Šta je novo?

Naučno tehnološki park Zvezdara

To je pristupni put,fino sto ga zavrsavaju.

Spoljašnje uređenje NTP Zvezdara
Započeti su radovi na spoljnom uređenju kompleksa naučno-tehnološkog parka "Zvezdara", dok su ostali radovi na završavanju objekta u poodmakloj fazi.
Spoljašnje uređenje kompleksa podrazumeva spoljašnje priključke - toplovod, vodu, kanalizaciju, jaku i slabu struju, saobraćajnicu, rasvetu, ozelenjavanje i parking.

83-full-3.jpg

83-full-4.jpg

83-full-5.jpg

A evo i problematicnog pristupa objektima zbog nelegalne gradnje

83-full-8.jpg

http://piu.rs/news.php?id=41

@jlaki & @vucko
+1 :) & +1 :)
Prijatno je videti kako lepo napreduje, uz sve to i sličica iznutra :kk:

Ne moze se raditi po ovom vremenu previse.Stavise neke krovne osnove crvenkaste boje,ko zna sta ce staviti na njih.

Ona ogromna sirina ulice je zapravo zato jer ce tu biti puno parking mesta umesto drugog smera ulice kao sto sam mislio.

Stigle su i raster ploce za postavljanje na parking mestima kojih ce biti po slobodnoj proceni preko 100.

A postavljeni su i neki sahtovi,izgleda za vodovod jer idu uz brdo sto nema logike da su za kanalizaciju.

P.S.Ona deponija izgleda prelepo jer je prekrivena snegom,jedino rusi idilu okot crnih dzukaca lutalica koji trckara po deponiji u porazi za hranom.Nadrealan prizor,jos samo fale Romi i eto scene iz Kusturcinog filma,naravno sa sve naucnim centrom u pozadini.

Slika sa Google Earth iz avgusta 2011. godine.Jasno se vidi novi kruzni objekat koji ce sluziti kao glavni ulaz.Jedino mi izgleda cudno sto izgleda blize istocnoj zgradi,i to na 8 metara,dok je 13 metara od zapadne.Bas me zanima zasto simetricno nije u sredini kao na renderu projekta.

Sto se tice kanalizacije bice prikljucena kao i ostala infrastrukture na ulicu Veljko Dugosevica koja do sada nije imala kanalizaciju.Eto koristi i za kraj jer ce biti sredjena infrastruktura.

naucni-centar.jpg

P.S.Napravicu reportazu ovih dana posto se prolepsalo vreme.

Bio sam nesto u zurbi.Evo klasicne slike iz mog ugla.

Prvi objekat je dobio konacni izgled,samo da sklone nalepnice sa onih folija gore levo i sklone skelu sa lifta.
I ostali objekti dobijaju konacni izgled polako.
fotografija0224.jpg

Sa desne strane slike je bila ona deponija ciji problem je suptilno resen po nasem obicaju,tako sto su je zatrpali zemljom!

Sa druge strane nisam mogao slikati jer je bilo nekoliko stanovnika onog nelegalnog naselja i uopste nisu bili prijatni,a iz uglova odakle sam mogao slikati je sunce islo direktno u objektiv :(

Prednji deo se sredjuje polako,stavljaju one raster kocke za parkinge,bice bar stotinak parking mesta.Dovlace jos kablova za struju i to cak iz Severnog Bulevara koji je nekih 1 km odatle,pa se ti kablovi granaju ka Bogosloviji i Ruzveltovoj.Puno struje srce ova nauka bre! :D

Pocelo je i uredjenje sa severoistocne strane objekata ka sumi,nadam se da ce ispostovati render i da tamo nece biti ulice i parkinga vec pesacke zone.

Dacu radnicima jos nedelju dana pa cu onda opsirniju reportazu da napravim jer se tek otkravise od zime i ne rade u punom tempu,a posto je otvaranje planirano u maju pred onu rec na slovo I morace da ubace u petu brzinu da bi zavrsili na vreme.

Trenutno su radovi usresredjeni na deo iza naucnog centra ka sumi gde ce biti setaliste i na objekat koji sam mislio da nece ni dirati.To je ranije planirana kotlanirca cija betonska osnova je sagradjena kada je i kostur centra uradjen pre 20 i kusur godina.

Brdo masina je tamo,poseceno je divlje drvece koje je izlazilo iz objekta i koliko vidim trenutno ga sredjuju.Sigurno ce ga zavrsiti,a bas me zanima koja ce mu biti namena.To je ovaj objekat.

objekat.jpg

Sto se tice one dve nelegalne kuce severoistocno od naucnog centra svo divlje rastinje ispred i iza njih je iseceno i tuda se gura neverovatno puno kablova,mislim da se sada radi o optici za brzi internet.Zalosno je sto ce te dve nelegalne kuce ostati i narusiti ideju celog centra a i estetski dojam.Radnici prakticno obigravaju oko te dve kuce a da ih nema,mnogo bi to lakse i brze uradili.

P.S.U nelegalnom naselju sa juzne strane naucnog centra su stanovnici nabacili zanimljivu pricu.Pravio sam se da sam novinar i oni su zauzeli stav da im naucni centar kvari zivotni standard i ugrozava zivotnu sredinu!I da se nadaju da ce grad da im otkupi tu svoju imovinu i dodeli posteno stanove u centru.Mozda da ne zivim 500 metara odatle i da znam o cemu se radi bih i progutao tu pricu.

Takodje je i primetno da ima sve vise pasa lutalica na delu gde je bila deponija i na juznoj strani od centra jer ocigledno se baca sve vise hrane a kontejnera nema u blizini.Nadam se da ce taj problem biti resen da ne bi smo doziveli da citamoo kako su tog i tog doktora nauka izujedali divlji psi usred novog modernog naucnog centra Zvezdara.To bi vec bilo kao da je sa njuza.

Mozda su to naucni psi homere,obrazovani ovo ono :cool: Ako ih u centru privedu na njihovu stranu,nece trebati onda da placaju cuvare da cuvaju naucni centar.

+1 :)
Lepo napreduje ,
al kao da fali još koj sprat :rolleyes:

Tražeći nešto potpuno deseto, pre neki dan naleteh na ovu sliku:

ntpz.jpg

Izvinjavam se ako je bilo. :cool:

Prvi put vidim ovo,bravo!!!

Vidi sto pise I faza realizacije projekta,rok zavrsetka 06. April 1990. godine.

I od tih 18 "kockica" iz prve face cemo imati samo 5 kada zavrse izgradnju.

Ne znam puno o projektu, ali ono što je očigledno je da je zamišljen u nekoj drugoj zemlji i u nekom drugom vremenu i da je verovatno i onda bio preambiciozan kao i mnoge druge stvari. Nakon svega, mislim da je dobro ako i ovih 5 profunkcionišu.

+1 za slike

@ Vucko, koliko je bese faza/ kockica predvidjeno ovim novim projektom? Zaboravih.

Samo tih 5 nezavrsenih.A koliko je planirano,vise ne mogu ni sam da pobrojim.

Bili su neki politicari pre neki dan u poseti centru,nema ni reci o rokovima,izgleda da ce centar zavrsiti sredinom ili krajem maja.

Ograde su skinute.Dok ona tabla na kojoj pise da je rok zavrsetka radova u februaru stoji na nekom stubu sada.

Rekao bih da za nekih 10-15 dana mogu da zavrse centar,rade uglavnom na okolini mada ima i radova unutar objekata.

Ipak nece dirati kotlarnicu koja se vidi na zadnjoj direktorovoj slici iza bagera,vec su zasadili neko drvece ispred nje u nadi da je sakriju.

Браво за репортажу, момци. То је прави допринос квалитету овог сајта, а не аматерско бављење метафизиком. :kk:

Danas, u nedelju, u 11 sati otvaranje (ili barem slikanje o kobajagi otvaranju) Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari.

Ako budu neke zanimljive fotke, baciću ih ovde.

Stvarno ga otvaraju!!?

Ima jos radova,mada su oni uglavnom na spoljnom uredjenju,objekti su gotovi koliko videh.Izgleda da ce praviti ulicu pa ce centar imati i istocni prilaz ali ce biti kao reli cik cak i preko nekog vestackog brda koje su nasuli preko deponije.

Takodje su zbog takve situacije stavili bankine na ulicici koja je izmedju centra i onog nelegalnog naselja,malo kvari sliku jer je deo uradjen betonskom ogradom koja ce imati gore metalnu konstrukciju,a deo tom bankinom koja je kao za autoput.

Bilo otvaranje danas.
Bota, Đile, Boža, Šule, krem de la krem.
Jedva čekam da vidim na tv šta su usnimili.

sdc16003.jpg

sdc16047.jpg

Ah, da čisto da dodam. Ima ovde još da se radi. Nije baš skroz gotovo.

Vrh