Informacija od jutros, nosac taga na OMVu 359rsd!
Da potvrdim od danas. Ima na MOL pumpama, cena je i dalje 150 din.
Pa jel 150 ili 360?
![]()
Zajednička naplata putarine RS i Srbije putem TAG uređaja u julu
Zajednička naplata putarine RS i Srbije putem TAG uređaja u juluwww.ekapija.com
Ја баш ретко идем аутопутем (живим у Зрењанину), али међу првима сам купио таг, још 2015. године, шест година пре него што сам купио ауто. Дао сам га пријатељу са којим сам путовао на море.Prošle godine su imali ispod 100k korisnika T4all a sada tek 112k
Mislim da je to ipak sporo i da sadašnje kampanje na sajmovima ipak ne daju rezultate.
Po meni u ovom trenutku jedan pravac promocije bi bili Turski influenseri koji se bave temom putovanja i eventualna saradnja gde bi oni za neki procenat ljudima podešavali i slali uredjaj.Sada kada su bar 3 zemlje na njihovoj ruti nije mala stvar imati tag uredjaj.
Drugi pravac bi bile naše turističke agencije i Grčka info i Nikana recimo po istom principu.
Treći možda i najbitniji pravac bi bili sami inlasanti jer su savršeno rasporedjeni promoteri duž cele zemlje.
Pošto retko menjaju mesto rada savršeno znaju svakoga ko je bar 5 puta prošao tu bez taga.
Na svakoj prizninici koju izdaju piše njihov ID koji bi uz neki potpis i kod donosiocu dao popust na tag a inkasantu procemta ili bonus na platu.
Ljudi se plaše novotarija i bez prave informacije ne žele da zamaraju mozak a upravo inkasant je taj koji im sve može objasniti.
Od ljudi koji retko idu ne treba očekivati da će ikada svojevoljno kupiti tag.
Na sadašnjim promocijama gde su delili dzabe ili slično užtagove su uzimali ljudi i koji koriste i koji ne koriste.
Takofje savršen marketing je i pratna ENP traka dok neko čeka u redu.
Naravno ne treba red da bude kilometar ali ne treba šititi onoga ko ne želi da se modernizuje.
Ni u pošti ni u banci ne vidim proširenje šaltera već naprotiv i svi strpljivo čekaju ako ne žele da koristr online bankarstvo.
Sada i Putevi imaju uslugu brendiranja taga.Mislim da su počeli to da rade od skoro.Nadjoh na KP prodaju tagove za 1800 sa logom Plazme![]()
Mislim da piše u uputstvu da se ostave generičke (tablice sa ugovora) prilikom registracije. Ja sam takođe u pošti kupio jedan i on je sa generičkim tablicama registrovan dok se tag od kompanije ENPAY registruje sa stvarnim tablicama na vozilu. Tablice su bitne samo ako se budeš registrovao za Hrvatsku.Купио сам таг у пошти, и када сам се регистровао тамо сам уносио регистрацију таблице неку њихову са уговора. Да ли могу да променим таблице на моје, или је то небитно?
Zašto bi za Hrvatsku bile bitne tablice, a kod drugih ne? Koliko znam, dokle god je ista kategorija vozila tablice su nebitne. Tablice sa ugovora se unose zato što je to broj pod kojim oni zavode tag radi lakšeg obračuna. Isto je ako se kupi tag u tehnomaniji, mts, SBB. Svuda se broj ugovora unosi.Mislim da piše u uputstvu da se ostave generičke (tablice sa ugovora) prilikom registracije. Ja sam takođe u pošti kupio jedan i on je sa generičkim tablicama registrovan dok se tag od kompanije ENPAY registruje sa stvarnim tablicama na vozilu. Tablice su bitne samo ako se budeš registrovao za Hrvatsku.
To je zato što taj broj fizički stoji u memoriji taga i unet je u trenutku formiranja taga u nekol od poslovnica JP a posle poslat dilerima na dalju prodaju a sami dileri nemaju OPS uredjaj za programiranje.Za Hrvatsku se pri prijavi T4A taga na sajtu HAC unose stvarne tablice. Kad sam kupio postpaid tag u pošti još dok se T4A zvao OpenBalkan, uneo sam broj tablice umesto onog PPxxxx, ali i dalje mi kod prolaska na rampi izlazi PPxxxx.
Meni je prilikom registracije na HAC portalu sam popunio broj ugovora u polje “Registarske oznake”. Ja sam popunio samo ono što je bilo prazno. Tag je kupljen u Tehnomaniji. Vidim da u HAC aplikaciji ima “Upravljanje registarskim oznakama” i da mogu da se dodaju druge tablice na tag. Nelogično mi je da tablice budu bitne pošto je platna kartica vezana za tag, a ne za tablice i ako prodje tag rampu ona skida, a ako prodje auto bez taga mora ručno da se plati. Može li neko da potvrdi da moraju tablice za Hrvatsku (ovde mislim na nekog ko je već putovao tamo sa našim tragom, ne teoretski), prolazicu tamo uskoro pa bih sve da spremim kako treba.Za Hrvatsku se pri prijavi T4A taga na sajtu HAC unose stvarne tablice. Kad sam kupio postpaid tag u pošti još dok se T4A zvao OpenBalkan, uneo sam broj tablice umesto onog PPxxxx, ali i dalje mi kod prolaska na rampi izlazi PPxxxx.
Tačno tako...Okosnica svakog Free Flow su ustvari tablice a tag tu dobro dodje kao kontrolni mehanizam koji će vremenom nestati kod putničkih vozila jer će svako kasnije ili pre shvatiti da mu je to ustvari jedan teret kad recimo njegov komšija plaća isto putarinu preko naloga a da uopšte nema tag.Вероватно Хрвати траже тачне податке о таблицама због будућег система који планирају да уведу.