Najbolji potez mu je bio ukidanje onih odvratnih reklama. Juče sam bio u Novom Sadu i ono je tako gadno, ne vidiš gde si i osećaš se kao da si u konzervi.Meni se čini kao da su se gužve na desnoj obali Save smanjile otkako su uveli i de jure besplatan prevoz.
Još onog dana kad su uveli to, ja sam bio manje više neutralan, mnogi su kukali i predviđali katastrofu ali po mom mišljenju prevoz je i pre bio polovično besplatan. A ovako su možda naveli i druge da batale kola i pređu u JGP. Videćemo i u narednim mesecima kakvo će biti stanje glede gužvi.
Naravno ovo nije dovoljno, jer je Beograd (bio) zagušen sa 700.000 automobila dnevno. Ali ako se bude video neki napredak, što da ne, samo napred.
Čak i bolida kao što je Šapić može nekad nešto da u..re da uradi kako valja.![]()
Ala se peru pare. Za nepune dve godine, treća zamena vozačevog kompjutera.Počeo sam da viđam u pojedinim busevima neke nove aparate, a sa gornje strane imaju funkciju za beskontaktno plaćanje. Pre toga su imali dva aparata, onaj što liči na fiskalnu kasu i još jedan displej pored njega sa mapom.
Pogledajte prilog 228321
kod nekih prevoznika je ovakav, a kod nekih je onaj sa mapom.Počeo sam da viđam u pojedinim busevima neke nove aparate, a sa gornje strane imaju funkciju za beskontaktno plaćanje. Pre toga su imali dva aparata, onaj što liči na fiskalnu kasu i još jedan displej pored njega sa mapom.
Pogledajte prilog 228321
Valjda su u sva vozila ugrađeni brojači iznad vrata - to je, čini mi se, i pravilnik, da nova vozila moraju imati te uređaje.Sada kada nema naplate karata, kako se odredjuje opterecenost linija, tj kako se zna koliko ljudi i kad koristi koji prevoz? Tackastim softverom?
Interesantno... I da li se preko njih onda odredjuje i dinamicki red voznje? (Nisam ironican, stvarno pitam - samo kapiram da sve vezano za ovu temu zvuci suludo)Valjda su u sva vozila ugrađeni brojači iznad vrata - to je, čini mi se, i pravilnik, da nova vozila moraju imati te uređaje.
Бројачи служе да се Стрели оправда километража и никоме више.Valjda su u sva vozila ugrađeni brojači iznad vrata - to je, čini mi se, i pravilnik, da nova vozila moraju imati te uređaje.