Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

rešenje problema. kad uđemo u EU svima podeliti pasoše pa nek idu kud koji.....

Мени делује вероватније да пошто нас зезну и ми испунимо наше обавезе у вези реадмисије да нам укину бели шенген

Nebojsa":2oxloxma je napisao(la):
bre do pre nekoliko god. da si hteo da ih vidis morao si da ides samo u Borcu ili Karaburmu (nisam nikad patio od toga da ih gledam :) )

Hmmm, otkud sad to...da si jednom prešao Gazelu u poslednjih 10 imao bi šta da vidiš.

Pretpostavljam da i dalje pričamo o naselju.

Pa, ja kad tamo predjem nigde ih nevidim .... a sto, gde ih ima?

:D , jbt totalno zaboravi na gazelu, dakle sje*******asmo i karaburmu i borcu zajedno!

orion":1mkjcep1 je napisao(la):
Мени делује вероватније да пошто нас зезну и ми испунимо наше обавезе у вези реадмисије да нам укину бели шенген
:laugh: , kralju sasvim je moguce, u nasem slucaju :laugh:

neverovatna je količina novih baraka tik uz gsp. gledam lagano pojavljuje se jedna kuća, pa druga, onda ne obraćam pažnju jedno vreme i danas kad sam prošao tuda zgrano sam se šta ga ih je tu.

A i one na trasi ump-a malo dalje.bice tu sou samo tako...

Gago i Nebojsa,nema rendera ne znam ni ko je kupio zemljiste,recimo da su jedan korak iza ovih u bloku zapadno od belvila.Ovi zapadno od belvila kupise zemljiste i rade projekat.Dok ovi tek kupise zemljiste.

@ Vucko
Jel si za ovo zapadno od belvila mislio na onaj blok pored delta sistija na uglu j.gagarina i oml. brigada?

Nebojsa":1erwdo6r je napisao(la):
direktore grad je to uradio, neverujem da je alfic bas toliko mocan i odvazan za takve korake.

Sta je grad uradio??? Grad im postavio cesmu??? Miiiiiislim, strasno! Umesto da ih isteruju odatle oni im prave cesme jbt... :rolleyes:

Гага":1erwdo6r je napisao(la):
Мали предлог о решавању ове шах-мат ситуације око Цигој... ух извињавам се, Циганског насеља на УМП траси: Блок 44, несуђени Водени парк, ужасно запуштен и остваљен на милост и не милост времену и пропадању....
...Сад ће Небојша и остали блоковци да ме набију на колац, због овог предлога !

Na vesala s tobom za taj predlog! :lol:
Neka, neka, mi bas uzivamo u neizgradjenom akva parku :laugh:

E to za cesmu, sigurno su zazidali "cesmu" jer su razbucali onaj hidrant iz kojeg je inace danonocno nonstop curila voda, pa je bilo i malih lokalnih poplava. Kako razbucase struju i semafore, tako i hidrant :laugh: predpostavljam da je to razlog

Upravo tako....dodaću samo

Nevenkovic":37mycgvb je napisao(la):
Ono što meni nije jasno je zašto je grad upošte dozvolio da se ovoliki broj u zadnje 2 godine naseli na području onoga što nazivamo Romvil.

Što se tiče onog iz Zemun polja, on mi je skroz jasan. Buduća pregovaračka snaga mu proporcionalno raste sa porastom broja stanovnika.

krkan1":37mycgvb je napisao(la):
Države vole, napisao sam to u nekom pokojnom postu, da koriste jednostavna, a ekstremna rješenja. Ili stan ili buldožder. Rijetko kad nešto između. Da je ovaj gospodin sa malo na kosi vlasi svaki dan sa Romima i da im odmah u startu neda da se priključe na stub (kad samo jedan dođe da se priključi), ili da opomene vlasnika prve čerge koja dođe pod most, ove teme sad ne bi bilo.

večeras u đorđa stanojevića ispod pruge stoji desetak vozila što policije što komunalne policije. šta rade ne znam...

inače na tom celom delu ne radi javna rasveta i mrkli je mrak.

vucko":1wo56juo je napisao(la):
Bravo za direkciju,oni i doprinose problemu sa nelegalnim naseljem.Pogledajte ovaj prilog,iselise zenu sa sestoro dece bas pred zimu.Stvarno nemaju obzira,ako mora da se isele,to se radi na leto a ne po cicoj zimi.I gde ce da odu nego u romvil?

http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=905&yyyy=2011&mm=10&dd=27&nav_id=552961

E da ima bar izvod od zadnjeg čeka penzije bila bi zaštićena ko beli medved
ovako kad ima maloletnu decu
šta drugo
čista dekadencija društva :notok:

ili ćemo svi biti penzosi ili čemo završiti u romvilu :laugh:

večeras u sred đorđa stanojevića zapalili nešto na asfaltu. ne znam šta je ono ali pretpostavljam neke gume kad onoliko dugo gori. posle došli vatrogasci i ugasili. policija obezbeđiivala mesto sa nekim lampama. vozilo se preko pruge.

Cim toliko dugo gori u pitanju su gume i smece, pa to inace pale.

1. Treba naći način da se uvedu u sistem. Možda nešto kao privremene LK koje treba češće overavati dok ne dođu do najneophodnijih dokaza o poreklu
2. Zapošljavati i regulisati plaćanje rada. Pogotovu prikupljače sek. sirovina registrovati pri javnom preduzeću
3. Graditi neprofitne stanove na različitim lokacijama u gradu (ne praviti geto, dakle blizu škola, ambulanti itd.)

Međutim, dobijanje stanova bih uslovio pravilima koje bi neko verovatno osudio kao nehumane:
1. Inspektore za kontrolu higijene, kao i uslova života u tim stanovima
2. Savetnike pomoćnike koji će ohrabrivati upis dece u školu, pomagati pronalaženje poslova...

Mislim da bi se sa dolaskom novih generacija i upisivanjem romske dece u škole podigla svest nacije i da bi netrpeljivost nestajala, takođe mislim da bi se opšte raspoloženje Roma popravilo kada bi se neko prema njima ophodio sa poštovanjem (pomenuti inspektori i savetnici)...

Kažnjavanje prestupnika shodno zakonu ne spominjem, jer se to podrazumeva. Diskriminaciju od strane organa vlasti oštro kažnjavati.

Što se tiče drugog videa, mislim da neke nevladine organizacije revoltom prema raseljavanju Roma iz naselja ispod Gazele ispoljavaju svoju netrpeljivost prema sadašnjoj Vladi ili imaju interese u opozicionim strankama. Život u kontejnerima nije najbolje rešenje, ali je bolje nego nehigijensko naselje. Legalizovati nehigijensko naselje bi bilo potpuno suludo, a postavljanje kontejnera na istom mestu (ispod Gazele ili bilo gde drugo) bi zaustavilo razvoj grada, što je takođe suludo.

Upravo tako, treba pre svega raditi na preventivi, da se ljudi osposobe za bolji život. I sve su to realni predlozi.

Ovo je tuga. Mogli bi da nađu i neke dobre primere, pa da prikazuju moguće načine izlaženja iz ove bede. Učinili bi rešenja realnijim...

žao mi je samo što ih ne iseljavaju češće.

i žao mi je jadnih policaja što uopšte ulaze u priču sa njima. ja da sam im pretpostavljeni naredio bi im da ne smeju ni reč da progovore sa njima nego samo da ispunjavaju zadatak.

a oni kontenjeri su sigurno bolji od baraka. tu baba kuka kako smeštaj ne valja, kao da je pre toga živela u hajatu.

a ako ćemo nekom već da delimo stanove onda bolje da to bude neka niža srednja klasa sa decom koja je zaposlena i plaća porez i dažbine, a ne nekom na koga se još i troši porez poštenih građana da bi se taj neko upristojio.

Vrh