Nesto ne verujem da u tim nelegalnim divljim naseljima zive Srbi,da bi clanovi imali iste stavove ka njima?
Imala bih identican stav. Nemam problem sa tim ljudima sto su cigani (boja koze, sta god). Poznajem kultivisane cigane, sa nekima sam isla u skolu i druzila se, sa nekima su moji roditelji prijatelji. Ali to su ljudi koji zive civilizovan zivot, nisu kontejnerasi.
Vidim da ovde vlada neka cudna atmosfera, kao da se takmicimo za mis popularnosti. Tako cuh da je pljuvacka lekovita, pogotovo ciganska (da ne pricamo o tome kako su ljudi po tim divljim naseljima bolesni od suge npr). Meni je gadno da me neko ko smrdi na kanalizaciju dodirne, pljune mi garderobu (ne daj boze mene direkt). Gadno mi je i odvratno i to je moje pravo. Kome je super nek se namesti na metu i prima pljuce.
Sto se tice prava deteta, mnogo veci problem je kako se ta zajednica postavlja prema sopstvenom podmlatku, nego da li ga vucko/frajla/neko treci lupi iza uveta. Nije strasno sto bebe od 2 meseca zive na raskrsnicama u rukama svojih majki, sto im seku udove, polivaju kiselinom, sto ih siluju, vencavaju sa 10 godina...Ne to je ok, okrenimo glavu na drugu stranu, ali ako ih klepnes, ode ti u padinjak na prinudni rad. Glupo i licemerno.