Nema već neko vreme novine tj glasilo pokreta, zanimljiva ti je zamerka direktore...
Elem, da se vratimo na konkretne stvari.
Ja sam uvek bio mišljenja da u politici treba da postoji jedna jaka opozicija kako bi vladajuca partija imala odredjenu dozu straha da ne može da se ponaša bahato jer onda narod ima drugu opciju.
A opet ta opozicija treba da bude zdrava tj pametno usmerena jer narod ne ocekuje od nje da po default-u pljuje sve sto radi vlast već da ponudi alternativu.
A NDVBGD bas upada u te greske. Navodno, postoje zbog BnV, bore se protiv tog projekta ali kad im zatreba koriste po običaju sve propuste vlade kako bi podkrepili njihove kritike. Konkretno ovde se ne koristi Vinca zato sto je NDVBGD prepoznao da tamo ima problem već zato sto svaki problem koji ova vlada nije resila može upravo da se koristi protiv vlade, dakle u korist pokreta koji zasniva svoju politiku iskljucivo na kritikovanje.
Osnovni problem pokreta NDVBGD je sto se ne bore za nekoga, tebe, mene, ili bilo kog gradjana beograda, Srbije nego se bore protiv nekog, to neko je vlast i to je njihov jedini cilj.
To ti je kao da hoćeš da rusis nešto a ne znaš sta ćeš da izgradis umesto toga, ali eto, bitno je da to srusis.
Ovde fali malo vise vizije i malo sire shvatanje od sta to pada, pada vlada.