Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

orion":2lv23or8 je napisao(la):
Или перачи прозора који ти мрљају стакла иако ин кажеш да то не раде, па пошто не добију никакав новац праве разне непријатности возачима.

Eh, kako ja nikad nemam takve neprijatnosti ... :) Brate sto vise snjima ides linijom manjeg otpora ili pokazes i najmanji znak tolerancije i paznje to se oni vise okuraze, posebno ako su u grupi. Sa ciganima ti je oduvek bilo tako.

с обзиром да је у питању Курир, вест ћу узети са дебелом резервом, док исту не објави неки релевантнији медиј

Nebojsa":36g8nh7s je napisao(la):
...
Romi se bacaju pred kola, da bi iznudili novac!...
.....Postoji jedan vrlo jednostavan i efikasan recept za ovo ! :)

Hajde, podeli sa nama taj efikasan recept :D

Nista jednostavno zapricas se sa zenom a predhodno ukljucis kamere, bas kao sto rade Rusi. Kamera je zabelezila sve, kako je sa umisljajem skocio pred kola, ti si naravno vozio propisanom brzinom i nisi imao vremena da reagujes. Trag kocenja govori sve. Bas me zanima posle toga dal bi i jednom vise palo na pamet da skacu pred kola.

Nije poenta da dođe do suda kad ti neko iskoči. U tom slučaju ne verujem da bi vozač izgubio jer ti što iskaču nemaju dobre advokate i verovatno bi pobegli kad bi zvao policiju da izvrši uviđaj.

Njihov cilj su uplašeni ljudi koji će dati novac na licu mesta.

Ja kad ih uočim ostavim razmak kao da ima jos jedno vozilo ispred
te kada oni pridju lagano produžim preko ostavljenog lufta do vozila ispred a oni ostanu iza . . .
mozda nije bas veliko rešenje ali isključuje ono ružno ,,trag kočenja,, a i njihovu dosadu
jer su ostali iza kod dr. vozila pa ih mrzi da se vracaju
mene takav povremeni mali potez
oslobadja velikog tereta koj bi izazvao tvoj ,,trag kočenja,,
zar ne :)

Boco, pocece jos malo da nam se penju na glavu, da nekazem nesto drugo, jer vide da mogu!! Resenje nije u tome da ih vecito zaobilazimo i eskiviramo kako znamo vec da ih sklanjamo sa ulica. Neprirodno je da se vecina povinuje manjini vec da se manjina prilagodi vecini i uklopi u sistem i zivot sto ovde a i drugde kad su oni u pitanju nece biti odprilike nikad. Njihov nacin zivota od pamtiveka je skoro 100% isti svuda u svetu, a to je parazitiranje i zivot na racun drzave uz totalnu neodgovornost prema nikom i nicemu i izrezirano izazivanje opsteg sazaljenja koje podrazumeva prosjacenje + iskoriscavanje dece u svakom pogledu. Kradju cu ovaj put da izostavim jer danas kradu svi, neki stvarno moraju a nekima je to u krvi. Ovde je problem sto su drzava i sistem toliko slabi da svako, pa i oni, moze da radi sta hoce i sta mu se prohte. Ovde je ceo drzavni aparat oslonjen na jednog ili dvojicu ljudi od kojih se ocekuje da 24h budu supermeni. Ovde caruje partokratski sistem, zato nista ne funkcionise, zato propadamo, zato smo i docekali da se cigani sire sa svojim "naseljima" gde im padne na pamet a da im drzava i grad godinama pod raznim ucenama nemogu nista. Ko zna koliko ih je doslo i sa Kosova i iz okolnih zemalja i usput dobilo dokumenta od ove glupe drzave! Prekjuce gazela, juce belvil, cukaricka padina, omv pumpa, danas ivana ribara, usce, sutra - videcemo, ali jednom se mora stati tome na put dok ima ikakve kontrole.

boca-ica":1ixp1hoj je napisao(la):
Потребна ми је ваша помоћ.
i nama tvoja :) Ok , ne treba da su tu
al zato pomogni ti nama sa svojim predlogom gde, kako i sl. da se dislociraju tj. reši
iz kvantiteta (predloga) uvek izadje kvalitet na opšte zadovoljstvo :)

Зар треба и тиме да се бавим? Да им тражим смештај? Могу, није проблем. Али онда морате да ми дате власт и полуге моћи.

Има, ваљда, неко ко је задужен да брине о овим проблемима. Ако нема, то онда значи да ми немамо никакву државу и власт. То, даље, значи да и ја могу сутра да саградим неку страћару у Пионирском парку и да нико не може одатле да ме истера.

direktor":1ixp1hoj je napisao(la):
Moze ako nije problem neki foto dokaz nije problem prijavicu kad prijavljujem i druge stvari ,slike bi prilicno pomogle ,a i lokacija na bingu

Ускоро ћу поставити.

Nebojsa - svet
Nije moje da ispravljam ičija uverenja stavove.... - mozda su moji baš moji pogrešni :roll:
ne romi nego baš cigani su oduvek ovde živeli , na predhodnim stranama imaš i rane fotografije gde se vide prave kuce i naselja
- na livadi ne raste samo detelina ali je razmera bila izbalansirana
te su radili opšte korisne i potrebne poslove te je svima bilo lepo
(čistači ulica, obuće ...muzikanti gatare kafedjije djambasi kočijaši . . . )
Glavni problem je narušena ravnoteža
a ko je krivac i ko treba da je ispravlja sam si uočio i naveo u svom postu :kk:
Iskustvo svih pa i tvoje kaže da suzbijajuci posledicu -ne rešava se ništa -
ispravljanje uzroka i prekinuti fabrikovanje posledica- je jedino rešenje :)
s druge strane i Evropska unija direktno prstom upire i i i i ništa
a sad treba i obićan gradjanin sčijih ledja gule za nj. platu da radi nj. posao
eto možda je ipak ovo sve pogrešno :roll:
možda baš treba praviti lomače- samo mi javite na vreme, da sam se i ja popnem na nju :D

Divlje, nehigijensko naselje izmedju toplane Vidikovac i OMV pumpe, pored Ibarske.
Slikano pre 20-tak minuta

gu3evavy.jpg

5anaqyty.jpg

ege6yvar.jpg

Slikano je mobilnim iz kola u pokretu, pa se ne vidi bas najbolje, ali 2-3 drvene barake su u plamenu...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Pale gume i ostali otpad pa predje i na barake, nista novo toga smo se nagledali ali i bogami nadisali punih 8 godina kod belvila. Cekaj pa zar to "naselje" nije rascisceno pre god. - dve??!

Pa kao sto vidis - nije
Tacnije , deo naselja blizi saobracajnici je bio delimicno raseljen i unisten jednog vikenda, ali su se brzo reorganizovali i ponovo prosirili.

hahaha, same old story. Kad predsednik drzave i nalblizi vrhovnici preko noci grade nelegalne objekte na Savskom priobalju ko moze da pisne ciganima za sirenje svojih naselja?

direktor":3hgf55vs je napisao(la):
Moze ako nije problem neki foto dokaz nije problem prijavicu kad prijavljujem i druge stvari ,slike bi prilicno pomogle ,a i lokacija na bingu

ciganija-padina.jpg

Црвено је, погађате, простор на коме је никло, ниче и тек ће да ниче нехигијенско насеље. Будући да је Бинг мапа застарела, морам да мало да појасним. Насеље се налази са обе стране Новог обреновачког пута. Прво скретање десно је однедавно затворено. Погађате зашто. Та главна улица десно се сада зове Маршала Толбухина.

Иначе, ово насеље има перспективу да се шири неких осам километара, тј. све до укључења на обилазницу.

Слике постављам накнадно.

cam00090.jpg

cam00089.jpg

cam00088.jpg

cam00087.jpg

Београд на води овде већ постоји :cry: да не помињем да вода на улицама није од падавина :oops: :shok:
Крњача, на свега пар километара до круга двојке, 5-6 највише, око 3 ваздушно!

Ponovo je rasciscena sumica kod nekadasnjeg 'malog romvila' preko puta belvila! Nakon one reportaze od 17. decembra evo nije proslo ni punih mesec ipo a kartonke su raseljene! Posle nove godine primetio sam odredjene 'aktivnosti stanara' kako kolicima odvoze dzakove i zamotuljke. Nisam to tada povezao ni sa cim jer je mozda u pitanju bila razmena robe, medjutim kako se vidi u pitanju je bila razmena teritorije. Izgleda i sve mi se vise cini da gradske sluzbe prate beobuild, ako je tako onda je za svaku pohvalu.

Gledano iz pravca toplane :

dscf5170.jpg

Duz ovog poteza i dalje unutar sumice obicno podizu kartonke :

dscf5171.jpg

dscf5173.jpg

dscf5174.jpg

A što bi morali da prate Beobuild. Valjda komunalna inspekcija radi posao po službenoj dužnosti .

Шта је доживела новинарка Телеграфа у центру града:

OTVARAJTE OČI, KRADU GDE STIGNU: Novinarka sprečila pljačku u centru Beograda!
Na pešačkom prelazu na Trgu Republike reporterka Telegrafa sprečila je osmogodišnjeg Roma, koji redovno "operiše" na tom mestu, da joj ukrade mobilni telefon. Policija pokušala da zataška ceo slučaj

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/92 ... u-beograda

Sigurno je glavni gazda i organizator Charles Dickens poodavno belosvetski poznat
imao je tako nesto i u Londonu samo klinac se zvao Oliver Twist. . .
:laugh: :lool: :laugh:
Ko zna sta ce sutradan na istom prelazu da ukradu
Na prelazu. . . mozda bahato parkiran dip :roll:

... " - Šta da vam kažem. Ne možemo mu ništa – trudi se prilično bezuspešno da ga nadglasa policajac.

- Štiti ga zkon. Pritom je i maloletnik. I da ga tužite, ne verujem da bi išta uradili. Ostali bismo ovde još četiri sata, samo da uzmem osnovne podatke, a kamoli šta drugo. Bolje vidite, dok smo ovde da vam nije još nešto uzeo. " ...

CIGANIJA JE OVDE ZASTICENA KO BELI MEDVEDI :grand:

Ko zna koliko puta im je uspelo da umaknu sa jednim takvim telefonom duvajuci im u jedra taj "zakon"! Ko zna sta ce sutradan na istom prelazu da ukradu jer ih "stiti zakon". Ko zna sta ce da rade kad im dosadi pesacki prelaz?

dete ima 8 godina.

za njega nije zatvor.

njim bi trebalo da se bave neke druge institucije, centar za socijalni rad recimo.

a roditelje bi mogla da proispita policija.

Glavno pitanje u ovoj zemlji jeste zasto belim roditeljima oduzmu dete ako ima nedostataka u odgajanju, a Romima ne?!

Vrh