Francuzi nas zeznuse,bese je bio problem sa kalibrom,ili dobismo municiju ili orudje sa pogresnim kalibrom...
Enivej,po obicaju malo skrenusmo sa teme.
Glavno je da zbog naseg ponosa koji nam nije dobro doneo u ranijim ratovima ali je opstao bez obzira na sve ne smemo biti isti kao i ovi moderni nacisti i sa njima ubijati civile po xyz zemljama.
Ulaskom u NATO ne bi smo dobili nista,naprotiv bi izgubili iz dobro poznatih razloga.
U zadnjih nekoliko dana su potvrdjena 2 napada u kojima je ubijeno 30 civila u Libiji od toga 5 beba.Cak je i nato to priznao.Ja sam pre za to da umremo od gladi kao narod nego da neke nesretnike kao sto smo mi bombardujemo iz neke toboze demokratije.
Necu postavljati te snimke,gnusni su.Ovo je snimak skinutog bespilotnog helikoptera od strane Vojske Libije.
http://www.youtube.com/watch?v=FzYn3CDzjwA
Mozete li zamisliti koje je to izivljavanje kada nesretnici od Libijske vojske za 90tak dana skinuse jedva jednu bespilotnu letelicu???
To je ono sto ameri zovu real life excersise.Da hoce mogli bi da ubiju Gadafija ali im je interes i da oslabe pobunjenike pa da ulete u Libiju,i sve da bude po njihovom.
Za dan,dva ce biti donet zakon u senatu da posalju pesadiju u Libiju.
Sto se tice one bespilotne letelice,podsetilo me je na izjavu Tesle u kojoj kaze da ce u buducnosti drzave imati robote.I kada izbije neki sukob poslace robote na neutralnu teritoriju i posle dvoboja odredjivati pobednika.Nije ni mogao pomisliti da ce zemlja A koristi te robote(avione,besplitone letelice) da ubije bespomocne civilie drzave B.