Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Jutros pukao Beograd - Minus sistem u potpunosti. Table sve na grbu, vremenu i temperaturi, aplikacija se večno učitava, ussd servis i telegram botovi prikazuju da nema dolazaka. ODLIČNO BRAVO GANGULA, BRAVO SH1* LOGIC 🥳👍🏻
IMG_1683.jpeg
IMG_1684.jpeg
IMG_1685.png
IMG_1686.png

Sreća pa nije ušla kontrola, inače bih morao da im objašnjavam sto nemam kartu jer ja uvek plaćam preko aplikacije karticom, a mogu da zamislim ljude koji tu imaju mesečnu kartu

Kontam da nešto rade i ugrađuju, meni aplikacija normalno radi samo nema polazaka

Baš zezaju mnogo sa tim sistemom. I dalje se provlače neprijavljena vozila, minutaža često nema nikakvog smisla, pa samim tim ni te info table. Ok, ima i broj stanica, al prosto buni to ljude sigurno, kad piše 18 minuta, a 3 stanice na primer. Redovna pojava. Aplikacija je na tom polju dosta bolja, jer imamo mapu, naravno. Al se sporo učitava nekad, pa dok pokaže stanice. Moralo bi to brže, a imam solidan telefon. Mislim nije do mog uređaja. Nije da tu nema mesta napretku. Možda i bude to bolje u budućnosti, al opet dosta se to traljavo radi. Info table su morale biti bolje, što je već apsolvirano. Rezolucija sa onoliko velikim diodama, nije baš sjajno, a vidljivost pod jakim svetlo će tek pokazati svoje nedostatke.

Baš zezaju mnogo sa tim sistemom. I dalje se provlače neprijavljena vozila, minutaža često nema nikakvog smisla, pa samim tim ni te info table. Ok, ima i broj stanica, al prosto buni to ljude sigurno, kad piše 18 minuta, a 3 stanice na primer. Redovna pojava. Aplikacija je na tom polju dosta bolja, jer imamo mapu, naravno. Al se sporo učitava nekad, pa dok pokaže stanice. Moralo bi to brže, a imam solidan telefon. Mislim nije do mog uređaja. Nije da tu nema mesta napretku. Možda i bude to bolje u budućnosti, al opet dosta se to traljavo radi. Info table su morale biti bolje, što je već apsolvirano. Rezolucija sa onoliko velikim diodama, nije baš sjajno, a vidljivost pod jakim svetlo će tek pokazati svoje nedostatke.
Приметих малопре 9403 Ластин ради на 560,видео га својим очима,а на апликацији га нема нигде.

Bitno da Beograd+ koristi 4G, za razliku od raspalog 3G koji je koristio Kentkart.

Postavlja se pitanje: zašto plaćamo validatore?! Zašto isporučuju račune za njihovo održavanje?! Zašto četiri puta menjaju nešto što ničemu ne služi i pritom su to naplatili Gradu Beogradu? GPS sistem im radi na 3G mrežu i uopšte ne možemo da utvrdimo gde se vozila nalaze, a privatnike plaćamo po kilometraži. Shvatate li koliki je to prostor za malverzacije?! - rekao je Šapić.

Zato sad sa 4G autobusi lete po mapi unutar aplikacije...

I pored svih ovih nedostataka, idalje baš traljavo ide ugradnja najave stajališta. Još uvek nigde nije ugrađen novi displej niti glas, a rok je bio do kraja decembra prošle godine.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk

Koliko dobro radi GPS sistem, možda je i bolje da ne ugrađuju, osećam da bi često bilo kašnjenja najave, blokiranja sistema...

U Novom Sadu uvode dopunske kartice ali i validaciju i "devalidaciju" na izlasku iz vozila.

"Elektronska karta će se prodavati od ponedeljka, 22. januara po promotivnoj ceni od 375 dinara na prodajnim mestima JGSP "Novi Sad", kao i u 23 kioska na autobuskim stajalištima u gradu."

Ne razumem ovo iz teksta... 🙄

edit. Mislim da sam shvatio. Verovatno je to cena kartice na koju će se deponovati kredit.

Poslednja izmena:
Meni su ovi uređaji tako smešni. To je isti kao ona glavna konzola kod vozača samo programirana za plaćanje platnim karticama. U svakom slučaju koriste FISKALNE KASE kao konzolu i posle se čudimo zašto prekida GPS signal i najava.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk

I još su ti dostupni tasteri za gašenje uređaja, a ko se malo razume u Android, vrlo lako uz pomoć tastera sa strane može da uđe u bootloader. Čudi me da neko već nije ušao u sistem i pustio neki crtać za odrasle 🤣

Крајњи дебилизам. Само треба тренутни систем да се дигитализује и да се укину сувишне зоне и НС подели у максимум 4 ако баш мора толико.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

NS jedna zona a prigradska mesta druga i dovoljno... šta će im 4 zone

Treba im sms naplata i putem aplikacije, povežeš platnu karticu. Ovo je najgore rešenje, traži kiosk, kupi plastiku, ako je snižena cena 375, redovna će biti preko 500, deponuj kredit, pa troši... pa zaboravio karticu, ne znam gde mi je, kupi novu itd.

Njihovi busevi ređe idu, nema dovoljno displeja kad nailazi sledeći... Mislim nije najsjajnije iskustvo vožnja njihovim busevima i još validiranje i pri izlasku... Ne bi me čudilo da ako se obavezno ne validiraš pri izlasku, da ti na kraju skine skuplju tarifu, kao za zonu 2.

Vrh