Jasno mi je ko gazduje ovom zemljom, i po cijem nealogu su neki pozitivno diskriminisani. Pre svega mislim da te ljude koriste u razne svrhe, a oni mudro koriste svoj polozaj i situaciju. Grad preko njih pere novac, a oni sluze za potkusurivanje, odnosno, ucenu i pritisak na drzavu po potrebi po svim pitanjima u datom trenutku od stranih sila. Uvek ce akcenat biti fokusiran na njihov status u drustvu, inkluziju, i diskriminaciju od strane vecine. Naravno, nece to ugrozavati interes njihovog Sluzbeniika postavljenog ovde na vlast, iako ce to tako izgledati, vec interes naroda. Na kraju treba slomiti i taj poslednji otpor, onosno, nas, koliko toliko svesne ljude da odustnemo od borbe. Razocaravanje u institucije sistema najbolji je nacin da neko digne ruke, da u njemu proradi indiferentnost, pacifizam, defetizam.
Da prestanem sa jadikovanjem mene djubrad nece odvratiti od borbe za moj dignitet.
Uzgred nesto da ispricam, mada sam vec to pominjao na foumu. Svojevremeno na jednoj tribini sretnem stariju zenu, kultivisanu, predstavincu nekog romskog udruzenja. Ona i drvlje i kamenje i na Rome i tadasnju Djilasovu vlast. Prica mi o Romima kako su sami krivi za svoj polozaj u drustvu itd.
Ono sto mi je tada rekla po pitanju ovih naselja po Beogradu je sledece. Grad preko neke fiktivne organizacije daje 100-200 evra Romima sa juga Srbije da dodju u Beograd. Oni dodju, a grad Beograd trazi sredstva od EU za njihovo zbrinjavanje. EU daje sredstva za gradjenje kuca i stanova, znaci tvrda gradnja, a oni njima uvaljuju kontejnere koji imaju visestruko nizu cenu. E sad, onaj ko je proizvodio ili uvozio te kontejnere, ova kaze, bio je Djilasov kum. Ne znam kolko je prica tacna, ali nije nemoguca. To je bio pocetak, danas nema potrebe da nekog dovlace u Beograd, svi hrle u Eldorado. Da ne pricamo, sto Nebojsa pomenu, readmisiji. Sada ovde cujem Rome koji pricaju rumunski.
A ovo je iz prve ruke, moja keva sretne lika iz njenog sela, negde kod Prokplja je selo. Ceka on autobus ovde kod mene na Ceraku, ima sestoro ili sedmoro dece, kladim se da ni on sam ne zna, kaze eto mene prekoputa zivim, u tom naselju. Kaze kupujem neki salas u Vojvodini, dali mi pare. Kaze mu keva sta ima u selu, on, ne zivim vise tamo, sta cu tamo. Napustio covek kucu pa dosao meni pod prozor.
Dakle od prijava slaba vajda.