A da li grčki tag može da se koristi i u Makedoniji ili Crnoj Gori? Ili da postavim trenutno relevantno pitanje, da li crnogorski tag radi u Makedoniji i obratno?Grčki tag je besplatan. Eto ko još nema tag, prilike da uštedi 2000din.
A da li grčki tag može da se koristi i u Makedoniji ili Crnoj Gori? Ili da postavim trenutno relevantno pitanje, da li crnogorski tag radi u Makedoniji i obratno?Grčki tag je besplatan. Eto ko još nema tag, prilike da uštedi 2000din.
Ako gledamo T4A sajt onda bi CG tag trebalo da radi u MKD i obrnuto. Grčki još nije u sistemu tako da mislim da ne radi?A da li grčki tag može da se koristi i u Makedoniji ili Crnoj Gori? Ili da postavim trenutno relevantno pitanje, da li crnogorski tag radi u Makedoniji i obratno?
Koliko se vidi i (ne) čuje na snimku tag nije uspešno očitan (ne čuje se „bip“) i nije postavljen prema uputstvu, tačnije u polje sa crnim „tačkicama“ na vetrobranskom staklu kao što piše u uputstvu za svaki tag. Na kraju krajeva, upitno je rastojanje od vozila ispred (>10m prema uputstvu treba da bude) i brzina je upitna.
Prave se mrtvi svi, pominjan 15. maj i od tad nikom ništa (septembar 2023 ćemo da progledamo). Kao da je neko nekad odgovarao za neispunjen rok u ovoj zemlji, jaka stvar.
Koliko se vidi i (ne) čuje na snimku tag nije uspešno očitan (ne čuje se „bip“) i nije postavljen prema uputstvu, tačnije u polje sa crnim „tačkicama“ na vetrobranskom staklu kao što piše u uputstvu za svaki tag. Na kraju krajeva, upitno je rastojanje od vozila ispred (>10m prema uputstvu treba da bude) i brzina je upitna.
Na konto svega ovoga, meni se desilo da se tag ne očita jer je bio samo par cm udaljen od polja gde treba da bude postavljen na vetrobranu i ako je brzina bila ispod maksimalnih 30km/h, na svu sreću zbog „brzine puža“ vozila uspeo sam da stanem na vreme, nakon prelepljivanja taga u „crno polje“ radi besprekorno.
Tako je, slažem se u potpunosti!U o
Pre mi deluje da su hteli da se provuku "za dž" iza ovog koji je otvorio rampu svojim tagom i postave to na Insta/Tiktok da skupe lajkove.
Međutim, morali su puno bliže da voze, ali me ne čudi da su se zeznuli s' obzirom na muziku koju slušaju.
PS: Pitaju ko će im nadoknaditi štetu na vetrobranskom staklu - sa snimka se jedino vidi da bi oni trebalo da plate eventualnu štetu na rampi.
Što se tiče postavljanja taga, iz mog iskustva, on treba da bude okrenut "belom" stranom na gore, a gde god da stoji normalno se učitavao. Često sam vozio auto koji nema nosač za tag pa sam ga očitavao iz ruke, nikakav problem.
Nego šta nego su namerno hteli da prolete. Najbolji dokaz je da je snimanje telefonom uključeno prilikom prilaska rampi, ko bi zaboga snimao random prolaz kroz naplatnu rampu. Aj da je snimak sa dash cam-a, nego je ovde neko izvadio telefon, pripremio se i upalio snimanje, sa ciljem da ispadnu pametni, ali su ispali majmuni.U o
Pre mi deluje da su hteli da se provuku "za dž" iza ovog koji je otvorio rampu svojim tagom i postave to na Insta/Tiktok da skupe lajkove.
Međutim, morali su puno bliže da voze, ali me ne čudi da su se zeznuli s' obzirom na muziku koju slušaju.
PS: Pitaju ko će im nadoknaditi štetu na vetrobranskom staklu - sa snimka se jedino vidi da bi oni trebalo da plate eventualnu štetu na rampi.
Pa i nisam rekao u svakom već da je okrenut kao da stoji na nosaču. To mi je upravo rekao radnik iz puteva kad je video da držim tag u ruci iznad volana.Mada ovo neće niko pročitati ponoviću opet!!!
Pričali smo sećaš se o anteni i tagu,beloj strani itd.
I to da radi u svakom položaju je jedna urbana legenda koja posle dovodi do ovakvih situacija.
Imali smo tagove za parking na poslu i prešli smo na očitavanje tablica. Moram priznati da tag nikad nije omanuo, a čitanje tablica redovno.Turci su zbog pametnih vozača prešli na ovog taga na Tag Stiker nalepnicu ali du se i tu pametnjakovići setili pa ga stave u foliju i onda lepe privremeno gde ono požele ili skidaju ...
Kombinacijom taga i tablica se pokriva mnogo potencijalnih problema
Pa da ali zahtev parkinga je mnogo manja računska brzina,frekvencija,zona zračenja kao i jačina poljaImali smo tagove za parking na poslu i prešli smo na očitavanje tablica. Moram priznati da tag nikad nije omanuo, a čitanje tablica redovno.
Edit: Rekao bih da se to upravo pominjalo kao prednost pri kupovini, što većini vozača zapravo i odgovara.To znači da se praktično stimuliše da se tag šeta iz vozila u vozilo
Ovo se desilo i u Crnoj Gori. Rampa se spustila na kola. Ali samo se odbila u stranu i nije oštetila šoferku. Ni njoj nije bilo ništa. Verovatno je drugi sistem. Crnogorka je izašla iz kućice, namestila rampu, vratili kola da ponovo prođu. Morala je da poništi u sistemu alarm, jer je registrovano kao neovlašćen prolaz kroz rampu.Ovo gore nije snimak sa dashcam-a, već osoba na zadnjem sedoštu snima. Što bi to neko radio? Meni deluje kao da su očekivali da se ovo desi.