Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Vrhunski cinizam; samo onaj ko beogradski javni prevoz nikada ne koristi može biti prezadovoljan njegovim (ne)funkcionisanjem.

Bio sam dugo na odmoru i nisam pratio. Da li su povećali broj mesta gde mogu da se kupe papirnete kartice?

@Užice
Sad sam tek pogledao članak koji si postavio. Klasična bu****. Doduše, on je zadovoljan sistemom naplate, a za sam prevoz tvrdi samo da poseduje čiste autobuse sa ispravnim klimama. To je kao korak ka najboljem javnom prevozu u ovom delu Evrope. Smešno i žalosno u isto vreme, a za godinu do godinu i po dana se apsolutno ništa krucijalno ne može promeniti, al taj nivo svesti i znanja od jednog Gangule je previše za očekivati. I dalje priča o nekim silnim nabavkama vozila, još i tramvaja, a ni jednog tendera u najavi, a kamoli da ima reči o realizaciji sa sve ni malo naivnim rokovima isporuke. No, ima dosta ljudi koji se primaju na to, tako da ne sumnjam da će skupiti bar nešto političkih poena.

Još malo sam govorio o Google transitu. Inače sam proverio za ovaj tekst i GT ne radi u NS-u dok radi u Kragujevcu i Nišu.

Иначе за све које интересује, на Јандексовој апликацији и даље држе податке о линијама тј. графику и уредно се приказују, штавише у последње време је све чешће користим. Имају чак и информације о БГ возу, што је Гугл мапама фалило.
WhatsApp Image 2023-08-20 at 14.58.21.jpg
WhatsApp Image 2023-08-20 at 14.58.22.jpg

Bio sam dugo na odmoru i nisam pratio. Da li su povećali broj mesta gde mogu da se kupe papirnete kartice?
Da, sve karte sem povlaštenih se mogu kupiti na trafikama sa ove liste: https://bgnaplata.rs/wp-content/uploads/2023/08/PRODAJNA-MESTA.pdf

Još malo sam govorio o Google transitu. Inače sam proverio za ovaj tekst i GT ne radi u NS-u dok radi u Kragujevcu i Nišu.

Da dodam na tekst, čini mi se da je bus(š)logic učinio više u Beogradu za tri meseca nego u Novom Sadu za 3 godine (naprednija aplikacija npr), naravno to ima i do toga kakvu aplikaciju je grad zahtevao i kolko para je pukao na istu. Imam i male nade za povratak Google Transita, jer ako su sposobni u Nišu da ga nameste, gde je isto BusLogic, onda mogu i u Beogradu, samo treba to da dođe do nekog nadležnog. Naravno, da je BusLogic krš jeste, ali šta nam je tu je, bar dok imamo Gangulu...

Aha zadovoljan...lepo,pitao bih ga da se provoza na prijatnih 35°C napolju i 20 više u IK112LE, u kome su prozori zatvoreni i nema vazduha, a na srednjim vratima ima i besplatan tuš 🥳

Što se same aplikacije tiče, bolja je od pređašnje.
A što se cena karata tiče, ne bi me čudilo da poskupe od Nove Godine, jer su svi zadovoljni i sve je bajno i sjajno, jer se poverenje građana vratilo 😂

Ljudi su zadovoljni jer se voze besplatno. Ovo je najgori sistem naplate karata u Evropi.
Inače, pratio sam neke Ruse na internetu koji trenutno žive u Beogradu. Kažu da nam je sistem naplate karata baš čudan... :)

Ja sam do skora imao prijatna iskustva sa uvezenim vozačima. Pre par nedelja sam naišao na prvog koji ''cima'' gas i kočnicu. A u to neko vreme sam čuo od prijatelja i neke kritike na račun njih. Ne bi me čudilo da se vremenom ''opuste'' i postanu sve više kao naši. Kažem, za sada moja iskustva su 99% dobra. Ali izgleda da se i oni menjaju s vremenom.
Baš sam se pre neki dan vozio na 50 sa vozačem koji je toliko cimao da sam jedva uspevao da se zadržim da ne poletim. Jednom je čak i tako jako cimnuo da je žena koja je ustala, poletela unazad i zadržala se tako što je sela u krilo čoveku koji je bio na sedištu iza njenog.​

Иначе за све које интересује, на Јандексовој апликацији и даље држе податке о линијама тј. графику и уредно се приказују, штавише у последње време је све чешће користим. Имају чак и информације о БГ возу, што је Гугл мапама фалило.
Pogledajte prilog 170826Pogledajte prilog 170827
Najjače od svega što je u Jandeksovoj aplikaciji BG Voz označen slovom "M"(metro) :ROFLMAO: Čak i kada bi taj sistem ispunjavao sve druge kriterijume da se tako nazove, takt od 52 minuta naviše ne postoji čak ni u afričkim metroima, a ni u beogradskim tramvajima (uglavnom, osim u nekim ekstremnim slučajevima na 10 i 11 🤢).

Poslednja izmena:
Da, ja sam izgleda propustio taj deo kada je rečeno da će neko osim Belih da kontroliše karte.

Sve u svemu, znamo ko može da napiše kaznu, a to civili NISU (dok se ne promeni zakon o ličnoj karti)

Malopre stigao update na IOS. Ono što sam primetio sada više nije ikonica autobusa koja pokazuje njegovu lokaciju na mapi, već broj linije, kao na androidu.

Takođe,
1. nema više garažnog broja kad se klikne, samo se pojavi još jedan broj linije.
1692624928120.png

2. Kada se klikne na stajalište pojavi se lupica kao na Androidu.
1692624879288.png

31FD2922-8997-4617-B096-0F7077181B29.jpeg

Kako im ukazati na ovaj problem? razdvojili su autobuse na dve stanice, a svi staju na Darvinovu, Darvinova 1 je verovatno ostala iz vremena nekih radova kao privremeno stajalište.

Gomila stanica je na potpuno pogrešnom mestu, npr. stanica Trg Republike za 28icu i 40icu je na mapi prikazana kod Narodnog muzeja iako već godinama nije tu, stanica 31-a prekoputa Mitićeve je na aplikaciji prikazana kao da je na Slaviji iako ni ona već godinama nije tu itd. Opet, amaterizam i dokaz da ljudi koji se bave prevozom u isti nisu ušli godinama.

Dva Bela+ dva 'kontrola karata'. Beli nisu kontrolisali karte, a kontrola karata je ofrlje gledala u ponuđene mobilne mojih koleginica iz škole. Mene su preskočili, pa sam ih vratila da mi iskontrolišu papirnu potvrdu, na šta je kontrolor odmahnuo glavom i rekao: znam to, to dobijate od Grada. Nije hteo da pogleda.
Ne znam na šta je mislio, kako ja to dobijam od Grada, a koleginice sms od... poslodavca?

Vrh