Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

+ za fotke, inace prava pejsazno arhitektonska idila, u sred grada :laugh: kad gledam ovu zadnju sliku u glavi mi one reportaze sa studiaB i napadi na reportere i kamermane ..... ne prezaju ni od cega, u tim "glavama" to je sad njihova zemlja i tacka, ko god pokusa da ih skloni sa nje je uljez koji hoce da im otme imovinu pa mu stoga (i kao opomena drugima), da se ne igra sledi kamen u glavu :) Kad se policija nedavno onako "provela", kako li bi prosao neko od nas kad bi slucajno onde usetao, ne smem ni da zamislim ..

Ja redovno prolazim tuda biciklom, pa i noću a ulične svetiljke na potezu od Holiday Inn-a pa sve do Belvila ne rade... Međutim, sada kada su ove magluštine, ipak zaobilazim xD

Sine kad ce vise ovo da se sklanja odavde, ovo vise ne moze ni da se gleda ...... u sta se pretvori NBG ..... !! :pob:

Opet otrovi preko belvila, crn dim, ponovo pale gume i ostale rekvizite ..

pa normalno kad ih je djilas raselio po celom gradu. Tako je i u makisu. Zapale neki otrov i guse narod...strava...

Nebojsa":2p05h2ky je napisao(la):
Небојша како не разумеш, па то "они" хоће на тај начин да отерају оно мало станара у Белвилу из станова и да се они уселе :lol:. Вероватно инструкције од НВО.

Гага":28dtrgwn je napisao(la):
Nebojsa":28dtrgwn je napisao(la):
Небојша како не разумеш, па то "они" хоће на тај начин да отерају оно мало станара у Белвилу из станова и да се они уселе :lol:. Вероватно инструкције од НВО.
:laugh: .. necije su instrukcije sigurno ..

( brate mi se smejemo, medjutim ..... ....... !!! :rolleyes: )

@ЈЛаки ево још сличица од три Циганска насеља, па их убаци у твоју мапу "Нехигијенских насеља".

Циганско насеље поред улице Тошин бунар, а тачно преко пута где улица Владимира Назора излази на Тошин бунар. Сликао сам из улице Николе Добровића, и види се само део насеља, а само насеље је велико.

image hosting jpeg

Циганско насеље у улици Николе Добровића 1, које у ствари припада улици Владимира Назора, али га је ЈЛаки тако означио на мапи, па нека се тако и даље води.

jpeg image hosting

Циганско насеље на Бежанијској коси, које је омеђано улицама Партизанске авијације, Љубинке Бобић и Исмета Мујезиновића, а налази се тачно преко пута Еко пумпе.

hosting images

Хтео сам да снимим и оно циганско насеље у Тошином бунару које се налази између железничке пруге и зграде Пореске управе Нови Београд, али није се могло, било их је пуно на тротоару и у насељу и нисам баш хтео да се препирем. И са друге стране насеља, где је онај ауто сервис, исто се није могло сликати из истих разлога ! Други пут.

Promenio sam ime, nisam znao da tu postoji ulica, zato sam stavio da je u Nikole Dobrovića.
Ubačeno sve, odlično!

:laugh: , sto mi smesno ovo, tj izraz "cigansko naselje" ... :laugh:

Jel ste culi povodom najnovijih pretnji o ukidanju vizne liberalizacije zbog laznih azilanata koje dve grupacije se oznacavaju kao glavni problem?

Kad ih odbijaju bogati i mocni, kojim to sredstvima cemo mi da im resimo "probleme" i pretvorimo od nomada u normalne civilizovane gradjane stvarno se pitam!

Nebojsa":a3ire2no je napisao(la):
Jel ste culi povodom najnovijih pretnji o ukidanju vizne liberalizacije zbog laznih azilanata koje dve grupacije se oznacavaju kao glavni problem?

Kad ih odbijaju bogati i mocni, kojim to sredstvima cemo mi da im resimo "probleme" i pretvorimo od nomada u normalne civilizovane gradjane stvarno se pitam!

Koja je druga?

Imate vest,rome iz bloka 72 sele u martu jer je protivzakonito i nehumano seliti ih zimi.

Nigde se ne pominje romvil,verovatno ce i njega na prolece.

direktor":29kzurwg je napisao(la):

"Нажалост, то је пораз ове службе, нема помака, ви делујете превентивно, али једноставно када нисте у могућности да утврдите нечији идентитет, онда не можете ни да предузмете мере", рекла је Горјана Обреновић, начелница Комуналне полиције.

Још већи проблем је у новобеоградком блоку 72, где су инвеститори већ спремили све за градњу 700 станова, али чекају да се са њихове имовине раселе нелегални станари. Упозорава се, међутим, да се проблем таквих насеља мора системски решавати.

:laugh: .. Jel ovo san ili java ... naslusah se glupih viceva i budalastina od ove drzave vise nego od svih svojih ortaka i ortakinja za svoje 23 god!! Znaci ako ti neciji odlutali vepar upadne u dvoriste onda neces moci da preduzmes nikakve mere jer mu na usima ne pise, tj nema zig ciji je i odakle je !!!!!!!!!??? :laugh:

@Vucko slazem se da je nehumano pomerati ih u sred zime ali ne i "protivzakonito" !! Znaci "zakonito" je da uzurpiraju tudju imavinu a u isto vreme je protivzakonito da ih covek sa svoje imovine otera ili pomeri !!!!!!!!??????? mislim, stvarno ......

@Nebojsa
Samo za tebe :) jedna mala Beogradska sličica mislim da je sa kraja 19 ili početka 20 veka
kao dokaz da su poodavno TU ali očigledno nisu živeli u kartonkama
kuce -dvorišta po II sv. ratu kao i nj. stanari imali su nemilo stradanje jednostavno brisanje
pa se sada pitamo odakle su i šta će nam
Naše tri generacije je kod njih 6 -7, koj to zakon i pravo može da im vrati imovinu kada nemaju ni LK a i nepismeni su
bez ikakvih a naročito starih dokumenata a usput ni sami ne znaju šta i gde su imali

Ujedno predlog za jedno od mesta za raseljavanje / izgradnju higijenskog montažnog naselja

Uploaded with ImageShack.us

Izvor fotografije : http://www.politikin-zabavnik.rs/pz/node/977?page=66

Edit
Čiji je ,, vepar zalutao ,, u ova njihova dvorišta,, ? i mnoga druga
Nije ni čudo, oduvek smo imali puno dobrih veprova , poznati smo po tome, zar ne ? :lool: :laugh: :lool:

E tebra dobar ti predlog za raseljavanje samo sto bi oni najpre da ostanu tu gde jesu i da im se izgradi naselje

Inace koliko sam informisan malo je ovde bg cigana, sve je to 80% doslo volovskim zapregama sa Kosova i drugih krajeva pa cak imam informacije da naviru iz Bugarske i Makedonije!!! nomadi su to, nije daleko od istine. U tom smislu oni su najevropljani, za njih granice ne postoje! ;)

Nebi ja inace imao nista protiv njih da su tamo gde im je i mesto - van urbanih naselja, ovako u sred grada ..... mnogo bodu oci - (da buden fin).

Калуђерица, правно гледано :D
Leszek_Wasilewski-rocinha.jpg

@boca-ica
Od petnaest beogradskih kmetova za vreme prve vladavine kneza Miloša, dvojica su bili romski.

Vrh