Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Ovih dana viđam kontrolore kako proveravaju vozila, valjda poštovanje polazaka...
Ја сам их виђао на Бановом брду на окретници вероватно су ту сваки дан бележе у свеску нешто вероватно реализација полазака на линијама.

Pocele su da se lepe nove reklamne nalepnice za “besplatan” prevoz na mestu gde su bile stare za Beograd plus naplatu u autobusima, trolama i tramvajima. Ovako izgledaju:
1737726022146.png

Video sam i ja. Zašto su vrata na pogrešnoj strani? Možda Gangula planira i dvosmerne autobuse.

Nedostaje negde i obaveštenje na engleskom da je prevoz free. Stranci su zbunjeni, ne veruju da je besplatan prevoz.

jednom članu moje porodice firma i dalje uredno isplaćuje naknadu za prevoz u visini mesečne karte na blagajni.
Koliko ima još poslodavaca sa takvom praksom, živo me zanima? 🤔

Po meno gest za svaku pohvalu, pošto je inflacija pa nek se nađe i mali dodatak.

jednom članu moje porodice firma i dalje uredno isplaćuje naknadu za prevoz u visini mesečne karte na blagajni.

Po meno gest za svaku pohvalu, pošto je inflacija pa nek se nađe i mali dodatak.
Kod mene je u januaru bila uplata za decembar, tako da treba i ta osoba da proveri da nije isto kod nje. U januaru ću videti, ali pošto sam uzimao pare i državna je firma gde se poštuju zakoni, verujem da će nastaviti da uplaćuju.

Kod mene je u januaru bila uplata za decembar, tako da treba i ta osoba da proveri da nije isto kod nje. U januaru ću videti, ali pošto sam uzimao pare i državna je firma gde se poštuju zakoni, verujem da će nastaviti da uplaćuju.

Kod njih je da se otrpilike od 20. u mesecu ide na preuzimanje naknade za naredni mesec.
Tako su 20. Decembra uzeli za Januar i evo sada u Januaru za Februar.

Super, drago mi je da je dosta poslodavaca zadržalo tu stavku.

Kod mene u IT firmi uredno uplaćuju, s tim da se ranije prevoz uplaćivao odvojeno, a sada je ta stavka ukinuta i svota za prevoz mi leže i vidu uvećane plate za iznos nekadašnje naknade.

Jesu
Gužve u gradu tokom januara su neverovatno male. Juče (petak) u 16:50 od Voždovca do Centra nije bilo nikakvih gužvi ni na Autokomandi ni na Slaviji, kao ranije nekih 19-20h. Gazela je isto bila totalno prohodna u tom momentu.

Ali treba napomenuti da to može da bude (i verovatno jeste) n drugih uzroka, besplatan prevoz najverovatnije nije glavni uzrok. Treba da sačekamo par meseci i da detaljno analiziramo brojke.
Јануар ни досад није био проблематичан месец, али гужве су и у децембру биле изненађујуће мале за тај месец, осим у данима са лошим временом. Стање у граду, међутим, све време није уобичајено и сваки закључак био би погрешан.

Али хипотезе можемо да постављамо, а моје гласе:

1) Протести су изузетно повољно утицали на смањење гужви - само нек потрају;

2) Затварање Старог моста се није осетило - можда је имало и позитиван ефекат;

3) Затварање Драјзерове имало је несумњиво позитиван ефекат, јер се двапут брже стизало да Раковичког друма (возио (се) у шпицу, гледао на сат). Правац Драјзерова - Мост на Ади треба затворити.

I da se zatvori pravac ka Drajzerovoj, opet bi bile gužve, ako se ostavi skretanje ka topčiderskoj zvezdi.

Kod mene u IT firmi uredno uplaćuju, s tim da se ranije prevoz uplaćivao odvojeno, a sada je ta stavka ukinuta i svota za prevoz mi leže i vidu uvećane plate za iznos nekadašnje naknade.
Logicno razmisljanje, nije gsp jedini prevoz. Dobijes pare pa koristi kako hoces dolazi na posao, mozes i podmornicom do pristanista pa posle pesaka na posao.

Logicno razmisljanje, nije gsp jedini prevoz. Dobijes pare pa koristi kako hoces dolazi na posao, mozes i podmornicom do pristanista pa posle pesaka na posao.
Nije logično nego jedino Zakonski ispravno. Dobra volja poslodavca. Pošto radnik ima 0 dinara troškova da dođe na posao sada se ta isplata tretira kao zarada. Znači idu puni porezi i doprinosi na i iz zarade za razliku od ranije gde je do nekog iznosa naknada bila neoporeziva, a ako je prelazila taj iznos onda se plaćao samo porez.
Pod "ima 0 dinara troškova" znači da je radniku dostupna opcija da besplatno dođe na posao. Ne ne misli se na bicikl :)

Poslednja izmena:
Vrh