TheOnlyLuka
Higher intermediate
Da li pri ukucavanju serijskog broja TAG-a treba samo poslednjih 11 cifara ili sve iz aplikacije? (ENPay)
Pre 8 dana sam poslao u EnPay podatke za 2 taga. Nisu odgovorili. Danas sam proverio serijske brojeve na OB stranici ali nema ih u evidenciji. A trenutno sam u GR i njihov tag radi odlično. Srećom nema gužve na MKD naplatnim rampama pa se prolazi s kešom.ENPay je verovatno zatrpan ili dezorganizovan, kako god na OB stranici sam proverio serijski broj svog TAG-a i dobio info da je prenet u OB. Otvorio sam normalno nalog (čim sam uneo registraciju povukao je ser. br TAG-a) i registrovao karticu za MK. A sve to bez da mi je stigao mail od ENPay. Sad samo čekam da se OB širi na meni zanimljive zenmlje.
tvoja banka ti skida npr. 100 denara u dinarskoj protivrednosti, kao sto bi ti skinula 5 eura u dinarima.
Uostalom, evo okacio sam ti screenshot sa OB sajta.
Nisi u pravu, ide dupla konverzija kao sto je kolega gore napisao. Ti generalno ne vidis tu duplu konverziju jer se sa kartice(racuna) skidaju direktno dinari ali je banka uradi tj jednu uradi po karticarskom srednjom kursu a drugu po svom.Ako se plaća sa Visa ili Mastercard karticom koja je vezana za dinarski račun, onda se vrši direktna konverzija iz valute plaćanja u dinare i to po kursu kartičarske kompanije (ne banke) i taj kurs je maltene kao srednji.
Objasni nam sta pokusavas. Jel hoces da registrujes ENPay tag na OpenBalkan portal?Nope, ne funkcioniše. Neće da ga registruje. Kaže da serijski broj uređaja i verifikacioni kod nisu dobri.