускоро бити прошлост, битно је да је кренуло (и то по Ђинђићевој изреци - "ако морам да прогутам 10 жаба - дај да прво прогутам ону највећу":grand::kk:), сад лепо Белвил, Бежанијска Коса, Ибарска,...
Све похвале за градску власт, и дајте неку слику за нас који сад спремамо испите па не можемо да одемо и видимо како изгледа рашчишћавање терена.

Напомена: Снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv
Може ли се снимак икако погледати без регистрације?
 
Gospodinu gradonacelniku i njegovoj ekipi koja je sprovela ovaj projekat profesionalno, mirno i strateski, jedno
respect-039.gif
 
eh Đilase... pa šta bi ti uradio da ti nije uzeto 300 miliona rebilansiranjem budžeta... Prokop bi bio završen da je to u vojoj vlasti, metro bi bio započet... Za doživotnog gradonačelnika :D
 
DoktorUbipacijentic":1lnyurva je napisao(la):
Сад да ће бити 500 000 тона ђубра баш не верујем..
Ма, мислим да новинари немају представу шта је 500 000 тона растреситог ђубрета...вероватно су омашили за три децимале...тј. да је јединица кг...
 
Najzad!Ajd i belvil pa da radimo prokop metro i ostale konkretne stvari ;)
 
vrachar":1ies8o3p je napisao(la):
Ala je vas lako kupiti... :laugh:
I guess :D Pošto upoređujem sa prethodnim gradonačelnicima, Bogdanovićpamtim po ujedinjenju privatnika i GSP-a i završetka izgradnje Petlje A i B kod Arene :D

Kad reče Metro, možda bi mogla na tom metsu stanicaza metro ili šta već da se napravi
 
Meni on izgleda okej od kada je došao na vlast i zapravo sam navijao za njega.
Jedino mi se ne dopada njegov stav o seksualnim manjinama, ali niko nije savršen.
 
Vrh