Nadam se da Glas prirode neće videti šta mu uradiše sa drvećem ispred muzeja. Sada neka ga lepo odseku do zemlje i posade nešto patuljasto i oblikovano, a ne da ovo suvo granje sada ovako štrči..Što se tiče MSU i preklapanja muzejskih postavki: Kada je pedesetih godina osnivana moderna galerija, a zatim MSU, fundusi Narodnog muzeja sa umetnošću 20. veka su očerupani, kako bi uz nove otkupe činili stalnu postavku MSU. Problem je ostao u tome što je gomila dela naših umetnika prve polovine 20. veka, ali i iz druge polovine-ostala i dalje u Narodnim muzeju i činila postavku umetnosti 20. veka. Naravno, čitao sam da je nekada i MSU imao izuzetnu stalnu postavku pa su se ta dva muzeja lepo dopunjavala. Medjutim, sada je problem što MSU više nema nameru da drži stalnu postavku, nego da pravi samo povremene izložbe, što mislim da nije dobro, jer tako ostajemo uskraćeni za brojna dela koja samo stalna postavka može da promoviše. Čuli su se i predlozi, pa i od Miodraga Protića, da zgradu MSU treba "konzervirati" kao muzej naše umetnosti 20.veka, a pored praviti novu zgradu za savremu umetnost 21. veka. Sklon sam da takvu ideju podržim. Da se lepo i sva umetnost 20. veka iz zbirki Narodnog muzeja prebaci u MSU i tamo napravi izuzetna postavka za ceo vek, a tako bi se više mesta ostavilo i Narodnom muzeju da izloži preostale izuzetne zbirke. Na Ušću onda planirati podizanje nekog modernog "čuda" za ovo doba, kada se nadju sredstva.