Ambasadore,
Ti si stvarno duhovima opterecen covek. :shok: Kakve veze imaju beli satori Serbia Open-a (odlicni) sa KKK? Ne svidja ti se sto su ljudi koji su izmedju pruge i teniskih terena ziveli u kartonima sada dobili sto puta udobnije i sigurnije kontejnere. Odlicno - pozovi ih kod sebe na stan i svima na delu demonstriraj svoju humanost. Ovako, mesecima palamudis i lijes krokodilske suze nad sudbinom "jadnih" Roma koje maltretira "fasisoidno" srpsko drustvo. Kako god da se pokusa pronaci resenje, ti udaras u talambase i seiris. I da - vredjas. Jer ako me, zbog zelje da se na civilizovan nacin (znaci, uz obezbedjenje kvalitetnijeg alternativnog smestaja) oslobode neke od kljucnih tacaka za razvoj i imidz Beograda, neko proziva za rasizam, onda taj nije dobronameran.
Ti ne nudis nikakvo resenje. Samo kukas. Kako, bre, ne shvatas da je Beograd jedina evropska prestonica u kojoj se podizu favele usred grada - pored glavnog mosta, pored naselja u kome ce biti smesteni sportisti iz celog sveta, pored terena na kojima se igra prvi ATP turnir u Srbiji? Pa ne smetaju mi ti cumezi zato sto u njima zive Romi (isto bi bilo i da su u njima Srbi), vec zato sto su cumezi! Koji su na tim mestima instruirano podignuti kako bi se uzicala neka kinta prilikom raseljavanja. I koji su odvratni, kako za mene koji u Beogradu zivim, tako i za svakog ko dodje sa strane i s uzasom prodje pored njih.
Srbija, nazalost, nema niti ce u dogledno vreme imati novca da za te ljude podigne 50 hiljada novih stanova, ali se moze potruditi da pronadje i uredi parcele sa neophodnim instalacijama, gde bi postavila kontejnere. Vracar je vec rekao da o toleranciji ili netoleranciji prema Romima najbolje govori cinjenica da su se oni s prostora bivse Juge uglavnom slili ovde, u Srbiju. Naravno da i kod nas postoje kreteni, ali protiv njih se treba boriti. Kako policijom, tako i trudom da im se iz ruku izbiju argumenti poput: "Prljavi su", "Nece da rade", "Kradu"... To se ne radi zalaganjem da jedan deo romske populacije ostane pod cergom i kartonima u centru grada.