Хахаха...:kk:ivana-bg":3u9wy7j6 je napisao(la):Mislim da je krajnje vreme da mi sa ovog foruma postanemo VLAST
стварно је прошло читавих 10 година? ја се заиста не сећам шта се на том месту налазило пре рома... можда нека земља, неки шут, баш не могу да у сећање призовем време пре картон ситија. у ствари је главни кривац власник тог земљишта, он је дозволио да се формира то ругло београда.ivana-bg":wcne6sd2 je napisao(la):Proslo je tacno 10godina od kako su se ti ljudi naselili ispod Gazele...koliko jos treba da prodje da ih sklone odatle?
A onda se tako slučajno i neočekivano nama naivnima i nevinima desila '99, i izbeglice romske nacionalnosti su se naselile tu.ivana-bg":2oyqen3q je napisao(la):da, bila je zemlja..sut..sta god u milosevicevo vreme i bile su dve neke stare kuce/barake koje su izgledale kao one montazne..ja se toga secam a onda odjednom je dosla najezda mrava, koja se pridruzila tim dvema kucama i stvorila brazislku favelu!
Vrlo diskutabilno. Vrlo.Djordje":3em9gpss je napisao(la):Словенци су држава са снажном левичарском традицијом и уз то и чланица Европске уније што их обавезује на Бог зна какве стандарде.
Slazem se.Djordje":ajdjqp07 je napisao(la):Моје питање гласи: Шта би Словенци урадили са овим насељем?
А тек то да држава размишља од чега ће они да плате комуналије и слично - па не знам, можда да за њихове потребе запослимо и дијететичаре и фитнес инструкторе? Дакле, по мени, ове људе треба хумано раселити у приступачан, човека достојан смештај широм Србије у насељима са изграђеном инфраструктуром, и даље их пустити да се сналазе. Ако им се не свиђа, могу у нпр. Словенију, тамо ће им вероватно бити боље.
Ови ,,наши" на власти су потписиваењм реадмисије дозволили долазак у Србију 300 000 рома из целе Европе, укључујући и Словенију наравно...не знам шта се са тиме дешава...колико их је стигло, да ли је то уопште ступило на снагу...у сваком случају чорба је закувана...кад ћемо да је једемо то ћемо тек да видимо...сећам се да се нека националистичка Мађарска странка у Србији бунила и рекла да њима у Војводини нема места...али се није бунила против потписивања...Нека ме исправи неко, ако се нечега нисам добро сетио...давно је било...(не)заборавља баба...хахахахахаDjordje":16uo9xjx je napisao(la):Ако им се не свиђа, могу у нпр. Словенију, тамо ће им вероватно бити боље.
Значи, то је већ почело да се реализује, кад кажеш да могу да се виде у Делта ситију или говориш о рому из Делта ситија као моделу рома из западне Европе?jovanovm":2t58svun je napisao(la):Pa bilo ih 150,000 ustvari, a ti Romi su obicno dosta bogatiji od prosecnih gradjana Srbije, s obzirom da su ziveli i radili u Nemackoj, Svajcarskoj, ili Austriji godinama. To su oni koje vidis vikendom u Delta Sitiju...
Ne kazem da su svi takvi, ali vecina jeste.