Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Гага":o9q4s1sq je napisao(la):
Колико сам чуо сви они су добили дозволу од Градског зеленила на 99 година !!!!!!!!!!!!

Odakle ti, kako su im dali dozvolu da zidaju na dnu nasipa ? Kako mogu da seku ono drvece, to drvece nema estetsku ulogu, ono sluzi da se obala drzi, da je voda lako ne odnese. To drvece ima preko svako preko 30, neka verovatno i preko 50 godina. Cini mi se da su neka odsekli.

Bulevarac":1rcmuwxb je napisao(la):
Гага":1rcmuwxb je napisao(la):
Колико сам чуо сви они су добили дозволу од Градског зеленила на 99 година !!!!!!!!!!!!

Odakle ti, kako su im dali dozvolu da zidaju na dnu nasipa ? Kako mogu da seku ono drvece, to drvece nema estetsku ulogu, ono sluzi da se obala drzi, da je voda lako ne odnese. To drvece ima preko svako preko 30, neka verovatno i preko 50 godina. Cini mi se da su neka odsekli.
Од једног познаника чији зет, који је иначе кафеџија, има "кућицу" на Сави. Каже ми познаник да његов зет има чак и папире од Зеленила за тај плац поред Саве где је изградио "кућицу" !!!!
Наравно платио је прво тамо где је требало да се плати да би добио тај плац, а и ту таксу за заузимање земљишта.

"Papiri bez značaja

Pojedine institucije izdale su izvesne papire vlasnicima vikendica, što su oni protumačili kao dozvolu za objekte. „Srbijavode” su propisale uslove za postavljanje oko 20 privremenih vodoprivrednih objekata, poput marina, ali vikendice očigledno ne spadaju u tu kategoriju, objašnjava Nikola Marjanović, direktor tog preduzeća.

„Zelenilo Beograd” je mnogim vikendašima naplatilo taksu za zauzimanje zemljišta koje je bilo zelena površina, kaže Dušan Panić, direktor vodoprivrednog preduzeća „Galovica”, čijim su radnicima vlasnici objekata pokazali priznanice."

I luna park placa isto zauzece zelene povrsine, ne vidim u cemu je problem onda kada postave luna park, da kazu eto ovde ostajemo zauvek ?
Ajde da mi odradimo to kod Juge na keju, isto je kao ovi sa keja iz 45-og. Jos kada bi snimili to kamerom, jasnije bi bilo u kakvom bezakonju mi decenijama zivimo.

Ma ovo je sve čista hajdučija, naravno da nisu mogli da dobiju nikakvo validno rešenje da tamo prave trajne objekta. Ovo vađenje na uplatnice EDB-a, Zelenila itd je samo mazanje očiju javnosti, ali i tu ima elemenata da se goni neko iz ovih službi za davanje priključaka/dozvola divljim objektima.

Iako zaista se po nešto radilo na Savi i zadnje dve decenije, ipak se poslednjih nekoliko godina devastacija ovog područja potpuno otela kontroli. Sada imate i teniski teren sa parkingom u zoni nasipa sa druge strane i više novih objekata koji su sagrađeni i na poljop. zemljištu pored nasipa (uglavnom oko ovog ten. terena). Čak ni splavova uz obalu nije bilo puno do pre 5-6 godina (izuzimajući desnu obalu na Adi CIganliji i Adu Međicu), a sada je do mosta svaki pedalj zauzet.

Nego, ako neko zaista zna kako bi i kome ovo mogli da prijavimo - bar da registruju prijavu, pa da ne bude moguća legalizacija ovih objekata na bazi državine kada nam pravna država još malo potone u narednim godinama...

Meni je najviše žao što će pristalice vikendaša sada ovo da gledaju kao napad na odlazak u prirodu, potpuno iskrivljući stvarnu poruku (kao i uvek) da je ovo nešto u čemu trebaju da uživaju svi, a ne da ga prisvajaju najbahatiji među nama. Ja se na primer slažem da postojanje rekreativnih kućica na vodi (malih, drvenih, jedan sprat 40m2 maks, nikako na uređenim kejevima) oživljava donekle reku, ali to mora biti u ograničenim delovima obale i umereno. Što se pak gradnje na samoj obali tiče, to se mora zabraniti obzirom da je se sprovodi uz čisto silovanje okoline i uzurpiranje javne svojine.

dsc03085.jpg

dsc03084.jpg

Домови за двеста две ромске породице

(Фото Беоинфо)
Европска унија финансираће изградњу домова за 202 ромске породице, а град ће обезбедити планску и техничку документацију. Одобриће потребне локацијске и грађевинске дозволе и повезаће инфраструктуру на комуналне мреже. Реч је о пројекту „Саградимо дом заједно” за расељене Роме који су живели у нехигијенским насељима испод моста „Газела” и поред „Белвила”.

Програм збрињавања ромских породица стартовао је у априлу када је град почео да обезбеђује потребну документацију и да се консултује са породицама које сада живе у лименим контејнерима. Ове породице до новембра треба граду да саопште на који од облика становања пристају. Понуђено им је да бирају да ли ће да живе у становима које ће подизати град и ЕУ, домаћинствима који ће бити адаптирани у селима широм Србије или ће, ако имају свој стан или кућу, пристати да у њима остану с тим што би их финансијери реновирали и опремили.

До краја године требало би да буде расписан тендер за извођача радова.

– Не можемо још говорити о почетку градње станова јер то сигурно неће бити у току зиме. Потребно је прво да припремимо терен и да обезбедимо сваки неопходан документ – рекла је Александра Крстић, заменица секретара за социјалну заштиту, која је са Ласлом Андором, европским комесаром за запошљавање, социјална питања и инклузију, посетила јуче породице у насељу Макиш. Становници су им рекли да сада живе у бољим условима у односу на оне које су имали у уџерицама испод „Газеле”. Њихова деца иду у вртић и школу. Обезбеђени су им хигијенски услови, струја и вода.

У уџерицама испод моста нису имали основне услове за живот. Пацови у картонским баракама били су уобичајена појава. Када су расељени, у августу 2009. године, на парчету земље где су биле бараке уклоњено је 80.000 кубика смећа. За три недеље, колико је трајало чишћење, отворено је и уклоњено више од 200 септичких јама и стерилисано 80 паса луталица.

Андор је рекао да је задовољан оним што се до сада урадило за ове породице, а подсетио је да је ЕУ пре две године усвојила нову стратегију за интеграцију Рома, која је фокусирана на запошљавање, образовање, смештај и здравствену заштиту.

Већина мушкараца запослена је у јавним и комуналним предузећима. Старији житељи похађали су вечерње школе, а организовани су и часови описмењавања.

У програм социјалног становања укључена је 61 породица која је добила домове у социјалним становима на Новом Београду и у Земуну.

Љ. Перовић
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ce.sr.html

Ове слике могу да иду у тему о насељу Белвил, јер се и станара овог насеља ово тиче.

Сви се сећамо циганског "Ромвила" и њихове крађе струје из оближњих трафоа. На жалост изгледа да неко опет или краде струју или је остала ситуација каква је и била док су ту били ! Жице и даље вире из земље које су невешто камуфлиране плочама тротоара, иду и по трави, а трафо станица је отворена и на "изволите".

Којој служби у Елекродистрибуцији Београд треба ово пријавити ?
0693.jpg

0694.jpg

0695.jpg

0696.jpg

0697.jpg

Gago, nadogradjujem se na tvoju reportazu, evo situacije u onom manjem delu do GSPa koji nije rasciscen a koji je u medjuvremenu narastao, tacnije iste situacije koja se nemenja jos od ciscenja bloka 42. To je po planu trebalo da bude rascisceno u martu ove godine. Koliko je meseci od rasciscavanja bloka 42 proslo a stanje pored GSPa je nepromenjeno, najvaznije je da uzivamo u replici terazija sve ostalo je sporedno!
Slike od pre 2-3 nedelje:

dscf4206.jpg

dscf4207.jpg

dscf4208.jpg

dscf4216.jpg

dscf4219.jpg

dscf4221.jpg

dscf4223.jpg

dscf4224.jpg

dscf4225.jpg

dscf4228.jpg

dscf4229.jpg

dscf4232.jpg

dscf4233.jpg

dscf4239.jpg

A sto bi kad su se uselili u baraku na kosancicu u samom centru dobro za biznis

mekbejn":jj0oddct je napisao(la):
kakav fenomenalan i ironičan šamar bi udarili vlastima kada bi se uselili u repliku Terazija :)

Mislis da nebi da nema cuvara? :)

dsc04083.jpg

svojevremeno raseljavanje roma radi izgradnje bezanijske kose iz nekog filma na rts

http://nin.co.rs/pages/article.php?id=82019

"VECITI i VECITO NE NADLEZNI"
Jos jedna od tekovina i zaostavstina 'evro-atlantskih integracija' koju je za sobom ostavila zuta korupcijsko lopovska bag** sirom Srbije. Nekad smo kao klinci obozavali ovuda da vozikamo bajseve do ostruznickog mosta. Tu su dolazili svi iz blokova i stariji i mladji, ovo je bila omiljena strafta i za pesake i za bicikliste. Vec par godina unazad ovaj nasip je skoro replika jurija gagarina. Ja sam imao ideju da razbijamo flase ili bacimo kamenje na prvih 200 - 300m, medjutim gde naci toliko flasa i kamenja, imao sam i dosta 'srdacnih i prijateljskih' dijaloga sa vikendasima.. U medjuvremenu situacija je iz godine u godinu sve gora a nasa omiljena strafta koja se i ranije nije ponosila super kvalitetom asfalta sada lici na kaldrmu a mi skoro proterani sa nje. Sta normalan covek da uradi u korumpiranoj drzavi u kojoj se nezna ko je za sta nadlezan a kome se prava na normalan zivot svakodnevno uskracuju? da uzme stvar u svoje ruke - sledi klavir, da ceka da drzava pocne da radi svoj posao - proci ce mu zivot, da se skloni - primitivizam je pobedio, da se odseli i vise ne gleda to - pitomi odlaze, divlji dolaze.. a kao rezime svega brate, bili smo, jesmo i bicemo najveca palanketina u Evropi, barem smo u necemu pobednici!

Gago i Nebojsa
po +1 :)
slikovanjem za nas si rizikovao da nazgaziš na nešto pa još i da se zaraziš. . . . pu, pu, daleko bilo . . .

Vidi , sličice bi pre trebale da se nadju na temi beogradske pijace (legalne, ne legalne, divlje. . .)
smetilište prave naj niži socijalni sloj tokom i nakon trgovnine
Posetioci, prodavci i kupci sve su belji, belji. . .
Nema potrebe prilepljivati samo tim jadnicima iz ,,kartonki..
još i pijačnu problematiku.

boco hvala, to je inace apoteka za ono sto se nalazi iza bloka 45 i I. Ribara..
E da zaboravio sam da kazem, pricao sam sa jednim od cuvara koji tu danonocno dezuraju u vezi struje sa Gaginih slika, covek kaze da oni nocu came u mraku a ovi ovamo ladno 'pale' svetlo, gledaju tv, slusaju muziku itd! vidis sta ti je sudbina okrece se kolo srece hahaha..

verujem da ukradu 100 x manje struje od nelegalnog naselja pored nasipa iza bloka 45, + nebojsha za komentar :gobb:

Хвала Боцо-Ицо.

Него чух и видех вечерас на вестима да су ухапсили крадљивце (њих шесторо) оптичких и осталих каблова, по Београду. Описали су и начин како су крали. Видим сви припадају најзаштићенијој националној мањини (!) и о којима сви будно воде рачуна. Не би ме у опште чудило да се сад разноразне АМ, НВО, Кандићке и слични, организују и обезбеде им подобне адвокате !

Ne znam da li je Nebojsha user Cult sa b92 bloga, ima isti avatar. Komentar od Culta sa bloga b92, na blog Nebojse Krstica, da se brine da li su ove mere selektivne, odnosno uperene prema clanovima ds-a, te da on zeli pristojnu i normalnu Srbiju je savrsen.

Hm, da
u pristojnu i normalnu Srbiju se veruje tek kad se s vlasti ode.

Dok si u mogućnosti da pristojnu i normalnu zemlju praviš, onda privedeš novcu vesele drugare i omogućiš im masovnu pljačku raznih agrobanaka, državnog budžeta, opštinskih budžeta, razvojnih banaka, fondova, tendere nameštaš, iz budžeta plaćaš fantomske konsultante i projekte, od institucija napraviš smehotres, dovedeš stručnjake za usavršavanje otimanja, ovi izmisle ofpse, sokoje, takse na takse, oglodješ sve do poslednje pare, celu stranku i vesele koalicione partnere zaposliš po agencijama za pomorske nesreće i još stotinjak takvih, armiju lopina koja krene u pljačku preko tendera, upravnih odbora, pokupuje desetine hiljada automobila od naših para, natakari im rotacije, a kad para nestane, onda zadužiš zemlju za deset narednih generacija, samo da se dolče vita veselih drugara nastavi, sa sve onim košarkaškim, šmekerskim gimme five.

E, kad sve to prodje, onda se traži pristojna Srbija.
A gde su naših deset godina, to ko j***.

http://blog.b92.net/text/23106/Normalna-i-pristojna-Srbija/

Bata989Dragan sa SSC foruma prenosim
Mislim da bi trebalo i ovde da prenesem: Poruka za sve, posebno devojke, maksimalno obratite pažnju na svoje stvari - džepove, torbe, rančeve, torbice, banda cigana (nisam rasista nego stvari zovem pravim imenom) hara na potezu od Zelenog venca, preko podzemnog prolaza pa sve do Knez Mihajlove, samo danas sam sa drugarima prisustvao prilikom 2 pokušaja pljačke i odlično su organizovani!!! Danas sam prvo išao sa još dva druga i na kraju prolaza između Maršala Birjuzova i Zelenog venca kada je jedan cigan pokušao da pokrade jednog od njih, srećom da je ovaj drugi video kako mu izvlači fon pa je "upao" u lanac i vratio fon, a drugi put je pokradem neki srednjoškolac, a po trku bih rekao da tu sreću nije imao tu sreću da mu ne ukradu.... Ranije su jednoj mojoj drugarici ukrali dokumenta u busu na okretnici na Zelenom vencu a da su joj dokumenta nađena u divljem romskom naselju u bloku 70a...

Bulevarac, nisam to ja ali mali je svet, ja inace vise volim trash medjutim ova fotka je bas cool...Inace svaka cast mom imenjaku ko god da je, imamo isti pogled na zutu mafiju!
Iza bloka 45 ih ima ko zutih mrava tebra, inace kad god vidim neku konjsku zapregu u sred bloka ja im se n.....m k..e i porekla......itd cega se u trenutku setim.
Gago & direktore jednog dana ce poceti i da nam s..u na glavu i ovaj narod ce se i na to navici kao da se nista ne desava. Nema veceg mazohistickog naroda od Srba, svaka susa moze da ga j..e i radi sta hoce pa sto na kraju nebi i cigani.

Небојша, они нама одавно каке на главу, јер смо им ми сами, понашањем, опхођењем и додворавањем некима , то дозволили.

Пар слика нехигијенског насеља у Земуну у оној долини, а ја га зовем "Силиконска долина" :p где је некада пролазила пруга. Сликано са узвишења код оне мање депоније код Зеленгорске улице. Ту близу је и дом пензионера "Бежанијска коса".
Направио сам и једну малу фоторепортажу тог дела Бежанијске косе, који припада Земуну, па ћу видети у коју тему то да ставим.

Ово је та мања депонија, која је чак "ограђена" и има рампу, али не вреди. Како се чини на слици, да су оне куће иза у Грмечкој улици, ту одмах близу, кад оно:

Снимано са ивице "провалије", а први снимак је у правцу Дунава, а остали снимци редом:

На овој слици се у даљини види мостић који премошћује ову долину где је ово нехигијенско насеље "Силиконкса долина", а мостић је у ствари улица Марије Бурсаћ. Са овог мост је наш чувени глумац и велики комичар, Слободан Ђурић слетео колима и погинуо, давних седамдесетих година. Чувена је она представа у којој је играо са Миленом Дравић и постао популаран "Извињавамо се много се извињавамо".

И неколико сличица сликано са тог моста у једном и другом правцу:

Има ту и зиданих кућа !

Ooo kakvo otkrice GagO moze li lokacija na bingu ,cisto radi lakse orjentacije ,kako bih tuda provukao tramvaj pa da vidim gdje da ga spojim na mrezu i da stavim okretnicu ,tu je valjda planiran depo u nekoj dalekoj buducnosti po jovinu .Svaka cast za trud +

Evo i video snimak iste lokacije
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UqsH7snmT5g[/youtube]

Koliko sam čuo tačno tom jarugom (dolinom, klisurom, šta već) ide granica NBGD i Zemuna pa je veliki problem kad nešto gori pa se ne zna koji vatrogasci treba da dođu. To je valjda i problem u čijoj je nadležnosti taj prostor.

ps: Da to nije Laudanov šanac?

Bio sam pre 2 dana tamo, vozikao se biciklom, pa kada smo se vracali sa Gardosa prosli smo i tu. Imaju neke stepenice koje vode dole, tu je smece i haos, da se ne usudis da se spustis, bas jezivo izgleda.

Vrh