Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Znači popust je 13% umesto 21% za one koji nemaju HR tag?

Nije umesto, jer je 13,04% popust za pospaid HR tag, a 21,74% popust za prepaid HR tag. S obzirom da je u T4A moguće ubaciti samo postpaid SRB tag, u HR je moguće ostvariti samo popust za postpaid tag od 13,04%.

Vise se isplati kupiti prepaid hr tag pa se registrovati na toll4all i koristiti ga u srbiji.

Naravno sve dok se gr ne uveze, pa ce najisplativije biti naruciti besplatan gr tag i registrovati ga na toll4all.

Nisam nešto proučavao HAC tag ali u smislu kredita mislim da je kao i Crnogorski ili Grčki u osnovi isti to jest pare su tamo negde na serveru HACa i onda vi uplatom unapred određene količine novca dobijate popust jer logično nekome ste dali novac na neodređeno.

Zato ga je i moguće lako dopuniti online jer se pare transferišu sa bankovnog na račun HACa i lako ga je uvezati u sistemu.

E sad jedino ne znam kako su rešili ulaz na autoputu ako imate premalo kredita da izadjete?

Njegovom registracijom u T4All u Srbiji on automatski postaje postpejd jer se više kredit ne skida sa HAC servera već sa platne kartice pa taj kredit ostaje onoliko koliko je i bio.

Naš fizički nosi pare tj iznos na sebi i svaki prolazak skida iznos i upisuje nov na isti tag.
Zato ga je nemoguće dopuniti online a i uvezati u neki od sistema jer je programiran za rad bez servera i zato se i nosi na dekodiranje.

Ide se u minus ako nema kredita, a kada si u minusu kasnije nemozes više da udjes. Ali u teoriji možeš da budeš i 20 evra u minusu

Ide se u minus ako nema kredita, a kada si u minusu kasnije nemozes više da udjes. Ali u teoriji možeš da budeš i 20 evra u minusu
A ako si recimo imao 15 eura što je dovoljno do Okučana lupam sad šta se dešava kod Zagreba?

Isto odeš u minus recimo 5 eura i da li posle dobijaš neko upozorenje ili?

Hvalla na prvom odgovoru.

A ako si recimo imao 15 eura što je dovoljno do Okučana lupam sad šta se dešava kod Zagreba?

Hvalla na prvom odgovoru.
Ništa, račun ide u minus za taj iznos koji fali. Kod iduce nadoplate se prebije.

Dok god imaš iznosa za najkraću deonicu, do tad možeš da udjes

Ako si već u minusu, moraš da uzmeš papir i nemozes da udjes

Ništa, račun ide u minus za taj iznos koji fali. Kod iduce nadoplate se prebije.

Dok god imaš iznosa za najkraću deonicu, do tad možeš da udjes

Ako si već u minusu, moraš da uzmeš papir i nemozes da udjes
Hvala , verovatno imaju pravno rešeno posle jer bi kod nas to pokušali sigurno da zloupotrebe.

"Vaša transakcija je odbijena. Molimo pokušajte ponovo ili se obratite banci koja je izdala karticu."

Мени једноставно неће :) Биће ваљда у неком тренутку.
Drugar isti problem ima od kada su pustili ovo, zvao danas Puteve, rekli mu da samo Visa kartice Intese i Raiffeisen banke imaju ovaj problem i da čekaju da te dve banke reše to, jer je do njih.

Moja je VISA od Komercijalne, normalno registrovao preko Toll4All - ENPay je tag. Hoće li da otvara rampu tamo il da se ne zezam? :D Idem početkom jula u HR

Ja imam prepaid ENC iz Hrvatske i šanse nema da ga uvežem sa T4All, kad odem na povezivanje, redirektuje me na T4All i odmah izbaci grešku, neuspešno prebacivanje podataka, pisaću podršci, ali moguće da prepaid tagovi ne mogu da se uvežu?

Jel isprobao možda neko, ako poseduje HR prepaid tag?

Ja imam prepaid ENC iz Hrvatske i šanse nema da ga uvežem sa T4All, kad odem na povezivanje, redirektuje me na T4All i odmah izbaci grešku, neuspešno prebacivanje podataka, pisaću podršci, ali moguće da prepaid tagovi ne mogu da se uvežu?

Jel isprobao možda neko, ako poseduje HR prepaid tag?

Da li pokusavas da ga dodas na vec postojeci nalog na kom vec imas srpski tag?

Ukoliko je to slucaj, tako ne moze, nego moras neulogovan da ides na toll4all.com i odaberes da dolazis iz hrvatske pa tako dalje. Tu zapravo dobiješ da pratiš uputstva iz ovog pdfa i da sve odradiš zapravo preko prodaja.hac.hr https://toll4all.com/assets/docs/Uputa-za-registraciju-HAC-ENC-uređaja-u-T4A-sustavu.pdf

Moguće da je problem jer već imaš nalog na toll4all sa istim emailom koji imaš na hac.hr

Poslednja izmena:
Nemam nalog na T4All, pratio sam te korake iz uputstva, dodao na HAC portalu tablice i išao na link za Registraciju na T4All, on prebacuje na T4All sajt, ali odmah nalog učitavanja sajta, izbacuje grešku da podaci nisu uspešno prosleđeni.

Drugar isti problem ima od kada su pustili ovo, zvao danas Puteve, rekli mu da samo Visa kartice Intese i Raiffeisen banke imaju ovaj problem i da čekaju da te dve banke reše to, jer je do njih.
Ha, kakva radost, baš te dve imam :) Ako ne proradi na vreme biće virtuelna Master

Vise se isplati kupiti prepaid hr tag pa se registrovati na toll4all i koristiti ga u srbiji.

Naravno sve dok se gr ne uveze, pa ce najisplativije biti naruciti besplatan gr tag i registrovati ga na toll4all.
Мало ми је цимање да имам 3 тага са собом и да на два од та три морам да уплаћујем новац унапред и да водим рачуна да ли имам довољно.
Или сам нешто пропустио?
Овако на прву лопту мени делује да ми се не исплати то цимање зарад уштеде од тих неколико процената.

Izgleda da je Intesina Visa proradila na HAC. Na HAC vidim karticu koju sam dodao, a na SBB (T4A) još uvek ne, valjda treba da se sinhronizuje, ne znam. Dobra stvar je sto mi sa pojavila opcija da tokenizujem karticu i za BINA.

treba 15 minuta da prodje i na toll4all da je dodata, ako si selektovao binu treba sad da ti se zelene obe na prodaja.hac.hr pocetna strana.

Ne radi zvanicno, da. Al dovoljno je da ides update kartice i imas mogucnost da ga ukljucis. A dal ce otvoriti rampu necemo znati dok neko ko je ovo uradio ne isproba.

Ne radi zvanicno, da. Al dovoljno je da ides update kartice i imas mogucnost da ga ukljucis. A dal ce otvoriti rampu necemo znati dok neko ko je ovo uradio ne isproba.

Nemam tu opciju. Opcija Želim koristiti ENC uređaj na području Istre je osenčena, nije je moguće selektovati i prelaskom mišem preko nje izlazi: Odabran je uređaj iz vanjske interoperabilnosti s kojim nije moguće uključiti BINA Istra tokenizaciju. Što je i ispravno, s obzirom da uređaj ne važi za BINA.

E jbg, izgleda su isključili, do juče prekljuce je moglo da se uključi. Tačno sam znao da će onemogućiti.

Prilozi

• Screenshot 2025-05-23 114730.png
    Screenshot 2025-05-23 114730.png
    42,3 KB · Pregleda: 88
Da li prolazi Visa kartica (bancaIntesa) za HAC sa našim tagom, da li je rešen taj problem?

Imam prepaid tag i treba da ga odnesem u JP "PS" na rekonfiguraciju za tall4all i da dodam kartice za Srbiju i Hrvatsku, a imam samo VISA i Dina kartice.

Stanje sa našim tagom za HR je i dalje vrlo haotično. Konačno su proradile i VISA kartice, bar za Banca Intesa. Ja sam uzeo novi TAG preko SBB i nemam pristup T4A aplikaciji nego samo preko SBB portala mogu da vidim svoj nalog što mi je potpuno nerazumljivo jer su TAG prodali Putevi i svuda stoji oznaka Toll 4 All. Ovde ne vidim da sam ubacio svoju karticu za HR TAG dok MNE i NMK normalno vidim. Sa druge strane na HAC aplikaciji isto tako ne vidm svoj tag, dok na HAC web normalno vidim. E sad, na HAC web mi je zelena tačkica za HAC, a kad mišem stanem na BINA traži mi da tokenizujem karticu. Znam da BINA još nije u T4A, ali OK. Nadam se da će se sve ovo u neko dogledno vreme sinhronizovati i da će TAG ovi noemalno raditi gde treba.

To je samo dok se razmene podaci medju servisima - Ako proveris sada trebalo bi da je vidljivo i na T4A i na HAC sajtu i na Aplikaciji.

Vrh