Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Koliko je meni poznato Crnogorski tag ne radi u Makedoniji jer ta dva preduzeća moraju potpisati ugovor.

Bosanski tj Tag iz Republike Srpske bi trebao da proradi oko 1 Avgusta i važiće samo u Srbiji ali ne i tag iz Federacije.

Srpski tag bi tako ubrzo mogao da važi na tri teritorije NMK,MNE i BiH entitet RS.

Grčki tag kao što ste gore mogli pročitati je još u postupku jer je država Grčka raspisala tender od 700.000 eura na koliko je procenila troškove uvodjenja ineroperabilnosti pa tek posle toga kreće u izmene softvera i dalje korake.
 
Prave se mrtvi svi, pominjan 15. maj i od tad nikom ništa (septembar 2023 ćemo da progledamo). Kao da je neko nekad odgovarao za neispunjen rok u ovoj zemlji, jaka stvar.
 
Izgleda da sam slučajno ispao pametan prošle godine pa kupio hrvatski TAG, ovo kombinovano neće proraditi verovatno nikad. Jedini problem sa njihovim TAG je što mora skoro da se stane na rampi, a desi se da se TAG i ne očita.
 
Evo i Republika Srpska je napravila aplikaciju i omogućila svojim korisnicima da pripejd Tag dopunjuju online kao i da sve kontrolišu preko aplikacije slične onoj u Grčkoj.

To bi takodje moglo da poveća broj tagova jer bi sada mogli da ih prodaju i naručuju online.

Jedini mali uslov za stare korisnike a ima ih oko 40.000 je da ponesu tag sa sobom i prekonfigurišu ga u jednoj od 5 poslovnica APRS.

Ko ne želi može i dalje da koristi stari sistem direktne dopune.

 
Vrh